Kamarádka Jana přinesla jednou odpoledne, k hezkému posezení u bazénu, skvělý dezert. Prý obyčejnou buchtu. Obyčejná možná byla, ale neobyčejně dobrá. Vláčná a nadýchaná, s voňavými borůvkami nasbíranými v hostýnských lesích. Mňam!

Chrobčina bublanina

Tímto receptem potěším ty z vás, které nebaví složitě šlehat sníh a připravovat dezert v několika mísách a miskách. Jana si pochvaluje, že prostě všechny suroviny nasypeme a nalijeme do mísy, smícháme, vyklopíme do formy (nejlépe kulaté, o průměru cca 26 cm), posypeme ovocem a upečeme. Žádné velké zdržování a vymýšlení.

Ovoce můžete použít podle sezony. Jahody raději nakrájejte na plátky, aby byla bublanina pěkně nadýchaná. Výborná bude s borůvkami, jako ta naše, s rybízem, ostružinami, angreštem, meruňkami. Jakékoliv ovoce si vzpomenete.

Suroviny

  • 20 lžic polohrubé mouky
  • 20 lžic mléka
  • 10 lžic moučkového cukru
  • 10 lžic oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Všechny suroviny smícháme v míse, nalijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Nahoru nasypeme ovoce.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, 25 až 30 minut. Dokud povrch krásně nezezlátne.

Vytáhneme z trouby, necháme lehce vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť přeje Elly a Chrobča :-)

Reklama