Vaření

Lžičková bublanina s ovocem

Kamarádka Jana přinesla jednou odpoledne, k hezkému posezení u bazénu, skvělý dezert. Prý obyčejnou buchtu. Obyčejná možná byla, ale neobyčejně dobrá. Vláčná a nadýchaná, s voňavými borůvkami nasbíranými v hostýnských lesích. Mňam!

Chrobčina bublanina

Tímto receptem potěším ty z vás, které nebaví složitě šlehat sníh a připravovat dezert v několika mísách a miskách. Jana si pochvaluje, že prostě všechny suroviny nasypeme a nalijeme do mísy, smícháme, vyklopíme do formy (nejlépe kulaté, o průměru cca 26 cm), posypeme ovocem a upečeme. Žádné velké zdržování a vymýšlení.

Ovoce můžete použít podle sezony. Jahody raději nakrájejte na plátky, aby byla bublanina pěkně nadýchaná. Výborná bude s borůvkami, jako ta naše, s rybízem, ostružinami, angreštem, meruňkami. Jakékoliv ovoce si vzpomenete.

Suroviny

  • 20 lžic polohrubé mouky
  • 20 lžic mléka
  • 10 lžic moučkového cukru
  • 10 lžic oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Všechny suroviny smícháme v míse, nalijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Nahoru nasypeme ovoce.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, 25 až 30 minut. Dokud povrch krásně nezezlátne.

Vytáhneme z trouby, necháme lehce vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť přeje Elly a Chrobča :-)

   
09.07.2014 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [30] Trefa [*]

    Trefa:ja pouzivam take lzice.hlavne kdyz pecu piskot.

    superkarma: 0 09.07.2014, 21:02:06
  2. avatar
    [29] gerda [*]

    elly — #26 aha, tak jestli je mokrý, nemá drobenka cenu, to by se leda spojilo s těstem. Já mám taky ve starých receptech nějaký piškot na lžíce, v létě jsou tyto moučníky stejně nejlepší. Na plech, a řezy. Kdo by se piplal s malými tvary, k vodě patří bublanina!Sml67

    superkarma: 0 09.07.2014, 17:49:03
  3. [28] Zuza70 [*]

    joooo, s borůvkama bych si dala Sml22

    superkarma: 0 09.07.2014, 15:01:05
  4. avatar
    [27] elly [*]

    právě ho peču - s červeným rybízem a čokopeckami :-)

    superkarma: 0 09.07.2014, 14:00:48
  5. avatar
    [26] elly [*]

    gerda — #18 jak nasypeš to ovoce, tak propadne a těsto vyleze kolem něj. Tohle je fakt hodně vlhký koláč. Tam bych nějak drobenku ani nečekala. Dělám ovocný z křehkého těsta a tam přijde právě drobenky asi tuna :-D

    1. na komentář reaguje gerda — #29
    superkarma: 0 09.07.2014, 14:00:25
  6. [25] manislava [*]

    vyzkouším,dík za tip

    superkarma: 0 09.07.2014, 13:51:17
  7. [24] chrobča [*]

    ahoj :-) , ne opravdu to není drobenka, je to těsto, ingredience používám stejné už 23 let ani o lžičku méně ani více, nestalo se, že by pěkně nenaběhnul, pokaždé se po něm zapráší a jako sváča pro děti a manžela super,rychlé, zašpiněná jedna mísa a metličky:-)do pul hoďky sedím u kafíčka s buchtičkou :-)

    superkarma: 1 09.07.2014, 13:19:57
  8. avatar
    [23] polla [*]

    bublanina může být dobrá. Ale představa, že 60 x odměřuji něco lžící, tak to si radši najdu recet, kde jsou suroviny na váhu, nebo na hrnečky. Navíc nevím, jestli lžíce od sypkých potravin má být zarovnaná a  nebo jak ji naberu. A to je velký rozdíl.  A už se vidím, jak 20x nalévám lžíci oleje z láhve a totéž mléko. To je recept jenom pro ty, které netuší, kolik je např 200 ml, nebo 200 g.

    superkarma: 1 09.07.2014, 13:18:35
  9. [22] slávenka [*]

    Včera dobrůtka, dneska další dobrůtka.Sml16 Ještě musím někde sehnat borůvky. A tento koláč peču vždycky na velký plech. V kulaté formě to by byl pro mého muže zákusek na posezení.Sml58

    superkarma: 0 09.07.2014, 13:15:39
  10. avatar
    [21] vodfon, kolie [*]

    nějak jsem se rozpůlilaSml58Sml58Sml58

    superkarma: 0 09.07.2014, 13:11:59
  11. avatar
    [20] vodfon, kolie [*]

    Věrulinka — #8 Sml16Sml16Sml16máš to hezké, asi jdu péctSml59Sml59Sml59Inspirovala jsi                      mě  [ Věrulinka — #8

    superkarma: 0 09.07.2014, 13:09:01
  12. [19] Hajerka [*]

    Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 09.07.2014, 13:05:56
  13. avatar
    [18] gerda [*]

    elly — #9 tak co to tam navrchu teda je? Mezi ovocem? Možná jen prolezlo těsto zespodu.Sml16 Ale s drobenkou je každý koláč lepší, když je tam ovoce, opravduSml58

    1. na komentář reaguje elly — #26
    superkarma: 0 09.07.2014, 12:31:29
  14. avatar
    [17] trili [*]

    nevypadá špatně,zkusím

    superkarma: 0 09.07.2014, 11:56:16
  15. avatar
    [16] kosík [*]

    Už jsem takto bublaninu dělala, jen méně oleje.

    superkarma: 0 09.07.2014, 11:36:06
  16. [15] Danulka K. [*]

    Dělám bublaninu hrníčkovou, chutná nám skvěle.

    superkarma: 0 09.07.2014, 10:30:55
  17. avatar
    [14] hubajda [*]

    Věrulinka — #7 ja taky davam zmolenku prijde me to ze je to tak lepsi

    superkarma: 0 09.07.2014, 10:18:35
  18. avatar
    [13] hubajda [*]

    nedavno jsem ji delala jen misto mouckoveho cukru davam krystal

    superkarma: 0 09.07.2014, 10:17:21
  19. avatar
    [12] Věrulinka [*]

    elly — #9 Sml30 ano, není, je m.cukr Sml22Sml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 09.07.2014, 09:21:30
  20. avatar
    [11] Milala [*]

    Tak tento recept jsem dělala velmi často,když byly děti malé.Hm, docela jsem na něj zapomněla,díky za připomenutí.

    superkarma: 0 09.07.2014, 08:45:02
  21. avatar
    [10] LudPa [*]

    gerda — #5 vzala jsem si brýle, není tamSml30

    superkarma: 0 09.07.2014, 08:39:52
  22. avatar
    [9] elly [*]

    Věrulinka — #7 na obrázku je to co v receptu ;-) A žmolenka tam není...

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #12
    2. na komentář reaguje gerda — #18
    superkarma: 0 09.07.2014, 08:29:37
  23. avatar
    [8] Věrulinka [*]

    1. na komentář reaguje vodfon — #20
    superkarma: 1 09.07.2014, 07:15:32
  24. avatar
    [7] Věrulinka [*]

    to je bublanina na obrázku, mě připadá jako kynutý koláč Sml30, ač i na bublaninu dávám někdy žmolenku na ozdobu Sml22

    1. na komentář reaguje elly — #9
    2. na komentář reaguje hubajda — #14
    superkarma: 0 09.07.2014, 07:12:36
  25. [6] theplana [*]

    díky za recept Sml67

    superkarma: 0 09.07.2014, 06:58:12
  26. avatar
    [5] gerda [*]

    na dovolené, do remosky třebas, jsou nejlepší přesně takové recepty. Hrnkové buchty. Já tam ale nahoře vidím i drobenkuSml30 To je trošku zdržení, ale já jí dělávám vždycky víc než na jeden koláč, a zbytek dám do mrazáku na příště.

    1. na komentář reaguje LudPa — #10
    superkarma: 1 09.07.2014, 06:10:21
  27. avatar
    [4] glady [*]

    recepty bez vážení mám nejraději, tenhle vypadá moc dobře

    superkarma: 1 09.07.2014, 05:55:15
  28. [3] dadma [*]

    Takový recept mám ,jenže je to na skleničky.Mám to na celý plech. Pokud se dělá menší koláč ,tak lžíce asi stačí.

    superkarma: 0 09.07.2014, 05:52:52
  29. avatar
    [2] rendvo [*]

    tyhle rychlé bublaniny moc nemusím ale když je málo času tak je taky dělámSml16 a chlapovi chutnají

    superkarma: 0 09.07.2014, 01:09:53
  30. [1] vladka60 [*]

    Jednoduchý recept a určitě moc dobrý.

    superkarma: 0 09.07.2014, 00:07:27

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme