Reklama

Léto přináší horké dny, ve kterých není nic příjemnějšího než se něčím osvěžit. A co je lepší, než poctivá zmrzlina! Za okamžik ji snadno zvládnete vyrobit doma, i bez zmrzlinovače, a přesně podle vaší chuti. V redakci jsme vyzkoušeli naši oblíbenou čokoládovou.

Když nás v létě chytne mlsná, obvykle sáhneme do mrazáku pro nanuk nebo zmrzlinový dort. Kvalitní zmrzliny jsou však často předražené. Rozhodli jsme se proto, pustit se do výroby domácí chladivé pochoutky. Kopeček luxusní čokoládové zmrzliny vyjde na pár korun a navíc přesně víme, co obsahuje.

čoko

Co budete potřebovat?

čoko

Tajemstvím úspěchu je zvolit kvalitní čokoládu. Poctivě vyrobená čokoláda totiž dodá zmrzlině neopakovatelnou ch

  • 1 tabulku 70% hořké čokolády Carla
  • 400 ml vychlazeného slazeného kondenzovaného mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrst lískových či vlašských ořechů

čoko

Tři, dva, jedna, hotovo…

čoko

Celou tabulku čokolády necháme rozpustit. Smetanu vyšleháme do tuha a postupně k ní přidáváme i vychlazené kondenzované mléko. Hmotu šleháme zhruba deset minut, dokud nezíská nadýchanou strukturu. Pak přidáme zchladlou rozpuštěnou čokoládu i oříšky a vše ještě jednou důkladně promícháme.  Zmrzlinový krém vložíme do kelímků, zavřeme a dáme jej alespoň na šest až osm hodin zmrazit. Zmrzlina, skladovaná v mrazničce, vydrží několik týdnů, ale je tak dobrá, že nejspíš stejně zmizí ještě ten den.

Následujte svoje chutě

Čokoládovou příchuť lze samozřejmě zaměnit například i za ovocnou, karamelovou, či klasickou vanilkovou. Záleží jen na tom, co máte rádi. Rodina a přátelé vám za tohle skvělé osvěžení div neutrhnout ruce. V redakci zmizela zmrzlina ještě ten den. Tak směle do toho a dobrou chuť!

čoko