Foto: Menu Gold

Počet porcí: 4 (1 porce 200g)
Náročnost: jednoduchá       

  • 100 g Fazole barevná                    
  • 70 g Fazole bílá                                
  • 70 g Cizrna                           
  • 50 g Kukuřice sterilovaná                                  
  • 20 g Čočka Beluga                                                
  • 50 g Pohanka                                                         
  • 40 g Bulgur                                                              
  • 30 g Mrkev                                                             
  • 30 g Řapíkatý celer                                                
  • 20 g Pórek                                                                 
  • 40 g Paprika kapie                                                   
  • 40 g Cibule červená                                                
  • 150 g Tuňák menu                                                     
  • 40 g Slunečnicový olej                                                
  • Ocet                                                                        
  • Sůl                                                                           
  • Cukr                                                                          
  • Pepř mletý          

Pohanku, bulgur, černou čočku belugu a fazole uvaříme a necháme zchladnout.  Nakrájíme zeleninu, dáme do mísy a přidáme vychlazenou směs připravených luštěnin, pohanky a bulguru a promícháme. Na závěr si připravíme zálivku smícháním oleje, octu, cukru, soli a pepře a dochutíme. Přidáme tuňáka a salát můžeme podávat.

Zkuste i jiný recept z luštětnin:

Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou

bramborovapolevka.jpg (300 KB)

Foto: A. Kolaříková

Uložit

Reklama