Luštěninový salát vznikl tak trochu náhodou. Původní plán byly oblíbené fazolové lusky s anglickou slaninou. Ale mně se zrovna tak moc chtělo experimentovat...

luštěninový salát

Koupila jsem vyzrálé maso na steak. A k tomu si vždycky vyrobíme nějaký chutný teplý nebo studený salát. Je mi líto k tak dobrému masu, které je chutné samo o sobě, přidávat třeba brambory nebo jinou klasickou přílohu. A tentokrát jsem chtěla něco úplně nového a dokonalého.

Ve spíži mám zásobu plechovek Bonduelle Vapeur, suroviny upravované párou. Tak jsem si vytáhla bílé fazole a čočku. K tomu slaninu na kostičky a salát byl, bez velké námahy, vyrobený. Potřebujete opravdu málo a deset minut času...

Suroviny

  • 1 plechovka bílých fazolek
  • 1 plechovka čočky
  • 2 šalotky
  • 150 g anglické slaniny
  • sůl a pepř
  • pár snítek čerstvé šalvěje
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Obě plechovky po otevření scedíme. Šalotku nakrájíme najemno a vsypeme do hrnce, na rozehřátý olej. Opékáme, až zesklovatí. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme dokřupava.

Přidáme do hrnce okapané luštěniny, promícháme. Dochutíme pepřem, můžeme maličko přisolit a přidáme nasekané lístky šalvěje. Prohřejeme, mícháme.

Ihned podáváme. Třeba se steakem nebo jiným masem. Výborný je ale i samotný.

Dobrou chuť přeje Elly.

Reklama