Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct! Dnes vám přinášíme recept na Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty.

Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty

Lučina

Příprava: 20 minut
Porce: 4

Co potřebujeme

2 balení Lučiny 100 g
3-4 lžíce olivového oleje
4-5 menších rajčat
2 šalotky
2 snítky tymiánu
těstoviny pro 4 osoby
sůl

Lučina

Postup při vaření

Dejte vařit vodu do menšího hrnce, rajčata nakrojte do křížku, ve vroucí vodě je 2-3 minuty spařte a po vyndání je oloupejte. Zároveň si dejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny. Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky a oloupané šalotky nasekejte najemno. V pánvi na olivovém oleji zpěňte šalotku, až zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, krátce orestujte a pak vypněte plotýnku. Přidejte Lučinu a vmíchejte ji do rajčat se šalotkou, směs okořeňte tymiánem. Těstoviny vmíchejte do připravené omáčky a můžete je dozdobit kostičkami čerstvého rajčete.

Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz

Lučina

Čtěte také v seriálu Vaříme s Lučinou:

Reklama