Vaření

Lučinové pohankové lívance

Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct! Dnes vám přinášíme recept na Lučinové pohankové lívance.

Lučinové pohankové lívance

Lučina

Příprava: 50 minut
Porce: 8

Co potřebujeme

3 balení Lučiny 100 g
150 g pohankové mouky
1 hrnek vlažného mléka
25 g droždí
1 vejce
1 lžíce cukru
sůl

krém:
1 balení Lučiny 100 g
200 ml šlehačky
1 lžíce cukru
lesní ovoce

Lučina

Postup při vaření

Do mísy prosijte mouku nalijte do ní trochu mléka, nalámejte droždí a přidejte cukr, nechte vzejít kvásek. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a trochu soli a nechte vykynout cca 30 minut.
Lívance pečte na másle nebo oleji a ozdobte krémem a ovocem.
Na krém vyšlehejte 200 ml šlehačky, přidejte Lučinu a cukr a vyšlehejte do hladka.

Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz

Lučina

Čtěte také v seriálu Vaříme s Lučinou:

   
03.09.2015 - Mlsání - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [4] Boros [*]

    jeje, to vydá dobře....že bychom zkusili?

    superkarma: 0 03.09.2015, 17:32:41
  2. avatar
    [3] helmar [*]

    Sml67Sml59 jj - super!

    superkarma: 0 03.09.2015, 16:32:53
  3. avatar
    [2] řeřicha [*]

    použila jsem pohankové vločky Sml16

    superkarma: 0 03.09.2015, 11:52:15
  4. avatar
    [1] vladka321 [*]

    Mňam - bude víkend, snad bude chladněji ... - a potom bych určitě zkusila Sml67

    superkarma: 0 03.09.2015, 11:19:26

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme