Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct! Dnes vám přinášíme recept na Lučinové pohankové lívance.

Lučinové pohankové lívance

Lučina

Příprava: 50 minut
Porce: 8

Co potřebujeme

3 balení Lučiny 100 g
150 g pohankové mouky
1 hrnek vlažného mléka
25 g droždí
1 vejce
1 lžíce cukru
sůl

krém:
1 balení Lučiny 100 g
200 ml šlehačky
1 lžíce cukru
lesní ovoce

Lučina

Postup při vaření

Do mísy prosijte mouku nalijte do ní trochu mléka, nalámejte droždí a přidejte cukr, nechte vzejít kvásek. Přidejte mléko, Lučinu, vejce a trochu soli a nechte vykynout cca 30 minut.
Lívance pečte na másle nebo oleji a ozdobte krémem a ovocem.
Na krém vyšlehejte 200 ml šlehačky, přidejte Lučinu a cukr a vyšlehejte do hladka.

Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz

Lučina

Čtěte také v seriálu Vaříme s Lučinou:

Reklama