Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct! Dnes vám přinášíme recept na letní pochoutku: Lučinovou zmrzlinu!

Lučinová zmrzlina

Lučina

Příprava: 25 minut
Porce: 16

Co potřebujeme

3 balení Lučiny 100 g
200 ml šlehačky
2-3 lžíce moučkového cukru
Na ochucení: jahodová marmeláda, borůvková marmeláda
kakao a čokoláda, nebo jiná příchuť, kterou máte rádi

Lučina

Postup při vaření

Šlehačku s cukrem vyšlehejte do pevna a přišlehejte 3 Lučiny, podle chuti vmíchejte marmeládu, nebo kakao a plňte do formiček (pokud nemáte speciální formičky na nanuky, můžete použít silikonové formičky na muffiny a jako držátko nastříhaná brčka). K době přípravy připočtěte dobu mražení.

Tip

Ideálně spotřebujte zmrzlinu do 2-3 dní od zamražení, pokud ji chcete uchovat déle, zakryjte horní vrstvu zmrzliny ve formičce pečicím papírem před zamražením.

Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz

Lučina

Čtěte také v seriálu Vaříme s Lučinou:

Reklama