Vaření

Lučinová polévka s květákem

Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct! Dnes vám přinášíme recept na Lučinovou polévku s květákem!

Lučinová polévka s květákem

Lučina

Příprava: 25 minut
Porce: 4

Co potřebujeme

2 balení Lučiny 100 g
1 lžíce másla
1 malá cibule
400 g květáku nakrájeného na kousky
750 ml vody
muškátový oříšek
citrónová kůra
sůl
jarní cibulka

Lučina

Postup při vaření

Na másle osmahněte cibulku, květák, okořeňte špetkou muškátového oříšku, špetkou citronové kůry a osolte. Zalijte horkou vodou a nechte cca 15 minut vařit. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixerem. Nakonec vmíchejte Lučinu.
Na másle osmahněte nasekanou jarní cibulku a ozdobte polévku.

Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz

Lučina

Čtěte také v seriálu Vaříme s Lučinou:

   
20.08.2015 - Sýr a vejce - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [5] bobani [*]

    mňam

    superkarma: 0 20.08.2015, 19:18:05
  2. [4] kozeluhova [*]

    Mě to zní mdle

    superkarma: 1 20.08.2015, 13:31:59
  3. [3] Bucík [*]

    Vyzkouším, Lučinu si výrábím domácí.

    superkarma: 0 20.08.2015, 12:39:57
  4. avatar
    [2] RenataMor [*]

    Sml80

    superkarma: 0 20.08.2015, 11:10:45
  5. [1] 1alena [*]

    Vypadá to chutně

    superkarma: 0 20.08.2015, 10:05:44

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme