Vaření

Lososové placičky

lososové placičky

Zajímavá večeře pro milovníky lososa, ale i jiných ryb. Můžete použít i další oblíbené filety.

Suroviny

200 g filet z lososa
1 červená cibule, jemně nasekaná
2 vejce
1 lžička hrubozrnné hořčice
3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
1/2 lžičky soli
500 g brambor
2 lžíce olivového oleje
1 kelímek zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy

Postup

Lososa nasekáme najemno (můžeme použít tyčový mixér), cibuli také. Smícháme dohromady a přidáme vejce, hořčici a 2 lžíce kopru. Ochutíme solí a pepřem.
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme do směsi s lososem.

Předehřejeme troubu na 100 °C.

Na pánvi si rozhřejeme jednu lžíci oleje. Z připravené směsi utvoříme 8 vysokých placiček. Nejdříve osmažíme v rozpáleném oleji první čtyři placičky, po každé straně si tři minuty, dokud povrch lehce nezhnědne. Placičky přendáme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli zbylým olejem, a dáme do vyhřáté trouby, aby zůstaly teplé. Usmažíme další čtyři placičky.

K placičkám připravíme dip - smícháme zakysanou smetanu, zbytek kopru a citronovou šťávu.

Dobrou chuť přeje elly.

   
14.03.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [33] kubabi [*]

    Lososa máme rádi, zkusím ho i takhle netradičně.

    superkarma: 0 20.03.2013, 21:06:39
  2. avatar
    [32] dajrin [*]

    tajnostii — #31 Plně souhlasím... Sml22

    superkarma: 0 10.11.2012, 20:56:18
  3. avatar
    [31] tajnostii [*]

    vypadá to lákavěSml22

    1. na komentář reaguje dajrin — #32
    superkarma: 0 08.04.2012, 17:15:48

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] *modrá [*]

    použila bych normální filé

    superkarma: 0 04.04.2012, 10:26:25
  2. [29] MichaelaPol1 [*]

    Mi připadne zbytečné z lososa dělat nějaké placičky, když sám o sobě má tak výtečnou chuť

    superkarma: 0 03.04.2012, 15:19:15
  3. [28] zdenicka113 [*]

    Recept vypadá skvěle, musím vyzkoušet. Líbí se mi, že používáte olivový olej já ho také preferuji.

    superkarma: 0 21.03.2012, 13:41:39
  4. avatar
    [27] HankaPU [*]

    free — #14 Souhlasím, proč si tříštit tak jedinečnou chuť lososa.

    superkarma: 0 14.03.2012, 22:56:45
  5. [26] Trefa [*]

    Trefa:jod potrebuju ,ale v jine uprave.losos treba ma masle,s bramborem a prilohou.

    superkarma: 0 14.03.2012, 22:18:45
  6. [25] Reni [*]

    Tento recept nemusím, protože losos nemusím. Chutná mi český kapr.

    superkarma: 0 14.03.2012, 21:44:24
  7. avatar
    [24] ekleinovka [*]

    Mám alergii na jod a ryby tudíž nesmímSml15

    superkarma: 0 14.03.2012, 19:31:22
  8. avatar
    [23] daska59 [*]

    Lososa ano, jen bych vynechala kopr, já ho nerada.

    superkarma: 0 14.03.2012, 18:43:12
  9. [22] PEPI11 [*]

    carmi — #9 přesně jste to vystihla. Není jak losos nebo i jiné ryby vclku Chut

    lku. Chuti se tak pomíchají, že se rybička ztratí

    superkarma: 0 14.03.2012, 17:06:23
  10. avatar
    [21] moula [*]

    Protoze mi muz i zetak nosi domu lososy cerstve vytazene z more i rek v nekdy silenem mnozstvi, delam je na mnoho zpusobu, vcetne zavarovani na pomazanky a salaty. zkusim i tyhle placicky, ale nejak je tam moooooc brambor, tak mozna 1:1 nebo jeste min brambor tam dam.

    superkarma: 0 14.03.2012, 15:58:02
  11. [20] Jala [*]

    elly — #18 Vypadá to nádherně, voní mi to až sem!

    Taky mi to ale přijde líto tohle provést s lososem! Dělám ho velice často právě s koprem.

    Šlo by to i s treskou, nebo je tam ta lososová chuť zásadní?

    A jak vysoké ty placičky mají být? Propečou se?

    superkarma: 0 14.03.2012, 15:41:23
  12. avatar
    [19] LudPa [*]

    Losos mi nejede s ničím a v ničem.

    superkarma: 0 14.03.2012, 15:27:09
  13. avatar
    [18] elly [*]

    Deta — #17 bramborák ani náhodou :-) s bramborákem to má společné jen brambory ;-)

    free — #14 svatokrádež je maličko něco jiného :-) losos upravený jinak než na másle či třeba v páře, určitě svatokrádež není :-))) Já lososa taky nejvíce miluji v páře, s holandskou omáčkou a třeba fazolkovými lusky jako přílohou. Ale proč to  někdy nezkusit jinak?

    1. na komentář reaguje Jala — #20
    superkarma: 0 14.03.2012, 14:32:45
  14. avatar
    [17] Deta [*]

    Tzv. bramborák s lososem Sml24

    1. na komentář reaguje elly — #18
    superkarma: 0 14.03.2012, 13:42:50
  15. avatar
    [16] femme [*]

    magic11 — #11  mám stejný názor Sml22

    superkarma: 0 14.03.2012, 13:22:51
  16. [15] babočka12 [*]

    vypadá to lákavě.ale lososa mám raději na másleSml16

    superkarma: 0 14.03.2012, 12:56:05
  17. [14] free [*]

    magic11 — #11 souhlasím, je to svatokrádež. Losos sám o sobě je nádherný a dobrý maso. Navíc s tím vejcem si přidáme cholesterol. Možná bych tak uděla jinou rybu....

    1. na komentář reaguje elly — #18
    2. na komentář reaguje HankaPU — #27
    superkarma: 0 14.03.2012, 11:57:13
  18. avatar
    [13] Jindriska8 [*]

    Může to být dobré,lososa mám ,ale ráda na másle.

    superkarma: 0 14.03.2012, 11:47:58
  19. avatar
    [12] karlak [*]

    Losos patří mezi mé oblíbené rybičky ale raději v celku - nesekaný. I když placičky vypadají lákavě.Sml16

    superkarma: 0 14.03.2012, 11:45:14
  20. [11] magic11 [*]

    Není to škoda, takhle rozmydlit lososa?

    1. na komentář reaguje free — #14
    2. na komentář reaguje femme — #16
    superkarma: 0 14.03.2012, 10:26:38
  21. avatar
    [10] hubajda [*]

    hm to muze byt dobre

    superkarma: 0 14.03.2012, 10:19:45
  22. avatar
    [9] carmi [*]

    Skoro je mi toho lososa líto. Vždyť se v těch placičkách musí úplně ztratit.

    1. na komentář reaguje PEPI11 — #22
    superkarma: 0 14.03.2012, 10:13:20
  23. avatar
    [8] saruz [*]

    Máme rádi rybičky na jakýkoli způsob. Sml67

    superkarma: 0 14.03.2012, 08:54:48
  24. avatar
    [7] vmarta [*]

    to může být dobrůtkaSml59

    superkarma: 0 14.03.2012, 08:50:46
  25. avatar
    [6] Hanula [*]

    Sml16mňam - zkusím to

    superkarma: 0 14.03.2012, 08:47:43
  26. [5] Roland [*]

    Vypadá lákavě, nebyl by špatný k obědu.

    superkarma: 0 14.03.2012, 08:41:40
  27. [4] jithule [*]

    bez kopru

    superkarma: 0 14.03.2012, 08:24:59
  28. avatar
    [3] enka1 [*]

    Musím vynechat kopr a olivový olej, ty prostě nepozřu

    superkarma: 0 14.03.2012, 06:20:03
  29. [2] lidicka [*]

    Může to být chutné, ještě jsem to nejedlaSml23

    superkarma: 0 14.03.2012, 06:15:11
  30. avatar
    [1] tepito [*]

    ryby jím jedině vcelku a pokud možno bez zbytečných dochucovadel...

    superkarma: 1 14.03.2012, 06:14:18

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme