Zajímavá večeře pro milovníky lososa, ale i jiných ryb. Můžete použít i další oblíbené filety.
Suroviny
200 g filet z lososa
1 červená cibule, jemně nasekaná
2 vejce
1 lžička hrubozrnné hořčice
3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
1/2 lžičky soli
500 g brambor
2 lžíce olivového oleje
1 kelímek zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy
Postup
Lososa nasekáme najemno (můžeme použít tyčový mixér), cibuli také. Smícháme dohromady a přidáme vejce, hořčici a 2 lžíce kopru. Ochutíme solí a pepřem.
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme do směsi s lososem.
Předehřejeme troubu na 100 °C.
Na pánvi si rozhřejeme jednu lžíci oleje. Z připravené směsi utvoříme 8 vysokých placiček. Nejdříve osmažíme v rozpáleném oleji první čtyři placičky, po každé straně si tři minuty, dokud povrch lehce nezhnědne. Placičky přendáme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli zbylým olejem, a dáme do vyhřáté trouby, aby zůstaly teplé. Usmažíme další čtyři placičky.
K placičkám připravíme dip - smícháme zakysanou smetanu, zbytek kopru a citronovou šťávu.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Lososa máme rádi, zkusím ho i takhle netradičně.
tajnostii — #31 Plně souhlasím...
vypadá to lákavě
použila bych normální filé
Mi připadne zbytečné z lososa dělat nějaké placičky, když sám o sobě má tak výtečnou chuť
Recept vypadá skvěle, musím vyzkoušet. Líbí se mi, že používáte olivový olej já ho také preferuji.
free — #14 Souhlasím, proč si tříštit tak jedinečnou chuť lososa.
Trefa:jod potrebuju ,ale v jine uprave.losos treba ma masle,s bramborem a prilohou.
Tento recept nemusím, protože losos nemusím. Chutná mi český kapr.
Mám alergii na jod a ryby tudíž nesmím
Lososa ano, jen bych vynechala kopr, já ho nerada.
carmi — #9 přesně jste to vystihla. Není jak losos nebo i jiné ryby vclku Chut
lku. Chuti se tak pomíchají, že se rybička ztratí
Protoze mi muz i zetak nosi domu lososy cerstve vytazene z more i rek v nekdy silenem mnozstvi, delam je na mnoho zpusobu, vcetne zavarovani na pomazanky a salaty. zkusim i tyhle placicky, ale nejak je tam moooooc brambor, tak mozna 1:1 nebo jeste min brambor tam dam.
elly — #18 Vypadá to nádherně, voní mi to až sem!
Taky mi to ale přijde líto tohle provést s lososem! Dělám ho velice často právě s koprem.
Šlo by to i s treskou, nebo je tam ta lososová chuť zásadní?
A jak vysoké ty placičky mají být? Propečou se?
Losos mi nejede s ničím a v ničem.
Deta — #17 bramborák ani náhodou :-) s bramborákem to má společné jen brambory ;-)
free — #14 svatokrádež je maličko něco jiného :-) losos upravený jinak než na másle či třeba v páře, určitě svatokrádež není :-))) Já lososa taky nejvíce miluji v páře, s holandskou omáčkou a třeba fazolkovými lusky jako přílohou. Ale proč to někdy nezkusit jinak?
Tzv. bramborák s lososem
magic11 — #11 mám stejný názor
vypadá to lákavě.ale lososa mám raději na másle
magic11 — #11 souhlasím, je to svatokrádež. Losos sám o sobě je nádherný a dobrý maso. Navíc s tím vejcem si přidáme cholesterol. Možná bych tak uděla jinou rybu....