losos

Vychutnejte si čerstvé ryby v letních receptech. Nezaberou moc času a přitom z nich na vás dýchne krásné letní nicnedělání.

NA 4 PORCE

35 minut

  • 4 filátka z lososa, každé o váze asi 200 g
  • 50 g změklého másla
  • 4 lžíce krájených loupaných mandlí nebo mandlových lupínků
  • 4 lžíce čerstvé petrželky
  • 50 g sýra typu ementál nebo eidam, nastrouhaného nahrubo
  • sůl a pepř na dochucení

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.

2. V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.

3. Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá.

4. Jídlo podávejte nejépe s vařenými bramborami a zeleným salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Sendvič tuňák, pesto a olivy
Sendvič tuňák, pesto a olivy
Obložená bageta z azurového pobřeží
Obložená bageta z azurového pobřeží
Superrychlá ryba na kari
Superrychlá ryba na kari
Reklama