Vaření

Losos s koprem v papillotě

losos v balíčku

Jak dosáhnout toho, abyste měli dokonale připravenou rybu? Šťavnatou, nevysušenou a dokonale ochucenou? Připravte ji v „balíčku“. Spolu se zvolenými bylinkami, kořením, zeleninou, ji zavřete do pečícího papíru a krátce pečte.

Sladkovodní i mořské ryby si nejvíce vychutnáme, když nejsou vysušené, ale pěkně šťavnaté a jemné. Takže ať je děláme na pánvičce nebo pečeme v troubě, musíme si hlídat čas a nepřesmažit či nepřepéct je. Oblíbená příprava je také v páře, majitelé parních hrnců mi jistě dají za pravdu. Ryba si zachová svou chuť a jen se rozplývá na jazyku.

Kouzlo přípravy „v papillotě“ spočívá v uzavření připravené ryby do jakéhosi balíčku, který vyrobíme z pečícího papíru nebo alobalu. Tento balíček potom pečeme v troubě. A když ho rozbalíme, omráčí nás dokonalá vůně a potěší jemná chuť.

Suroviny

  • 4 filety z lososa
  • několik cherry rajčat
  • svazek kopru
  • 100 g másla
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Postup

Filety z lososa si omyjte, osušte, osolte a opepřete z obou stran. Připravte si 4 kusy pečícího papíru, veliké zhruba jako plech do trouby.

losos

Na každý balíček dejte doprostřed pár snítek kopru. Na ně položte lososa, kůži dolů. Nahoru na lososa rozpůlená cherry rajčátka, opět kopr.

losos s koprem

Pečící papír zabalte, pořádně nahoře utěsněte a ještě pro jistotu převažte provázkem.

losos v papilotě

Hotové balíčky pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, přibližně 15 až 20 minut. Záleží i na velikosti ryby, kterou připravujete. Vyšší filety budeme pochopitelně péct o něco déle.

losos s koprem

Mezitím, co se losos peče, připravte bylinkové máslo.

Změklé máslo ochuťte solí, rozmačkaným česnekem a nasekaným koprem. Směs dejte na potravinářskou folii a uválejte z ní váleček. Ten dejte do mrazáku. Stačí na chvíli, než se dopeče ryba.

losos s koprem

Z bylinkového másla potom krájejte plátky, kterými ozdobíte rybu i přílohu na talíři.

Příloha se k tomuto jídlu hodí téměř jakákoliv. Rýže, brambory, těstoviny, bulgur, quionoa nebo jen lehký zeleninový salát.

Dobrou chuť přeje Elly.

Patří losos mezi vaše oblíbené ryby? Máme pro vás pár tipů co s ním...

losos teriyaki

losos se špenátem

losos v listovém těstě

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
02.06.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] Eva_CZ [*]

    Mam takovy pytliky na peceni, nahazi se to tam, protrepe a upece. Treba hovezi je fakt stavnaty a uzasny. Sml22Sml67 Lososa nejim, bohuzel. Tak strasne jsem se ho precpala ( mela jsem ho denne k veceri ), az jsem si vypestovala alergii. Sml15

    superkarma: 0 04.06.2017, 11:36:26
  2. [5] babinka [*]

    Vynikající mňamky...Sml59Sml59

    superkarma: 0 02.06.2017, 13:05:20
  3. [4] MARIE MATEJKOVA [*]

    Lososa dělám tak 1x týdně,tento recept udělám jak s koprem, tak pro sebe nahradím něčím jiným

    superkarma: 0 02.06.2017, 11:02:03
  4. avatar
    [3] selinka [*]

    To bych si dala hned. Sml67

    superkarma: 0 02.06.2017, 10:42:53
  5. avatar
    [2] Myškomedvídek [*]

    vypadá to lákavěSml59

    superkarma: 0 02.06.2017, 10:12:17
  6. [1] bobani [*]

    losos je super

    superkarma: 0 02.06.2017, 08:34:44

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme