Vaření

Losos s jablkovou bramborovou kaší

Losos s jablkovou bramborovou kaší

Suroviny

1 kg brambor
500 g jablek
1 bobkový list
sůl
4 filety z lososa
olivový olej
100 ml mléka
100 g másla
bílý pepř
muškátový oříšek

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem.
Asi po 10 minutách přidáme kostičky oloupaných jablek a vaříme ještě 6-8 minut.
Mezitím si na olivovém oleji osmažíme osoleného a opepřeného lososa.
Uvařené brambory s jablky scedíme, mléko zahřejeme a necháme v něm rozpustit máslo. Brambory rozmačkáme a postupně k nim přiléváme mléko s máslem.
Dochutíme solí a pepřem a podáváme jako přílohu k lososovi.

Dobrou chuť přeje elly.

   
05.08.2009 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [7] saruz [*]

    takovou kaši neznám, rozhodně vyzkoušíme

    superkarma: 0 30.12.2012, 21:11:43
  2. [6] jithule [*]

    hubajda — #5 hm to může být dobre

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:35:31
  3. avatar
    [5] hubajda [*]

    ja zas davam mrkev do bramborove kase a cesnek

    1. na komentář reaguje jithule — #6
    superkarma: 0 13.11.2012, 22:53:41
  4. avatar
    [4] arminka [*]

    tak to je zajímavá kaše,neznám ... Sml16

    superkarma: 0 14.09.2012, 22:46:43
  5. [3] bles [*]

    dasad — #2 jablková kaše nám chutnala moc. vyzkoušela jsem i ten tvůj tip na majonézovou a byla opravdu výborná. jen jsem kvůli dětem dala hellmanns yofresh majolku a bylo.

    superkarma: 0 11.08.2009, 21:26:03
  6. [2] dasad [*]

    jablkova kase vypada zvlastne a lakave, nedavno jsem vyzkousela kasi s tatarkou http://recepty.chytrazena.cz/grilovani/hovezi-steak-s-bramborovou-kasi-hellmanns-125163.html  a byla jsem taky prijemne prekvapena, urcite vyzkousim

    1. na komentář reaguje bles — #3
    superkarma: 0 05.08.2009, 12:47:18
  7. avatar
    [1] wich [*]

    Jablkovou kaši určitě vyzkouším. Díky za tip.

    Ryby naprudko smažím vždycky na másle, co si vozím z Polska. Tento víkend jsem zkoušela na českém másle a to bylo hrozné - samá voda. Olivovým olejem potíráme maso před grilováním.

    superkarma: 0 05.08.2009, 11:36:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme