Vaření

Losos s brokolicí v páře

losos v páře

Oběd na stole za deset minut? Kdo nevěří, tak se přesvědčí. Vařila jsem pro čtyři, vy můžete vařit, pro kolik lidí chcete a podle toho přizpůsobit množství surovin.

Suroviny

4 kousky lososa
1 brokolice
těstoviny
1 plechovka zeleninové směsi Mexiko
sůl a pepř
4 stroužky česneku

Postup

Já jsem svůj oběd připravovala v parním hrnci. Použít můžete obyčejný napařováček na knedlíky a obyčejný hrnec. Takto je to však pohodlnější a rychlejší.

Připravíme si plátky lososa. Já jsem ukrojila čtyři plátky, široké asi 5 cm z celé vyfiletované poloviny ryby. Kdo chce, může si je den předem okořenit. Postačí pepř, výborné je i koření s citronovou trávou a rozmarýnem. Lehce osolíme.

Na tento oběd nám postačí dvě patra parního hrnce (kdo má 4 kousky ryby, použije všechna tři patra, protože do vrchních dvou pater dá vždy po dvou kouscích ryby). Do spodního koše dáme na větší růžičky rozebranou brokolici, kterou osolíme. Do vrchní misky dáme rybu, na kterou položíme ještě plátky česneku.

Parní hrnec zapneme na deset minut a dále se o něj nestaráme. Na sporák si dáme vařit do hrnce osolenou vodu na těstoviny, které uvaříme al dente a scedíme. Poté do nich zamícháme plechovku zeleniny Mexiko, kdo chce, může přidat kapičku smetany, ale není to vůbec nutné.

Konec přípravy těstovin by se měl zhruba shodovat se zapípáním parního hrnce a my už jen naložíme pochoutku na talíř a servírujeme.

Pozor! Po deseti minutách v parním hrnci je losos uvnitř pěkně růžový, polosyrový. Kdo má raději „udělanější“ maso, přidá ještě asi pět minut navíc.

Dobrou chuť přeje elly.

   
12.01.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [15] kubabi [*]

    V páře vařím ráda a často, takže tento recept určitě vyzkouším.

    superkarma: 0 20.03.2013, 21:26:25
  2. [14] jithule [*]

    já nemusím brokolici

    superkarma: 0 30.12.2012, 22:13:12
  3. avatar
    [13] ekleinovka [*]

    Jsem alergický na mód,ryby nesmím.driv jsem si na lososu pochutnavala :)

    superkarma: 0 24.02.2012, 15:24:04
  4. avatar
    [12] Žofie [*]

    Vypadá to jako dietkaSml22

    superkarma: 0 20.02.2012, 12:39:19
  5. [11] Danulka K. [*]

    Jsem vybíravá, pro mě je to dost nevábné, omlouvám se.

    superkarma: 0 09.02.2012, 15:39:43
  6. avatar
    [10] daska59 [*]

    Dobrou rybou nepohrdnu.Ale např. pangase si ráda odpustím.

    superkarma: 0 06.02.2012, 17:23:01
  7. avatar
    [9] honzik101 [*]

    mně to v páře nechutná

    superkarma: 0 05.02.2012, 16:28:05
  8. [8] Jala [*]

    Lososa mám naplánovaného na zítra, ale těstoviny zrovna nemusím. Takže hezky brambůrky v toubě - na papíře bez tuku.

    superkarma: 0 04.02.2012, 17:57:19
  9. avatar
    [7] jifa [*]

    Parní hrnec mám ráda. Jedna z výhod je i málo špinavého nádobí a nikde žádná mastnota :-D

    Já dělám v parním hrnci i přílohy - těstoviny, rýži, brambory.. Stačí to tam dát trochu dřív než rybu. S masem to vyjde časově většinou na stejno.

    superkarma: 0 13.01.2012, 19:59:09
  10. avatar
    [6] elly [*]

    naopak lososovi dlouhá vaření/smažení/pečení škodí - maso je potom vysušené a ne příliš dobré

    superkarma: 0 12.01.2012, 14:32:06
  11. avatar
    [5] elly [*]

    wich — #3 z lososa krev ani šťávička neteče ani za úplného syrova. Po deseti minutách v parním hrnci už není uvnitř ani syrový, jen velice lehce udělaný :-)

    superkarma: 0 12.01.2012, 14:30:40
  12. avatar
    [4] delfi.na [*]

    to zní dobře, ale nemám parní hrnec Sml80Sml16

    superkarma: 0 12.01.2012, 13:20:11
  13. avatar
    [3] wich [*]

    Vaření v parním hrnci si nemůžu vynachválit Sml67

    Lososa bych určitě v páře vařila déle než 10 minut. Obecně každé maso dobře uvařím. Někdo tomu říká šťávička, já tomu prostě říkám krev z nedovařeného masa Sml80

    1. na komentář reaguje elly — #5
    superkarma: 0 12.01.2012, 12:28:02
  14. avatar
    [2] aninas [*]

    Suzanne — #1 Ja si jdu dat ze sve domaci jatrove pastiky s mandlemi a jdu spat taky Sml30

    superkarma: 0 12.01.2012, 05:56:24
  15. avatar
    [1] Suzanne [*]

    Bože, mám hlad. Jdu spátSml30

    1. na komentář reaguje aninas — #2
    superkarma: 1 12.01.2012, 00:05:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Akce pro čtenářky: Velikonoční pečení a vaření s Globusem
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme