Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou se výborně hodí i na přípravu dezertů. Dnes pro vás máme recept na sladkou dobrotu, po které se budou všichni olizovat: Lívanečky s hruškami marinovanými v bílém balzamikovém krému s pomerančem a citrónem.

Ingredience

Kalamáta Papadimitriou

  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 30 g moučkového cukru
  • 500 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 300 g hladké mouky
  • 3 hrušky
  • 3 lžíce bílého balzamikového krému s pomerančem a citrónem Kalamáta Papadimitriou
  • špetka skořice
  • 1 badyán
  • 300 ml bílého vína
  • 100 g cukru

Postup

Kalamáta PapadimitriouDroždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci vlažného mléka a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a střídavě přidáváme mouku a mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme kynout, až zdvojnásobí objem.

Těsto lijeme do vymaštěného lívanečníku a opečeme po obou stranách dorůžova. Lívanečky polijeme rozvařenými hruškami. Hrušky nakrájené na kostičky povaříme asi 5 minut ve směsi z bílého vína, skořice, badyánu, bílého balzamikového krému s pomerančem a citrónem a cukru.

Více informací na http://www.papadim.com/cs/

Reklama