salát s pomeranči

Netradiční propojení chutí pomeranče, grilovaného kozího sýra a fíkového balzamikového octa? Nemusíte se bát. Výsledek je výborný, za to ručíme.

Někdy mám pocit, že kombinace, které mi vyplavou na talíři, jsou neskutečné. A že prostě nemůžou na první pohled chutnat společně dobře. Když ale ochutnáme první sousto, tak jsou pochyby pryč. Nebojte se proto netradiční kombinace a pusťte se do experimentu. :-)

Suroviny

  • 1 sáček polníčku
  • 1 sáček rukoly
  • 2 pomeranče
  • 150 g kozího sýra typu brie
  • sůl a pepř
  • olej ze semínek hroznového vína
  • balzamikový ocet (ideálně s fíky)
  • datlový sirup

salát s pomeranči

Postup

Listy polníčku a rukoly omyjte a osušte za pomoci odstředivky nebo v utěrce.

Kozí sýr dejte ugrilovat na elektrický gril. Kdo gril nemá, může použít pánvičku nebo gril v troubě.

Smíchejte ocet se solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Přidejte olej a trochu datlového sirupu. Ochutnávejte a každé suroviny dejte tolik, aby měl výsledný dresink ideální chuť právě pro vás.

Pomeranče oloupejte, a pokud to jde, tak zbavte i bílé slupičky. Nakrájejte na menší kousky.

Všechny suroviny promíchejte a polijte připravený dresinkem. Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly

Čtěte také

Reklama