Zatopte pod grilem, naložte maso a namíchejte si saláty. Léto začalo a můžete přesunout své vaření ven.

salát

Nic nechutná tak dobře jako maso z grilu, k tomu čerstvá domácí bagetka nebo chleba a salát. Se saláty se dá totiž do nekonečně hrát a obměňovat ingredience.

Mám v oblibě především listové saláty. Nakoupím polníček, rukolu a k tomu ledový salát, lollo rosso i biondo a pustím se do míchání. Omýt, osušit v odstředivce a větší saláty natrhat na kousky. To je základ. Ve velké míse promíchat a dále přidávat cokoliv vás napadne a přijde vám jako dobrá kombinace.

Nakonec doladit zálivkou, přelít a ihned podávat. Velká vitaminová i chuťová bomba. Nikdy se nepřejí, nikdy nemusí být stejné.

Suroviny

  • lollo rosso a biondo (po pár listech od každého)
  • polníček
  • rukola
  • černé olivy
  • sušená rajčata naložená v oleji
  • mozzarella
  • sůl a pepř
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej nebo ještě lépe olej ze sušených rajčat

Postup

Omyté a osušené saláty dáme do mísy. Lollo biondo i rosso natrháme na menší kousky. Promícháme. Přidáme olivy, které jsme nakrájeli na kolečka, nakrájená sušená rajčata a natrhanou mozzarellu. Opět promícháme.

Vinný ocet nalijeme do misky, přidáme sůl a pepř. Kdo chce, a má rád sladší zálivky, přidá i špetku cukru. Prošleháme metličkou, až se sůl rozpustí. Nalijeme olej. Já v tomhle případě, když používám sušená rajčata naložená v oleji, přidávám olej, ve kterém byla rajčata naložena. Skvěle to doplní chuť salátu.

Zálivkou přelijeme salát a ihned podáváme.

Dobrou chuť přeje Elly.

Reklama