Reklama

Neskutečná vůně, jednoduchá a rychlá příprava, to vše je levandulový sirup. Dnešní recept pro vás připravila Romana z blogu Na skok v kuchyni.

Levandule právě krásně kvete, a proto ani vy neváhejte a vyrobte si z ní domácí sirup. Nejen, že tím překvapíte návštěvu, ale v dárkovém balení ho můžete věnovat i jako dárek.

sirup levandulový

Potřebujeme

  • 60 g čerstvých květů levandule
  • 1 l vody
  • 1 citrón v bio kvalitě
  • 800 g cukru krupice
  • 1 kyselina citrónová (20 g)
  • 1 lžíce Grand Marnier

Postup

  1. Do hrnce si dáme vodu, levandulové květy a na plátky nakrájený citrón. Směs přivedeme k varu a cca 5 minut provaříme. Poté necháme v hrnci vychladnout a 24 hodin louhovat.
  2. Druhý den sirup přes jemné plátýnko přecedíme a dáme do hrnce. Přidáme krupicový cukr a kyselinu citrónovou. Sirup zahříváme na nízký stupeň do úplného rozpuštění cukru. Nakonec přidáme na zintenzivnění chuti lžíci Grand Marnier.

Foto: Romana Böhmová

 

https://www.naskokvkuchyni.cz/wp-content/uploads/2016/06/var2.jpg

Na skok v kuchyni

Blogerka Romana miluje jídlo. Ochutnává ho po celé České republice, ale i v zahraničí a hlavně ho sama připravuje. Její úžasné recepty najdete na jejím blogu.

 

 

magazin Na skok

Romana vydává i každý měsíc magazín o vaření, který si můžete stáhnout zde.

Jaké další sirupy najdete na našem magazínu: