Výrobky jsou k dostání v celé obchodní síti. Recepty jsou velmi jednoduché, proto je mohou maminky či babičky vařit nebo péct s dětmi, a tak je v létě lehce zabavit.
 
„Nejedna maminka či babička v létě hledá inspiraci na lehký a zdravý letní oběd, proto přinášíme tip na těstoviny, při jejichž vaření jsme použili naši Kysanou smetanu z Valašska a také Čerstvé mléko z Valašska,“ říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Po lehkém obědě jsme pro děti připravili také sladké mlsání v podobě letního koláče,“ dodává Radka Benešová.

Letní oběd těstoviny se špenátem

Suroviny
1/2 hrnku Čerstvého mléka z Mlékárny Valašské Meziříčí (případně můžeme použít jiné)
1 ks Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí

1 balení listového špenátu
1 balení těstovin
1 ks cibule
4 stroužky česneku
1 špetka mletého pepře
2 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění
2 lžíce olej
1 špetka soli
150 g strouhaného sýru
 
Postup přípravy
Nejprve si na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na velmi jemné kousky. Přidáme rozmačkaný česnek, špenát, podlijeme troškou vody a necháme dusit do měkka. Jakmile máme špenát měkký, můžeme zahustit připravenou jíšku z Čerstvého mléka z Valašska, Kysané smetany z Valašska a kukuřičného škrobu. Do hotového špenátu vmícháme uvařené těstoviny, dochutíme solí, případně pepřem. Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.

Letní koláč
Suroviny
500 ml Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí
2 ks vejce
1  vanilkový cukr
125 g změklé máslo
1 lžíce prášek do pečiva
300 g polohrubá mouka
140 g cukr moučka
300 g borůvky, jahody nebo maliny (ovoce volíme dle sezónnosti)
 tuk na vymazání, hrubá mouka na vysypání
 
Postup přípravy
Rozpuštěné máslo si s oběma cukry vyšleháme do pěny. Poté přidáme vejce a šleháme do doby než nám vznikne světlý hladký krém. Do vzniklé hmoty vmícháme mouku, kterou jsme si předtím smíchali s práškem do pečiva. Nakonec přilijeme Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí. Do takto vzniklého těsta opatrně vmícháme polovinu borůvek či jiného ovoce. Směs nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Na povrch dortu nasypeme druhou polovinu borůvek (ovoce) a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C. Koláč pečeme 50 - 60 minut.

Dobrou chuť Vám přeje Mlékárna Valašské Meziříčí.

Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.
 

Reklama