Vaření

Letní vaření: Pro jaké pokrmy můžeme použít Tabasco?

Omáčku TABASCO® Brand Pepper Sauce určitě znáte pro její štiplavou, jedinečnou chuť. Její použití v kuchyni pro přípravu jídel je velmi široké. Chceme vám přinést několik základních tipů, které se nám pro použití omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce osvěčily - myslíme, že je to pro vás zajímavá inspirace.

Začneme předkrmem

tabascoPředkrmy, malá jídla, jednohubky - jsou velmi oblíbené. Buď jako malé jídlo pro navnadění chuti před hlavním jídlem nebo jako jídla na stůl, když čekáme návštěvu. Omáčka Tabasco se určitě hodí do pikantních pomazánek nebo do zeleninového salátu. Letní salát s rajčaty, paprikou, majonézou a vajíčky - doplněný o omáčku TABASCO® Brand Pepper Sauce je na letní večery skvělý společník. Pokud si dáte k salátu upéci teplou bagetu, úspěch je zaručen.

Náš tip na pikantní pomazánku:
Rozhuda neboli Budapešť s pikantní omáčkou TABASCO® Brand Pepper Sauce

Suroviny:
1 měkký tvaroh )dle chuti, preferuji plnotučný)
1 zakysaná smetana
1 malá cibule
mletá paprika (dle chuti)
pažitka
TABASCO® Brand Pepper Sauce
špetka soli
Příprava:
V misce utřeme tvaroh spolu se zakysanou smetanou, vmícháme jemně nakrájenou cibulku, červenou papriku, pažitku a špetku soli. Nakonec zakápněme omáčkou TABASCO® Brand Pepper Sauce, dáme vychladit. Pak podáváme s čerstvým pečivem.

Polévky

Omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce se skvěle hodí do všech červených - paprikových polévek - gulášová, dršťková a fazolová. Velkou výhodou u omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce je to, že ho můžete přidat až na talíři, nemusíte ho provářet. Takže pokud manžel miluje „ohnivou kuchyni“, může si pár kapek TABASCO® Brand Pepper Sauce přidat přímo do talíře polévky. Poznámka redakce: Pokud si chcete zpříjemnit chuť „zalévacích“ nudlových polévek, které někteří rádi konzumují v kanceláři, protože nemají čas jít na oběd, zkuste přidat pár kapek právě omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce.

Máme pro Vás výborný a prověřený tip na Fazolovou polévku:

Suroviny:
1 sáček bílých fazolí
2-3 nožičky paprikové klobásy
cibule
olej
masox
zakysaná smetana
ocet (dle chuti, nemusíte použít)
tmavá jíška
TABASCO® Brand Pepper Sauce
Postup:
Fazole přes noc namočíme do vody (dejte jí hodně, fazole nabobtnají). Druhý den, fazole uvaříme do měkka. V druhém hrnci si zpěníme cibulku, když začíná růžovět, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a orestujeme. Potom zasypeme červenou paprikou, promícháme a zalijeme fazolemi i s vývarem, přidáme kostičku Masoxu. Vše necháme chvilku provařit. Pak dáme celou zakysanou smetanu a opět provaříme. Na závěr, můžeme kvůli chuti, trošku fazole podrtit mačkadlem na brambory. Trošku zahustíme a opět provaříme. Kdo má rád nakyslé polévky, může přidat pár kapek, převařeného octa, ale vůbec to není nutné. Na závěr přidáte TABASCO® Brand Pepper Sauce, buď v do polévky ještě hrnci nebo na talíři.

Hlavní jídla

Jak jsme zmínili u polévek, TABASCO® Brand Pepper Sauce můžeme přidat do všech druhů guláše nebo paprikových omáček. Také i do pokrmů, kde používáme zeleninové lečo nebo „chutney“.. Skvěle se také hodí do omáček, nebo dipů ke grilovaným masům. Boloňské špagety s kapkou omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce dostanou také úplně jinou podobu - omáčka je vhodná i na těstoviny. Pokud máte rádi pikantní základ těstovinových omáček, použijte tuto omáčku a teprve potom koření.

Grilování

gril

Samostatná letní kapitola je grilování. Pokud nakládáte maso na gril, určitě přidejte do pikantní marinády pár kapek omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce. Kuřečí maso, které nemá samo o sobě moc chuti, díky koření získá krásnou vůni a s omáčkou TABASCO® Brand Pepper Sauce dostane skvělý šmrnc. Při přípravě medových kuřecích křidélek nebo medových grilovaných žeber přidejte pár kapek omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce a skvělý výsledek je zaručen. Nezapomeňte na kombinaci bylinek a ostré omáčky. Tato dvojice je úžasný doplněk každého grilování - smícháním těchto ingrediencí s olivovým olejem pro získáte zajímavou směs pro potření grilujícího masa.
Pokud budete připravovat na gril mleté maso, přidejte omáčku TABASCO® Brand Pepper Sauce a například koření Čubrica, budete si připadat, jako na dovolené v Chorvatsku - vytvoříte si tradiční štiplavé karbanátky nebo čevapčiči.

Omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce představují jednu z nejoriginálnějších forem zkoušky odvahy. A když vás jednou jejich chuť chytne, jídlo bez nich už nikdy nebude chutnat tak dobře. Doporučujeme klasiku - Original Red!

Original Red:
Je to originál TABASCO® Brand Pepper Sauce - zlatý standart, matka všech pálivých omáček. Vyrábí se již 140 let dle stále stejného receptu.Je bez chemických konzervantů a barviv. Nezdráhejte se a klidně si ji přidejte do čehokoli, co máte rádi. A ještě lépe, dochuťte si s ní pokrmy, které vám zase tolik nejedou. Skvěle se hodí na všechno, od vajíček přes ryby až po pizzu. Její dokonalé chuti se nic nevyrovná.
Více na www.tabasco.cz

Navnadili jsme vás? Napište nám, kde všude používáte omáčky TABASCO® Brand Pepper Sauce v kuchyni vy... Vybereme jednu z vás a pošleme za aktivitu v diskusi malý dárek od značky TABASCO® - omáčky, které budete moci hned vyzkoušet pro přípravu svých letních pokrmů!

   
13.06.2012 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [22] dajrin [*]

    Ostré pokrmy mám ráda... Sml67

    superkarma: 0 27.09.2012, 21:55:20
  2. avatar
    [21] hubajda [*]

    zzandaa — #15 tez tak tabasco pouzivam a nebo ho trochu dam do gulase ci kdyz delam maso po cikansku

    superkarma: 0 09.09.2012, 22:28:15
  3. [20] kolackova.pavca [*]

    u nás doma se ostrým moc neholduje

    superkarma: 0 10.07.2012, 12:55:39
  4. [19] e.l.e.o.n.o.r.a [*]

    Můj manžel miluje pálivá jídla a tabasco si dává i do zeleninového salátu. Nedávno jsem dělala mořské speciality a dal si ho i k tomu.

    superkarma: 0 25.06.2012, 11:19:13
  5. avatar
    [18] tajnostii [*]

    moc ostré nemusímeSml23

    superkarma: 0 13.06.2012, 22:28:52
  6. avatar
    [17] ekleinovka [*]

    Na marinády je dobréSml67

    superkarma: 0 13.06.2012, 19:48:59
  7. [16] Trefa [*]

    Trefa:tabasco,znam jiz dlouho.vzdycky jsem ho pridavala kdyz jsem varila z hoveziho masa gulas.byl vyborny.

    superkarma: 0 13.06.2012, 16:29:21
  8. [15] zzandaa [*]

    Já používám tabasco vždy když nakládám maso. A dávám ho i na pizzu. Mám ráda ostré jídla. Nedávno jsem našla recept na marinádu na kuře a tam ji dávám taky.

    1. na komentář reaguje hubajda — #21
    superkarma: 0 13.06.2012, 16:25:17
  9. avatar
    [14] marianaant [*]

    My pěstuje celoročně chilli papričky, tak Tabasco nepoužívám.Sml16

    superkarma: 0 13.06.2012, 16:07:51
  10. avatar
    [13] blesksoft [*]

    mám ráda Tabascoa přidávám si ho jen sama dětem ho do jídla nedávám

    superkarma: 0 13.06.2012, 15:39:49
  11. avatar
    [12] zsuzsika [*]

    tabasco bych nejraději dávala do všehoSml30

    superkarma: 0 13.06.2012, 12:44:25
  12. avatar
    [11] delfi.na [*]

    Tabasco používáme do tataráku, stačí opravdu jen pár kapek, takže vydrží Sml58

    superkarma: 0 13.06.2012, 10:23:02
  13. avatar
    [10] Bobánek [*]

    Naše rodina má ráda ostrá jídla Sml22

    Kytinkak — #3 Roland — #5 je nás víc Sml30

    superkarma: 0 13.06.2012, 09:55:49
  14. [9] step1 [*]

    Tabasco jsem dostala v balíčku, ale protože nemáme rádi ostrá jídla, vydrží mi zřejmě ještě dlouho. Sml52

    superkarma: 0 13.06.2012, 09:33:34
  15. avatar
    [8] carmi [*]

    Já používám jiný pepřový omáčky. Tabasco mám ráda jen do krvavý mařenky.

    superkarma: 0 13.06.2012, 09:21:46
  16. avatar
    [7] margot [*]

    jen to čtu, hned slintám jak pes a úplně cítím jeho chuť. fakt jsem z něj nemocná... tuhle jsme jeli na grilovačku k přátelům do Brna a po cestě jsem celou lahvičku neustálým ocucáváním vypila.. ještěže znají moje choutky a měli doma zásobuSml32

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:56:11
  17. avatar
    [6] saruz [*]

    Já dávám Tabasco na maso, zeleninu i do polévek, ale jen tak přiměřeně, aby to nebylo moc ostré. Recept na tu pikantní pomazánku se mi líbí, vyzkouším jej. Sml22

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:53:45
  18. [5] Roland [*]

    Kytinkak — #3 Já také ne.

    1. na komentář reaguje Bobánek — #10
    superkarma: 0 13.06.2012, 07:51:02
  19. avatar
    [4] Jindriska8 [*]

    Používáme na maso i zeleninu,ostré máme rádi.Sml22

    superkarma: 0 13.06.2012, 07:23:48
  20. avatar
    [3] Kytinkak [*]

    musím se přiznat, že jsem to ještě nikdy neochutnala

    1. na komentář reaguje Roland — #5
    2. na komentář reaguje Bobánek — #10
    superkarma: 0 13.06.2012, 07:16:52
  21. avatar
    [2] LudPa [*]

    Manžel by to cpal na každé maso, já to nemusím.

    superkarma: 0 13.06.2012, 06:21:05
  22. [1] lidicka [*]

    Tabasco využívám hlavně na dochucení masitých jídelSml22

    superkarma: 0 13.06.2012, 06:11:51

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme