letní těstoviny s tuňákem

Jedno z nejoblíbenějších jídel letních dnů. Těstoviny. Jsou lehké, rychle hotové a hodí se do každého počasí. Navíc zahrádky v této době dodávají tu nejlepší čerstvou zeleninu a bylinky, tak je potřeba jich využít.

Malá cherry rajčátka se pro dnešní jídlo hodí ze všech rajčat nejvíce. Hlavně proto, že jsou ještě šťavnatější a sladší než velká rajčata a v jídle krásně vypadají. Doplňte je bazalkou a použijte skvělý základ pro spoustu jídel. Tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji, z plechovky. Můžete s ním připravit studené saláty, pomazánky, zapékaná jídla, těstoviny.

Suroviny

  • 400 g těstovin
  • 400 g tuňáka v plechovce - v oleji nebo vlastní šťávě
  • 1 šalotka
  • 2 červené papriky
  • 350 g cherry rajčat
  • 50 g parmezánu
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • trocha oleje

Postup

Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Než se uvaří, bude hotový zbytek jídla.

Ve velké pánvi rozehřejte trošku oleje (asi 1 lžíci) a na ní osmahněte najemno nakrájenou šalotku. Až začne sklovatě, měknout, přidejte papriku nakrájenou na proužky. Opékejte asi dvě minuty a vhoďte do pánve cherry rajčata. Ochuťte solí a pepřem.

Společně opékejte tak dlouho, až začnou rajčata měknout.

Vložte tuňáka a jen prohřejte. Nakonec vsypejte natrhanou bazalku, ale už nevařte.

Sceďte těstoviny, nechejte si jeden hrnek vody, ve které se vařily, a přidejte je do pánve k zelenině a tuňákovi. Promíchejte. Pro dobrou krémovou omáčku přidejte trochu vody z těstovin, podle potřeby.

Promíchejte a servírujte na talíř. Ozdobte bazalkou a parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Skvělá těstovinová jídla nejen na léto

Rychlé těstoviny s lososem a hráškem

bonduelle vapeur

Snadné špagety s krevetami a pestem

špagety s krevetami

Špagety Carbonara

špagety carbonara

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama