DSC_1295.jpg (84 KB)

Těstovinové saláty patří mezi oblíbená letní jídla. Můžete si je bez problémů zabalit do práce a tam v lednici počkají až do oběda, kdy si je vychutnáte lépe než horké jídlo. Můžete do nich přidat téměř cokoliv, co máte rádi. Každý má své oblíbené kombinace. Zelenina je navíc skvěle osvěží.

Suroviny

  • 300 g těstovin (drobnější tvary)
  • 100 g černých oliv
  • 300 g tuňáka v olivovém oleji
  • 150 g polníčku
  • 250 g rajčat (nejlépe cherry)
  • sůl
  • pepř

Postup 

Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte a nechejte vychladnout. Vsypejte do mísy.

Přidejte tuňáka, včetně části olivového oleje. Nepřehánějte to, aby salát nebyl příliš mastný. 

Olivy nakrájejte na kolečka a přidejte také do mísy. Stejně tak rajčata. Polníček omyjte, osušte a vsypejte k ostatním surovinám.

Dochuťte solí a pepřem, promíchejte. 

Nechejte vychladit.

Náš tip: Kdo chce, může přidat ještě trochu nastrouhaného sýra.

Dobrou chuť přeje Elly.

Osvěžující saláty nejen na léto

Salát s tuňákem a bazalkou

tunsalat2.jpg (82 KB)

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

5add8cec3c023obrazek.png (407 KB)

Brokolicový salát s křupavými slaninovými chipsy

broko1.jpg (106 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Uložit

Uložit

Reklama