Teď už vím, co udělám, až se mě zima zeptá, co jsem dělala v létě. Postavím vodu na sporák, otevřu skleničku a dám si do oblíbeného hrnku lžičku zimního čaje, zaliju vařící vodou a budu vychutnávat u kamen.

pečený čaj

Recept na pečený čaj je receptem lidovým a těžko říct, kdo ho vymyslel. Pečený čaj se už dnes prodává i v obchodech, ale domácí je prostě domácí. Každý pečený čaj bude trochu jiný, protože každý si do něj dá oblíbené nebo dostupné ovoce. A v tom je to kouzlo.

Experimentujte a vyzkoušejte různé varianty, přidejte třeba i různé koření. Vzniknou zajímavé chuťové kombinace.

Suroviny

  • 2 kg různého ovoce. Ideální je 1kg bobulovin, nejlépe černý rybíz, borůvky, maliny... no prostě co kde najdete. A 1 kg jablek, meruněk, broskví...
  • 10 ks hřebíčku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 kg cukru
  • 250 ml rumu :)

Postup

Očištěné nakrájené ovoce dáme na velký plech. Samozřejmě že nakrájíme jen jablíčka, meruňky apod., rybíz krájet nebudeme. Přidáme koření a zasypeme cukrem. Dáme péct na 180°C na 30 minut. Poté přimícháme rum a plníme do sklenic.

Tentokrát jsem použila rybíz, maliny, jahody, meruňky, jablka a broskve. Ještě bych to ráda zkusila kombinaci jablko, borůvky a švestky, ale to si budu muset ještě chvilku počkat.

Reklama