Dětská bowle

  • 1/2 sklenky jablečného moštu
  • 2 citrony
  • Korunní cukr hroznový bez fruktózy (dle chuti)
  • 1 sodovka
  • malé kousky ovoce – žlutá a červená jablka, mandarinky, hroznové víno, kompotované třešně atd.

Do jablečného moštu procedíme šťávu z citronů (aby neobsahovala pecky), trochu ji přisladíme Korunním cukrem hroznovým a přidáme sodovku. Nalijeme do mísy na bowli a přidáme kousky ovoce. Před podáváním vychladíme.

Jablkový závin ve sklenici

  • 125 ml mléka
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 velké jablko (anebo 2 menší)
  • 1 banán
  • 2-3 kostky ledu
  • 2 lžíce loupaných lískových ořechů
  • 2 lžíce Korunního cukru moučka  
  • 1 čajové lžičky mleté skořice
  • skořice na dochucení

Jablka umyjeme, odstraníme jádřince a překrojíme na osminky. Banán oloupeme a překrojíme na polovinu. Všechny přísady vložíme do mixéru a rozmixujeme na krémové pyré.  Dochutíme trochou skořice. 

Jablečný flip

  • 200 ml mléka
  • 200 ml jablečné šťávy
  • 1 vejce
  • 2 lžičky Korunního cukru hroznového

Do mléka přidáme jablečnou šťávu, cukr a rozklepnuté vejce. Mixujeme 2 minuty, až se nápoj napění. Hned nalijeme do sklenic, ozdobíme plátkem citronu a podáváme. Stojí-li nápoj, ovocná šťáva a mléko se oddělí a pěna opadne, proto je nejlepší okamžitá konzumace.

Bezlepkové piškoty

  • 140 g tuku
  • 250 kg Korunního cukru na pečení
  • 1-2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 vejce
  • 750 g bramborové mouky
  • 1 balení kypřícího prášku

Utřeme tuk s cukrem a žloutky. Můžeme přidat citrónovou šťávu. Pak zvolna přidáváme po lžících bramborové mouky, s vmíchaným kypřícím práškem, a se sněhem z bílků. Na plech položíme pečící papír a cukrářským kornoutem tvoříme proužky těsta. Dáme do rozehřáté trouby, pečeme při teplotě 200 °C. Vychladlé piškoty namáčíme do oblíbeného jogurtu.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama