Vaření

Lepivá křidélka podle Nigelly

Lepivá křidélka podle Nigelly Lawson

V jednom z pořadů Nigelly Lawson mě zaujal její recept na sladká lepivá žebírka. Žebírka jsem doma neměla, zato asi dvacet kuřecích křidélek. A tak jsem to zkusila.
Křidélka jsem připravila jako silvestrovské pohoštění a všichni se mlsně olizovali. Jediné, co na téhle dobrotě není zrovna příjemné, jsou lepkavé ruce. :-)
Suroviny jsem přidávala od oka, v receptu dávám přesný poměr.

Suroviny

125 ml sladké thajské chilli omáčky
60 ml brusinkového džemu (nebo kompotovaných brusinek)
60 ml sojové omáčky
šťáva z 1 mandarinky
šťáva z 1 limety

žebírka nebo křidélka

Postup

Všechny suroviny smícháme a dáme přes noc marinovat do chladna. Na druhý den je v pekáči dáme do trouby a pečeme přikryté na 180 °C asi hodinu (křidélka kratší dobu). Nakonec je pečeme asi deset až dvacet minut odkryté při 200 °C, aby vznikla křupavá kůrka.

P.S.: Na fotce vidité v pekáčku také kousky vepřové panenky, která byla původně jen osmahnuta, lehce popřena a nakonec jsme ji vymáchali ve sladkopálivé omáčce.

Dobrou chuť přeje elly podle Nigelly Lawson.

   
11.01.2010 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [23] hubajda [*]

    kridelka nejime

    superkarma: 0 14.11.2012, 01:38:26
  2. avatar
    [22] arminka [*]

    Sml67 tak tohle je opravdu zajímavé a hlavně ty brusinky mne lákají Sml16

    superkarma: 0 23.09.2012, 00:01:27
  3. avatar
    [21] georga [*]

    elly — #16  dávám za pravdu, takto připravená křidélka jsou výborná, ale z té fotky bych je nejedlaSml31Sml23

    superkarma: 0 19.02.2010, 13:02:45
  4. avatar
    [20] LudPa [*]

    asi to tak rychle snědli, že nestačili vyfotit, ty brusinky můžou být dobré

    superkarma: 0 26.01.2010, 13:12:16
  5. avatar
    [19] delfi.na [*]

    je vidět, že všem chutnalo.  Sml52  Křidélka dělám taky, akorát ta směs je medovokečupová. A je to moooc dobré.

    superkarma: 0 26.01.2010, 12:56:04
  6. avatar
    [18] Hanďule [*]

    femme — #3  napadlo mě totéž, neobvyklá fotka, co by měla nalákat Sml80Sml30Sml43

    superkarma: 0 11.01.2010, 20:03:59
  7. avatar
    [17] Myškomedvídek [*]

    může to být velice dobréSml59

    superkarma: 0 11.01.2010, 19:19:16
  8. avatar
    [16] elly [*]

    femme — #13 on tenhle recept bez upatlanýho pekáče nějak nejde převést do reálu :-) Zkus to...

    1. na komentář reaguje georga — #21
    superkarma: 0 11.01.2010, 14:20:34
  9. avatar
    [15] Lauri [*]

    Musím říct, že mně se z té fotky taky trošku zvednul žaludek. A to nejsem nějaká citlivkaSml80 Recept vypadá super, ale ta fotkaSml23

    superkarma: 0 11.01.2010, 14:05:50
  10. avatar
    [14] mio [*]

    To může být Sml67 - my děláme někdy křidýlka naložený do koření, medu a pomeranč.džusu, jsou taky lepkavý a skvělý!

    superkarma: 0 11.01.2010, 14:02:04
  11. avatar
    [13] femme [*]

    elly — #9  nikde jsem nenapsala, že je něco nechutného na kuřecích křidelcích Sml58  nechutný je ten upatlaný pekáč, ale jestli se to někomu líbí Sml80 tímto považuji celou debatu za uzavřenou Sml24 Sml58

    1. na komentář reaguje elly — #16
    superkarma: 0 11.01.2010, 13:50:32
  12. avatar
    [12] RenataP [*]

    fotka je parádní, já vím, že poslední ani kurva nebere, ale tady bych si vzala, ulepej pekáč, neulepenej pekáč.

    Omáčka je zajímavou kombinací a Nigellu miluju!

    superkarma: 0 11.01.2010, 13:29:58
  13. avatar
    [11] wich [*]

    Fotka mne pobavila Sml30

    superkarma: 0 11.01.2010, 13:22:57
  14. avatar
    [10] sanvean [*]

    ta fotka je náhodou skvělá Sml67

    superkarma: 0 11.01.2010, 13:07:36
  15. avatar
    [9] elly [*]

    femme — #3 co je nechutného na kuřecích křidélkách, omáčce a připečených okrajích?

    1. na komentář reaguje femme — #13
    superkarma: 0 11.01.2010, 12:08:49
  16. avatar
    [8] elly [*]

    Laliari — #6 tak nějak ...

    Foťák jsem měla po ruce celou dobu co jsem křidélka vytáhla z trouby, ale tahle fotka byla nejlepší Sml24

    superkarma: 0 11.01.2010, 12:08:01
  17. avatar
    [7] femme [*]

    schnaxy — #5  než fotit zbytky, tak raději nic Sml80

    superkarma: 0 11.01.2010, 10:50:14
  18. avatar
    [6] Laliari [*]

    Mně ta fotka přijde docela vtipná. Prostě je to tak dobré, že to nestihnete ani vyfotit, tak rychle vám to hosté sezobou Sml52

    1. na komentář reaguje elly — #8
    superkarma: 0 11.01.2010, 09:58:30
  19. [5] schnaxy [*]

    femme — #3 to je postřehSml28,já jsem se dívala na recept a máš pravdu.Tam jsou už zbytky no nééé.Sml25Sml25Sml25

    1. na komentář reaguje femme — #7
    superkarma: 0 11.01.2010, 09:48:02
  20. avatar
    [4] marry.lu [*]

    hmm, to zní skvěle. ovoce a chilli mnam Sml22

    superkarma: 0 11.01.2010, 09:06:00
  21. avatar
    [3] femme [*]

    ten pekáč vypadá dost nechutně Sml80

    1. na komentář reaguje schnaxy — #5
    2. na komentář reaguje elly — #9
    3. na komentář reaguje Hanďule — #18
    superkarma: 0 11.01.2010, 08:03:38
  22. [2] ILONESA [*]

    To by bylo výborné na gril, no ale do léta bohužel daleko Sml80.

    superkarma: 0 11.01.2010, 07:16:24
  23. [1] schnaxy [*]

    Zkusím to, můžete to být dobré.Naložím kuřecí stehýnka.Sml25Sml25Sml25

    superkarma: 0 11.01.2010, 00:23:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme