Lentilky jsou oblíbenou sladkostí, kterou milují všechny děti. Určitě víte, že je můžete použít i na dozdobení různých dezertů. Podívejte se na náš tip a vyzkoušejte Lentilkové šarlotky!
Pro 4 osoby:
- 1 sáček mleté želatiny
- 100ml vody
- 28 cukrářských piškotů
- 50 ml štávy z jahodového kompotu nebo z rozmačkaných jahod
- 100 g čerstvých jahod
- 300g tučného tvarohu nebo mascarpone
- 200 ml ušlehené 33% smetany
- Na ozdobu:
- 4 lžíce šlehačky
- balení Lentilek
- stuha
Příprava: 40 minut
Na osobu: cca 800 kcal, 3340 kJ
Postup
1) Želatinu zalijte vodou a nechte ji 10 minut nabobtnat. Potom přilijte šťávu a ve vodní lázni směs rozpusťte. kulaté formičky vyložte folií a po obvodu postavte cukrářské piškoty. Ty předtím z jedné strany zarovnejte. Touto stranou je postavte k podložce. Piškoty ovažte kolem dokola stuhou.
2) Jahody rozmíchejte s cukrem a všlehejte do tvarohu či mascarpone. Když chladnoucí želatina začne želírovat, vmíchejte k ní tvarohovou hmotu i šlehačku a vše důkladně promíchejte. Hmotou naplňte formičky a v lednici je nechte tuhnout alespoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrně vyjměte z forem a rozdělte na talířky. Vršky ozdobte pusinkami šlehačky a lentilkami.
Nový komentář
Komentáře