Vaření

Lentilkové šarlotky

Lentilky jsou oblíbenou sladkostí, kterou milují všechny děti. Určitě víte, že je můžete použít i na dozdobení různých dezertů. Podívejte se na náš tip a vyzkoušejte Lentilkové šarlotky!

Lentilky

Pro 4 osoby:

  • 1 sáček mleté želatiny
  • 100ml vody
  • 28 cukrářských piškotů
  • 50 ml štávy z jahodového kompotu nebo z rozmačkaných jahod
  • 100 g čerstvých jahod
  • 300g tučného tvarohu nebo mascarpone
  • 200 ml ušlehené 33% smetany
  • Na ozdobu:
  • 4 lžíce šlehačky
  • balení Lentilek
  • stuha

Příprava: 40 minut

Na osobu: cca 800 kcal, 3340 kJ

Lentilky

Postup

Lentilky

1) Želatinu zalijte vodou a nechte ji 10 minut nabobtnat. Potom přilijte šťávu a ve vodní lázni směs rozpusťte. kulaté formičky vyložte folií a po obvodu postavte cukrářské piškoty. Ty předtím z jedné strany zarovnejte. Touto stranou je postavte k podložce. Piškoty ovažte kolem dokola stuhou.

2) Jahody rozmíchejte s cukrem a všlehejte do tvarohu či mascarpone. Když chladnoucí želatina začne želírovat, vmíchejte k ní tvarohovou hmotu i šlehačku a vše důkladně promíchejte. Hmotou naplňte formičky a v lednici je nechte tuhnout alespoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrně vyjměte z forem a rozdělte na talířky. Vršky ozdobte pusinkami šlehačky a lentilkami.

lentilky

   
05.06.2014 - Mlsání - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    Sml67

    superkarma: 0 06.06.2014, 21:11:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme