Na cca 60 sušenek potřebujeme:

  • 6 bílků
  • 240 g cukru moučky
  • 240 g hladké mouky
  • 300 g celých lískových oříšků

Postup:

1. Vyšlehejte do tuha bílky, postupně přidávejte moučkový cukr, následně hladkou mouku a nakonec vmíchejte oříšky.
2. Směs vlijte do užší a delší formy na paštiku či biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem.
3. Pečte při teplotě 160 stupňů, dokud povrch nebude lehce růžový. Nechte vychladnout 24 hodin.
4. Po vychladnutí opatrně nakrájejte velmi ostrým nožem (nebo na kráječi) na 2 mm široké plátky, rozložte na plech na pečicí papír (nesmí se překrývat) a sušte v troubě při teplotě okolo 100-110 stupňů.

Tip Nebespánu: Dávejte pozor na připálení, nesmí zhnědnout. Vyndejte je, když začnou lehce křupat. Nechte zcela vychladnout, uložte nejlépe do plechové krabice na sušenky.
 


Nebespán v Kašperských Horách je útulná kavárna a bistro, kde ochutnáte lahodné francouzské i šumavské speciality z čerstvých regionálních surovin, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu. Také je to ale první boutique hotel na Šumavě. Můžete se tady ubytovat v romantických pokojích s výhledem na hrad Kašperk i okolní šumavské kopce či v komfortních apartmá. O gastrozážitky se zde postará i gurmánský obchůdek, kde na návštěvníky s pravidelnými obměnami čeká vždy jeden nový vyzkoušený recept a kvalitní suroviny z okolních farem.

Více na www.nebespan.cz

Vyzkoušejte i recepty na další naše sušenky:

Uložit

Reklama