Odlehčete váš jídelníček ovesnými vločkami a vyzkoušejte zdravé recepty plné energie, které nastartují vaše tělo.

Špenátové palačinky s vejcem a cibulkou

palačinky

Těsto:

  • 75 g jemných ovesných vloček Emco
  • 125 ml mléka
  • 1 vejce
  • 50 g čerstvého špenátu
  • špetka soli

Na ozdobu:

  • 4 vejce, 1 fialová cibule, pepř, sůl, (chilli)

Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte pár minut bobtnat. Přidejte sůl, vejce a špenát. Vše rozmixujte na hladkou hmotu, dle potřeby přidejte mléko nebo vločky tak, aby vzniklo mírně husté těsto.

Na středně rozpálenou pánev nalijte přiměřené množství těsta, rozprostřete po celé ploše pánve a smažte po obou stranách. Na hotové palačinky si připravte volské oko a nakrájenou cibulku, dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí, případně chilli.

 

Košíčky s ovocem, plněné jogurtem

košíčky

Košíčky:

  • 100 g jemných ovesných vloček Emco
  • 100 g mletého kokosu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 20 g třtinového cukru
  • 2 lžíce medu

Náplň:

  • bílý nebo jakýkoliv ochucený jogurt 
  • javorový sirup 
  • čerstvé ovoce                                                                          

Ovesné vločky smíchejte s kokosem a třtinovým cukrem. K sypké směsi přidejte rozpuštěné máslo s medem a důkladně promíchejte. Naplňte formu na muffiny a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotové košíčky nechte ještě 10 minut stydnout ve formě a pak opatrně vyklopte.

Na náplň smíchejte jogurt s javorovým sirupem (dle vaší chuti), můžete přidat i rozmačkané ovoce, naplňte vychladlé košíčky, přidejte čerstvé ovoce a posypte plátky pražených mandlí.

 

Rizoto se slaninou a žampiony

košíčky

  • 100 g jemných ovesných vloček Emco
  • 300 ml vody
  • 100 g slaniny
  • 1 menší cibule
  • 250 g žampiónů
  • 200 g čerstvého špenátu
  • kousek parmazánu na posypání a trochu smetany na zjemnění

Ovesné vločky zalijte vodou a nechte pár minut bobtnat. Nakrájejte slaninu na kostičky a nechte na středně rozpálené pánvi vypéct, vložte nakrájenou cibuli a smažte, než zesklovatí. Přidejte vločky a důkladně promíchejte. Nakonec zjemněte trochou smetany a vmíchejte nastrouhaný parmazán.

K hotovému rizotu přidejte na olivovém oleji osmažené plátky žampiónů a spařený čerstvý špenát. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Reklama