ValmezPokud jste zastánci tradičních vánočních receptur, ale přesto si hlídáte zdravý životní styl, přináší Mlékárna Valašské Meziříčí tip na vánoční tatarku. Na její přípravu je zapotřebí Kysaná smetana z Valašska.

Kysaný mléčný výrobek má hustou, krémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí salátů, dortů, omáček, pomazánek a dalších kulinářských skvostů.

Zdravá vánoční tatarka

Ingredience:Valmez

  • 1 kelímek Kysané smetany z Valašska
  • 2 ks kyselé okurky
  • 1 ks malé cibule
  • 1 lžička hořčice
  • Pepř, sůl

Postup:

Okurky nakrájíme na malé kousky, cibuli nastrouháme a smícháme s Kysanou smetanou z Valašska. Přidáme hořčici, sůl a pepř dle chuti. Můžeme přidat i nasekanou petrželku a kopr.

Reklama