kotleta na grilu

Vymysleli jsme zajímavou marinádu, trochu s exotickou vůní a chutí. Pikantní bude přesně tak moc, jak budete chtít. Použili jsme totiž chilli papričky. A záleží jen na vás kolik, a jak silných papriček do marinády použijete. Dáte si ďábelsky pálivé nebo jen lehoučce pikantní? Víkend na grilu začíná.

Koupila jsem překrásné vepřové kotlety s kostí. Jemné, pěkně stejnoměrně vysoké plátky. Bohužel, když koupíte maso, které je uřezané tak, že na jedné straně je plátek vysoký a na druhé nízký, nikdo ho na grilu (a vlastně ani na pánvi) pěkně nepropečete. Jedna polovina bude už vysušená, zatímco druhá bude syrová.

Suroviny

  • vepřové kotlety s kostí
  • citronová tráva
  • chilli papričky
  • jarní cibulka
  • pepř
  • balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou s chilli
  • olivový olej

Postup

Vepřové kotlety si omyjte, osušte a nechejte stranou.

Chilli nasekejte nadrobno. Množství a sílu papriček přizpůsobte složení a chuti strávníků. Můžete také připravit dvě varianty a pro děti nechat marinádu bez chilli, pouze s chilli balzamikovým krémem.

Citronovou trávu také nasekejte nadrobno, jarní cibulku na kolečka. Smíchejte chilli, jarní cibulku, citronovou trávu, přidejte čerstvě umletý pepř, balzamikový krém a olivový olej.

Do vzniklé marinády naložte vepřové kotlety. Marináda je výborná také na kuřecí maso, třeba na špízy.

grilování

Nechejte do druhého dne.

Před grilováním očistěte od větší kusů surovin, hlavně od jarní cibulky, která se na grilu rychle pálí. Grilujte. Ne příliš dlouho, ať není kotleta vysušená a tvrdá.

Dobrou chuť přeje Elly.

Chystáte se o víkendu grilovat? Inspirujte se!

grilované papriky

grilovaná krkovička

siven s lehkým salátem

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama