Domácnost

Lehce a zdravě každý den.

Máte rádi sýr? A chcete zůstat štíhlí? Pak místo tučných a nezdravých sýrů volte jejich lehčí variantu. Cottage cheese  Meggle lze jíst bet úprav, ale výborně se hodí také k přípravě jak studených tak teplých pokrmů. Existují i jeho ochucené varianty např. pažitkový nebo zeleninový. Bohudík dnes je dostupný téměř všude, ne jako v době, kdy se objevoval pouze ve velkých supermarketech. V malých krámcích mnohdy ani nevěděli, že existuje. Dnes je to jiné.

 

Tento sýr má čistě bílou barvu a je hrudkovité konzistence – dá se říci, že roztíratelný :o)), ale hlavně je opravdu velmi chutný. Navíc umožňuje využití v nejrůznějších slaných i sladkých kombinacích. Skvěle se hodí do pokrmů studené i teplé kuchyně. Jako ukázku jeho využitelnosti vám přinášíme recept na závin z listového těsta, zeleniny a Cottage cheese Meggle.

 

Zeleninovo - sýrový závin

1 balíček listového těsta, 360 g bílého Cottage cheese od Meggle (dvě balení), 1 žloutek,

1 balíček mražené zeleninové směsi, 1 cibule, 1 stroužek česneku, máslo, mleté černé koření, sůl. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na másle, přidáme zeleninovou směs a krátce podusíme.

Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Potom přidáme bílý Cottage cheese, rozetřený česnek a zamícháme. Můžeme přidat i vejce uvařené natvrdo, šunku nebo pažitku. Na

rozválené listové těsto natřeme připravenou zeleninovou směs, svineme, potřeme žloutkem a dáme péct do rozpálené trouby na 30-40 minut při 180 °C.

 

Dobrou chuť

   
03.05.2004 - Dům a byt - autor: Anna Vilhumová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [35] salamandra [*]

    Cottage sýr kupuji právě od Meggle nejraději-a právě ty 2 příchutě, co Madeta nedělá(zahradní a pikant).Docela mě překvapilo, že některým nechutná..Ananasovou variaci jsem si koupila jen 1x a zatím jsem ještě nezkoušela, jestli se mi nepozměnily chutě:-)
    Moc mi také chutnaji zeleniové tvarohy-zahradní směs a paprika.Mooc dobré!:-)
    K mozarelle-jak to již některá napsala, pěkně mě zklamala, mdlá chuť..

    superkarma: 0 03.05.2004, 17:21:28

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [34] esunad [*]

    Cottage sýr taky miluju,ale kupuju jinou značku.Mozzarela je taky výborná,ale chce to kupovat takový ty bochánky.Mozzarela šiška je jenom na zapečení.Nejlepší je mozzarela z buvolího mléka.

    superkarma: 0 03.05.2004, 15:23:22
  2. avatar
    [33] Žábina [*]

    Luciš: já četla recept opečený toust potřít rozkrojeným rajčetem, pokapat olivovým olejem a na to mozarellu...

    superkarma: 0 03.05.2004, 13:54:32
  3. avatar
    [32] Hanela [*]

    vy mi děláte chutě...těším se, až si udělám upečené tousty se sýrem, k tomu si dám rajčatový salát s bazalkou a zapiju to frapíčkem

    superkarma: 0 03.05.2004, 13:37:31
  4. avatar
    [31] Kelly [*]

    Á, těsně vedle. Myslela jsem, že to bude o jogurtech ...
    Hmmm, u nás vede zauzený ovčí ...

    superkarma: 0 03.05.2004, 12:55:32
  5. avatar
    [30] Lhasa [*]

    Žížala: werka: A taky Zott, mám dojem...

    superkarma: 0 03.05.2004, 12:23:12
  6. avatar
    [27] Luciš [*]

    Miluju rajčátka v létě a na dovolené někde na jihu. To je ta pravá chuťka, ne jak v zimě z obchodu
    Pravda, že mozarella je nejlepší zapečená s rajčetem a bazalkou, i s nějakou dobrou šunčičkou. Ať na pizze nebo v toustu.
    Znáte toast z bílého chlea jen s odjádřeným rajčetem nakrájeným na kousky, bazalkou, česnekem, trochou cibule a oliv olejem? Ňam ňam

    superkarma: 0 03.05.2004, 11:55:50
  7. avatar
    [26] houserop [*]

    Hanela: Jak uz psala werka, ta mozarela da rajcatum takovy zajimavy zaklad, podton. A ja si teda mozarelu kupuju hlavne kdyz mam dobry rajcata, protoze mne to nejvic chutna jenom s olejem, bazalkou a soli - kdyz jsou rajcata dobre uzrala, tak po soli pusti vybornou nakyslou stavu a ta je prave s mozarelou mnam. A kdyz me to nahodou popadne a rajcata nestoji za nic, tak si to musim okuselit.
    Tak to zkus letos, az budou nase rajcata uzrala na kericku a nech to alespon 20 minut posolene ulezet, aby mela rajcata cas stavu pustit...

    superkarma: 0 03.05.2004, 11:45:35
  8. avatar
    [25] werka [*]

    emma: a ne moc tuku

    superkarma: 0 03.05.2004, 11:41:11
  9. avatar
    [24] emma [*]

    cottage je super. obsahuje hodně bílkoviny a má nízký GI
    miluju ho s okurkou a koprem

    superkarma: 0 03.05.2004, 11:39:14
  10. avatar
    [23] Hanela [*]

    werka: já si to právě lonia dal, měla jsem na to strašnou chuť...a byla jsem zklamaná. Ono taky některá rajčata jsou dost nevýrazná

    superkarma: 0 03.05.2004, 11:20:20
  11. avatar
    [22] werka [*]

    Hanela: Když dáš mozarelu, víc vyniknou rajčata a bazalka . Niva je výrazná a ostatní chuti přebije. Tím nechci říci, že je to špatné - je to jiné.

    superkarma: 0 03.05.2004, 11:16:25
  12. avatar
    [21] werka [*]

    Žížala: Ještě Rajo (Slováci), viděla jsem nějaký polský a od dalšího výrobce (zatím pro mne neznámeho) mám doma v lednici (koupila jsem ho v sobotu v Delvitě).
    Žábina: Já ho jím taky jedině lžičkou a zakusuju dalamánkem.

    superkarma: 0 03.05.2004, 11:15:04
  13. avatar
    [20] Hanela [*]

    houserop: no ale proč, když to nemá žádnou chuť, by se měla mozzarela jíst? Když se ještě stejně musí dokořenit?
    Zkusila jsem místo ní nivu a bylo to

    Jinak cottage jedině od Madety a bez doplńků, jen to přírodní

    superkarma: 0 03.05.2004, 10:57:26
  14. avatar
    [19] houserop [*]

    Luciš: Ja mam Lucinu velmi nerada, skytam po ni a ani ochucene varianty mi ke srdci neprirostly. Z mych dvou neprilis oblibenych veci - Lucina Cottage - je ale Cottage o 100 % lepsi, ale zaroven i drazsi A zkousela jsi cerstvy syr, ktery je zataveny a vypada trochu jako bily puk? Podobna hmota, ale chutove mi jede nejvic.

    superkarma: 0 03.05.2004, 10:48:33
  15. avatar
    [18] houserop [*]

    Žížala: No prave, mozarela nema zadnou chut a proto se to dobre hodi k rajskym a bylinkam. Zkus to jeste jednou a poradne si mozarelu osol, opepri, obylinkuj a zkus treba i balzamovy ocet a uvidis.
    Ale ja ma tento problem s cottage - pro me je to slana neochucena hmota a tak preziju jenom s bylinkami, bily mi nejede...

    superkarma: 0 03.05.2004, 10:46:00
  16. avatar
    [17] Luciš [*]

    Jé to jsem jěště nezkoušela! Kupuku často Lučinu, dá se to srovnávat? Nejradši ji mám s rajčátkem a trochu posolený chlebík
    Pamatujete někdo za komoušů Babetu (ne pečivo, ale smetanový termizovaný sýr) nebo takové slané tvarohové trojúhelníky? Byly ňam

    superkarma: 0 03.05.2004, 10:35:25
  17. avatar
    [16] Žížala [*]

    Kdo ještě vyrábí cottage kromě meggle a madety ? U nás mají jen tyhle dvě značky...

    superkarma: 0 03.05.2004, 10:04:01
  18. avatar
    [15] medved [*]

    cottage cheese mam moc rada, ale ten od meggle mi nechutna, kupuju jinou znacku...s pazitkou je vynikajici

    superkarma: 0 03.05.2004, 09:45:26
  19. avatar
    [14] sarobrouk [*]

    Taky si myslím, že nejde roztírat, je to tvrdý tvaroh v bílém jogurtě - aspoň mě to tak přijde.

    superkarma: 0 03.05.2004, 09:36:45
  20. avatar
    [13] Žábina [*]

    manžel si kupuje ten neochucený a jí ho lžičkou z kelímku a přikusuje rohlík ....roztírat tedy nejde vůbec...
    mě by určitě chutnal ten ochucený, musím se po něm podívat...

    superkarma: 0 03.05.2004, 09:11:20
  21. avatar
    [12] danca79 [*]

    od doby, co jsem cottage jedla prakticky celý den a jaksi se mi přejedl a jen při jeho ucítění je mi na ho moc nemusím....tak jednou za 4-6 měsíců

    superkarma: 0 03.05.2004, 09:11:06
  22. avatar
    [11] werka [*]

    Já kupuju cottage povětšinou od Madety - vyhovuje mi 150g balení - to je tak akorát na jednou. A taky náš konzervativní Meinl nic jiného nevede

    superkarma: 0 03.05.2004, 09:10:02
  23. avatar
    [8] Žížala [*]

    spetulka: presne takhle me na cely care zklamala vsude chvalena mozzarela - podle mejch chutovejch bunek je to bila hnusna hmota, bez chuti i bez zapachu Ale cottage je

    superkarma: 0 03.05.2004, 08:56:18
  24. avatar
    [7] Pajinka [*]

    spetulka: A to je právě jeho výhoda, do salátů je výborný, pěkně to spojí a chuť nezmění.

    superkarma: 0 03.05.2004, 08:50:09
  25. avatar
    [6] spetulka [*]

    mě teda cottage sýr vůbec nechutná Jednou jsme ho koupili,že to bude něco jako žervé a ani jsme ho nedojedli.Připadá mi úplně bez chuti.

    superkarma: 0 03.05.2004, 08:22:20
  26. avatar
    [5] Jupíí [*]

    Taky miluju Cottage, sice nekupuju tenhle( je dost slaný), ale jinou značku. Jsem schopná přidávat si do něj cokoliv, zelené , slané i sladké ( ovoce, skřicový cukr). Zapečený ve štrůdlu jsem ještě nezkoušela. To černé koření bych nejspíš nahradila pepřem , že nejspíš překlad ze slovenštiny.

    superkarma: 0 03.05.2004, 07:06:30
  27. avatar
    [4] Pajinka [*]

    Cottage mám taky ráda, s rajčaty, bazalkou , do těstovinových salátů, s ředvičkami, s čínským zelím...

    superkarma: 0 03.05.2004, 07:05:50
  28. avatar
    [3] Žížala [*]

    šája: jenže tvaroh a cottage je pro mě jako nebe a dudy

    superkarma: 0 03.05.2004, 06:51:41
  29. avatar
    [2] šája [*]

    Žížala: Právě jsem k snídani spráskla kelímek českého tvarohu s bylinkama za poloviční cenu

    superkarma: 0 03.05.2004, 06:44:18
  30. avatar
    [1] Žížala [*]

    Na cottage jsem úchylná, jím ho skoro denně a když si do něj nastříhám řeřichu kterou si pěstujeme v kanclu na okně tak jsem schopna sprásknout sama celej kelímek k svačině

    superkarma: 0 03.05.2004, 06:37:25

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme