Vepřová panenka se šalvějovo-smetanovou omáčkou, Losos se zeleninou po asijsku, McCain Crunchy Wedges s grilovanou zeleninou a česnekovým tvarohem, Salát a la Caesar, Baby špenát s kozím sýrem a Mexická zelenina. To vše můžete připravit podle našich receptů!

Vepřová panenka se šalvějovo-smetanovou omáčkou

McCain Crunchy Wedges

Doba přípravy je 40 minut

Ingredience pro 4 osoby:
1 balení McCain Crunchy Wedges
600 vepřové panenky
160 g slaniny nakrájené na tenké plátky
1 cibule (cca 60 g)
1 malá cuketa (cca 100 g)
1 lžíce másla
4 listy šalvěje
200 g mladých hříbků
1 lžička francouzské hořčice (hrubé)
200 ml smetany
Sůl, pepř, citron

Pracovní postup:
Plátky slaniny naskládejte na potravinovou folii jeden vedle druhého tak, aby se lehce překrývaly. Vepřové maso potřete hořčicí, opepřete a pomocí fólie zabalte do plátků slaniny, fólii poté odstraňte. Oloupejte cibuli, odkrojte koncovou část a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. McCain Crunchy Wedges připravte v troubě dle instrukcí na obalu. Vepřové maso nakrájejte na medailonky o tloušťce cca 2,5 cm. Napíchejte na špejle nebo jehly, střídavě se čtvrtkami cibule a plátky cukety. Očistěte, omyjte a osušte hříbky. Odkrojte nožičky a nakrájejte je na čtvrtky. Opláchněte lístky šalvěje a nakrájejte je na proužky. Špízy opečte po obou stranách na másle. Přidejte hříbky a chvíli opékejte, pak přidejte šalvěj a smetanu. Pánev přikryjte a zhruba tři minuty nechte dusit na mírném plameni. Nakonec ochuťte hořčicí, solí, pepřem a citronem. Podávejte s McCain Crunchy Wedges.

Losos se zeleninou po asijsku

McCain Crunchy Wedges

Doba přípravy je 30 minut

Ingredience pro 4 osoby:
1 balení McCain Crunchy Wedges
4 filety z lososa
600 g mražené čínské zeleninové směsi
2 kousky čerstvého zázvoru (2 cm)
2 lžíce sezamových semínek
6 lžic oleje
100 ml zeleninového vývaru
4 lžíce lehké sojové omáčky
Sůl, pepř, 2 lžíce sezamového oleje

Pracovní postup:
Nejdříve připravte McCain Crunchy Wedges dle návodu na obalu. Mezitím na suché pánvi orestujte sezamová semínka a pak je přesuňte do jiné nádoby. Poté oloupejte zázvor a nastrouhejte jej na jemném struhadle. Na pánvi rozehřejte olej a vmíchejte do něj nastrouhaný zázvor. V tomto oleji opečte z obou stran lososa, pak jej vyjměte z pánve a udržujte v teple. Do oleje, který zbyl na pánvi po opečení lososa, vsypte zeleninu, pak přidejte vývar a povařte, dokud nebude zelenina měkká. Zeleninu pak ochuťte sojovou omáčkou, pepřem a sezamovým olejem. Přidejte k ní lososa a 2-3 minuty je společně poduste. Přesuňte na talíře, posypte lososa sezamem a podávejte s McCain Crunchy Wedges.

McCain Crunchy Wedges s grilovanou zeleninou a česnekovým tvarohem

McCain Crunchy Wedges

Doba přípravy je 35 minut

Ingredience pro 4 osoby:
1 balení McCain Crunchy Wedges
Krémový tvaroh 250 g (40 % tuku v sušine)
50 ml mléka
3 stroužky česneku
½ lžičky drceného kmínu
Vinný ocet
½ svazku petržele
Mladá cibulka (60 g)
1 červená paprika (250 g)
1 žlutá kapie (250 g)
1 velká cuketa (250 g)
1 lilek (300 g)
50 ml olivového oleje
Sůl, pepř

Pracovní postup:
Oloupejte česnek, rozdrťte jej, posypte lžičkou soli a rozetřete jej na hladkou kaši. Opláchněte a osušte petržel a listy nasekejte. Promixujte česnek, mléko, pepř, kmín a ocet spolu s tvarohem, na závěr přidejte cibuli nakrájenou na malé kroužky. Veškerou zeleninu důkladně omyjte a osušte, papriky nakrájejte na poloviny, odstraňte vnitřek a půlky ještě rozpulte. U lilku a cukety odkrojte konce a nakrájejte je na plátky široké zhruba 1 cm. McCain Crunchy Wedges připravte dle návodu na obalu. Zeleninu potřete po obou stranách olivovým olejem a po obou stranách ji opečte na grilu. Před podáváním sloupněte slupku. Servírujte s McCain Crunchy Wedges a česnekovým tvarohem.

Salát a la Caesar

Ingredience pro 4 osoby
400 g římského salátu
100 g pečiva na krutony
50 g parmezánu na strouhání
Na dresink: Staroanglická majonéza
200 g majonézy
Špetka kari koření

50 g kyselých okurek
50 g kaparů
50 g červené cibule
100 g červené papriky
50 ml panenského olivového oleje
Kůra z jednoho dobře omytého citronu
Hrst čerstvého kerblíku

Pracovní postup:
Salát pečlivě omyjte vodou a osušte. V misce smíchejte majonézu, olej a kari koření. Přidejte najemno nasekané kapary, okurky, papriku, cibuli a kerblík. Ochuťte solí, pepřem a kůrou z citronu. Salát obalíme dresinkem, posypeme hoblinami parmezánu a krutony.

Baby špenát s kozím sýrem

Ingredience pro 4 osoby:
200 g baby špenátu
200 g červené čekanky
50 g dýňových semínek
50 g sušených třešní
200 g kozího sýra s plísní
Na dresink: Medová hořčice
50 g dijonské hořčice hrubozrnné
50 g dijonské hořčice
100 ml panenského olivového oleje
100 g medu
50 g červené cibule
20 g petrželové nati ploché

Pracovní postup:
Listy salátu omyjte a osušte. Ingredience na dresink vložíme do mixéru a do hladka rozmixujte, ochuťte solí a pepřem. Salát promíchejte s dresinkem, přidáme třešně a semínka. Na vrch položte kolečka kozího sýru.

Mexická zelenina

Ingredience pro 4 osoby:
100 g čerstvé okurky
100 g barevných paprik
100 černých fazolí v plechovce
100 g rajčat
50 g červené cibule
40 g krájených papriček jalapenos
200 g balkánského sýra
Na dresink: Limetkovo-olivový dresink
100 ml panenského olivového oleje
100 g třtinového cukru
50 ml šťávy z limetky
20 g koriandrové nati

Pracovní postup:
Zeleninu nakrájejte na menší kostky, přidejte fazole z plechovky, promíchejte s jalapenos papričkami. Olej promícháme s třtinovým cukrem, šťávou z limetky a nakrájenou koriandrovou natí, hotový dresink promícháme se zeleninou. Posypeme sýrem nakrájeným na malé kostičky.

Reklama