Těsto:
·         4 bílky
·         280 g Korunního bio cukru krystal
·         150 g namletých vlašských ořechů
·         10 g hrubé nebo polohrubé mouky (ano, skutečně jen 10 g)
Krém:
·         125 ml mléka
·         75 g Korunního bio cukru krystal
·         1/2 vanilkového cukru
·         1 žloutek
·         2,5 lžíce dětské krupice
·         1 lžíce kakaa
·         250 g máslo
·         100 g Korunního cukru moučka
Na ozdobu:
·         čokoládová poleva
·         cukrářské zdobení
 
Těsto na rohlíčky si připravíme tak, že nad parou ušleháme bílky s cukrem do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky a pečeme na cca 150 °C dohněda. Na čokoládový krém si připravíme mléko, oba cukry, žloutek, dětskou krupici a kakao, které svaříme na hustou kaši a necháme vychladit. Zvlášť v mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučkou a přidáme čokoládovou hmotu. Vyšleháme do hladkého krému, kterým nazdobíme rohlíčky. Pak necháme ztuhnout, nakonec polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme cukrářským zdobením.

Foto: Moravskoslezské cukrovary, a. s.

Vyzkoušejte i jiné druhy, Vánoce se blíží:

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama