Vaření

Lahodná pórkovka

Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máme pro vás tipy na jednoduché a chutné recepty, kterými potěšíte každého člena vaší rodiny! Dnes zkuste lahodnou pórkovou polévku!

pórková polévka

Ingredience:
200 g cibule, 2 menší pórky, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 50 g másla, 600 ml vody (nebo zeleninového vývaru - můžete vyzkoušet MAGGI zeleninový bujón), 1 lžíce MAGGI Vegga s kuřecí příchutí

Postup:
Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a na másle s olejem orestujeme do sklovata. Přidáme nakrájený pórek, zaprášíme moukou a znovu lehce orestujeme. Zalijeme studenou vodou a pečlivě metličkou rozmícháme. Přivedeme k varu a dochutíme MAGGI Veggou. Po 10 minutách vezmeme tyčový mixér a vše pořádně rozmixujeme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Dál již nevaříme. Podáváme s nokem ze zakysané smetany

Tip:

Polévka skvěle chutná s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.

Více na www.maggi.cz

MAGGI Vegga klasik a MAGGI Vegga s kuřecí příchutí jsou nové sypké směsi vyrobené z těch nejkvalitnějších surovin. Obsahují kousky zeleniny a koření se solí a dohromady tvoří všechny tyto ingredience jedinečnou kořenící směs vhodnou pro vaše polévky, omáčky, těstoviny, rizota i masové směsi.

   
14.05.2013 - Zelenina - autor: (red)

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [35] jithule [*]

    porkovou dělám, trochu jinou.

    superkarma: 0 31.05.2013, 16:05:33
  2. [34] maartiinkaa [*]

    pórkovou mám ráda jen ne krémovou jen do vývaru nakrájet porek a před podáváním přidat strouhaný eidam

    superkarma: 0 30.05.2013, 21:48:39
  3. avatar
    [33] terezalah [*]

    pórkovku dělám jinak ,ale zkusím

    superkarma: 0 24.05.2013, 14:57:16
  4. avatar
    [32] bleblemcy [*]

    Dnes jsem ji uvařila a byla mňam Sml22

    superkarma: 0 22.05.2013, 21:37:21
  5. avatar
    [31] tajnostii [*]

    Jo,jo tu já můžuSml22

    superkarma: 0 14.05.2013, 21:06:36

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] arminka [*]

    daska59 — #24 dej si ji a jemu nacpi rohlík Sml30

    superkarma: 0 14.05.2013, 20:58:15
  2. avatar
    [29] datura [*]

    Tjo, nechci ani ochutnat, ta barva mi nedělá dobře ani na fotce Sml80

    superkarma: 0 14.05.2013, 20:47:15
  3. [28] Stendy [*]

    Pórek mám ráda, ale pórkovou polévku jsem ještě nedělala.

    superkarma: 0 14.05.2013, 18:38:01
  4. [27] Evuš [*]

    Pórkovou vařím, ale trošku jinak, vyzkouším, vypadá že bude dobrá.

    superkarma: 0 14.05.2013, 18:10:41
  5. [26] holčice [*]

    pórek nemusím Sml23

    superkarma: 0 14.05.2013, 16:23:38
  6. avatar
    [25] gerda [*]

    daska59 — #24 ať si namaže chlebaSml57

    superkarma: 0 14.05.2013, 15:59:46
  7. avatar
    [24] daska59 [*]

    Já bych si ji dala, ale manžel by mne nepochválil

    1. na komentář reaguje gerda — #25
    2. na komentář reaguje arminka — #30
    superkarma: 0 14.05.2013, 15:46:49
  8. avatar
    [23] gerda [*]

    LudPa — #17 já teda nechápu to všeobecné mixování. Copak jsme všichni bezzubí anebo po stomatologickém zákroku?

    superkarma: 0 14.05.2013, 15:24:11
  9. avatar
    [22] řinka [*]

    Maggi recept no nic moc,vařím ji jinak.

    superkarma: 0 14.05.2013, 14:36:16
  10. [21] Roland [*]

    Pórková patří k mým oblíbeným.

    superkarma: 0 14.05.2013, 14:21:33
  11. [20] mstein [*]

    Proč tady teda dávají k pórkové polívce fotku brokolicové?? - to oblafnou neznalou kuchařku snad. Cibuli k pórku taky nechápu. Na másle trochu osmahnu dostatek pórku, zaliji vodou, přidám brambory na kostičky (lepší než mouka), sůl, pepř, rozmixovat, přidat trochu smetany na vaření, nebo šlehačky. Do talíře krutonky.

    superkarma: 0 14.05.2013, 14:00:55
  12. [19] magic11 [*]

    dělám ji často, máme ji moc rádi, obzvlášť teď manžel s rozřezanými dásněmi Sml30

    superkarma: 0 14.05.2013, 13:55:29
  13. [18] fiserovam [*]

    Dělám jí  často, zejména když je pórku dost na zahrádce a dělám jí ráda protože všem chutná.

    superkarma: 0 14.05.2013, 13:50:35
  14. avatar
    [17] LudPa [*]

    Mixovanou nee a s rozšlehaným vajíčkem.

    1. na komentář reaguje gerda — #23
    superkarma: 0 14.05.2013, 13:38:20
  15. avatar
    [16] marde [*]

    Pórkovou mám ráda

    superkarma: 0 14.05.2013, 13:20:43
  16. [15] V19 [*]

    zeleninové polievky zahusťujem zásadne vločkami a nie múčnymi žápražkami Sml15

    superkarma: 0 14.05.2013, 13:15:44
  17. avatar
    [14] lenig [*]

    gerda — #3 taky už nedávám cibuli....já zase dám vařit vodu, osolím a když je horká, naházím pórek, povařím a pak vhodím tak jednu dvě hrstě vloček a rozkcedlám vejce. Okořením a je hotovo Sml67

    superkarma: 0 14.05.2013, 13:11:55
  18. [13] MaVy [*]

    dělám jí podobně a je má milovanáSml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 14.05.2013, 12:28:11
  19. avatar
    [12] saruz [*]

    zeleninové polévky máme rádi

    superkarma: 0 14.05.2013, 11:28:52
  20. avatar
    [11] Hanula [*]

    Sml16Ta vypadá moc dobře - dnes mám k obědu také zeleninovou polévku

    superkarma: 0 14.05.2013, 10:49:32
  21. avatar
    [10] Jindriska8 [*]

    Bez cibule a porku,bych vařit ani nemohla.Sml59Sml59

    superkarma: 0 14.05.2013, 10:42:14
  22. avatar
    [9] Věrulinka [*]

    Pórkovou polévku nemusím Sml23Sml15

    superkarma: 0 14.05.2013, 10:35:12
  23. avatar
    [8] Suzanne [*]

    U nás musí být cibule pomalu i v bábovce, milujeme ji všude Sml30 Tohle ráda zkusím Sml22 Jdu pro pórek.

    superkarma: 0 14.05.2013, 10:01:46
  24. avatar
    [7] gerda [*]

    Mně ty zasmažované polévky, pokud jsou z cibule, moc nejedou. Já do nich mám ráda osmažené kostky pečiva, takže je to vydatné ažaž. A kdybych toužila po magii koření, prdnu tam sekaný libeček, teď je ho všude dost.

    superkarma: 0 14.05.2013, 09:52:06
  25. avatar
    [6] bonda [*]

    gerda — #3 Já tam dávám vajíčkové kapání a vůbec nezasmažuji. Mixovanou polévku dělám podle francouzské kuchařky na másle a zalévám mlékem, není třeba zasmažovat, když se mixuje. Cibuli neeee

    superkarma: 0 14.05.2013, 09:45:07
  26. avatar
    [5] samecka [*]

    Dát doma k večeři polévku,byť by byla sebekrémovější,sežerou mě.Sml30

    superkarma: 0 14.05.2013, 09:33:39
  27. avatar
    [4] hyenka [*]

    gerda — #3 Jojo, dělám přesně tak jako ty, jen nakonec místo másla cvrknu trochu smetany. A bez mučení se přiznám, že když tam šupnu trochu vegety, chutná mi to vícSml52

    superkarma: 0 14.05.2013, 09:18:46
  28. avatar
    [3] gerda [*]

    lenig — #1 jak jsem viděla Maggi, zdrhla jsem bez čtení receptu a až teď vidím, že se začíná posekanou cibulí. Kdo ten recept vytvářel? Když pórek, tak přece není nutná cibule, pórek je přece cibulovina taky. Ach jo. Já prostě na másle osmažím kolečka pórku, pak zalejou horkým vývarem (nebo i jen horkou vodou), sůl, trochu kmínu, pepř, povařím, na závěr tam vrazím jedno celé vajíčko. A pak do hotové přidám ještě kousek másla. Podávám s krutony chleba nebo osmaženou houskou. Voní sama o sobě, není potřeba to kazit nějakým dalším chemickým kořením.

    1. na komentář reaguje hyenka — #4
    2. na komentář reaguje bonda — #6
    3. na komentář reaguje lenig — #14
    superkarma: 0 14.05.2013, 08:35:06
  29. avatar
    [2] gerda [*]

    kdy už to Maggi skončí?!Sml31

    superkarma: 0 14.05.2013, 08:32:05
  30. avatar
    [1] lenig [*]

    dělám pórkovou polévku jinak, zahušťuji vločkami a vajíčkem, nemixuji, vcelé rodině chutná Sml67

    1. na komentář reaguje gerda — #3
    superkarma: 0 14.05.2013, 07:55:40

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme