Vaření

Láďa Hruška usmaží cokoliv! Třeba tlačenku...

Letní počasí, i když prokládané bouřkami, nás vyhání od televizních obrazovek. A tak jsme si nějak od televize odvyknuli, takže i když venku prší, tak ji téměř nezapínáme. Když už ji zapneme, tak první, co na nás vyskočí, je nechutný samozvaný kuchtík, Láďa Hruška.

Láďa Hruška

Proč jsem musela na Hrušku narazit zrovna s něčím takovým, jako je SMAŽENÁ TLAČENKA??? Vždyť nedávno podle něj kamarádka dělala výborný trdelník, klasické pečivo podle něj je taky super. No samozřejmě, že víme, že recepty si Láďa nevymýšlí, ale čerpá od nápaditých diváků televize Nova. Nemyslím si, že zrovna tenhle typ reportáží patří do hlavních večerních zpráv. Ale když to divák chce, tak budiž...

Že nevíte, kdo je Láďa Hruška? To je přece ten, podle kterého se vaří a peče levně a chutně. Už jsme o něm psali. Článek najdete TADY.

Známí čeští šéfkuchaři se snaží lidi naučit dobře jíst a vařit i v domácích podmínkách. Roman Vaněk se snaží poučit o tom, že levně neznamená vždycky dobře. A do toho superman českých kuchyní - Láďa Hruška! Ten, který nám konečně otevřel oči. Protože doteď jsme vlastně nechápali, že doma upečený pudingový šnek bude vždycky levnější a lepší než ten z obchodu. Stejně jako třeba domácí rohlíky. Na to musel přijít až Hruška.

Za porovnávání, kolik nás okurková limonáda stojí v restauraci a kolik doma vyrobená, bych milého Láďu také, s prominutím, praštila. I tohle přece ví každý, že doma připravené jídlo a pití nás vyjde levněji než v restauraci. Pro Láďu Hrušku je to asi velký objev...

Sledujete Láďu Hrušku a jeho vaření?

Možnost%
Ano, pravidelně10,7
Občas, když na pořad zrovna narazím, se podívám59,9
Viděla jsem ho jednou a už se dívat nebudu9,2
Ne, neviděla jsem ho a ani nechci18,7
Jiná odpověď (napište do diskuse)1,5

Ale ještě jednou... Smažená tlačenka? V trojobalu? Tahle nechutnost snad překonala i vysmažené kousky kuřecích kůží s pomerančem.

Tak vás prosím, neblbněte. V diskuzi pod minulým článkem se objevily reakce, že lidé potřebují šetřit každou korunu. Domácí pečivo ano! Sladké pečené moučníky ano! Jenže šetřit se dá i chutně. Když koupíte dobré těstoviny, stačí do nich přidat trochu doma vyrobeného bazalkového pesta. Náklady jsou ještě menší, než si Láďa Hruška dokáže představit. Nebo těstoviny aglio olio - s olivovým olejem a česnekem. Kolik vás vyjdou ty?

Co třeba ušetřit na tom, že místo naporcovaných kuřecích prsíček koupíte celé kuře? Cena je nesrovnatelně nižší. Navíc máte maso na více obědů a perfektní základ na kvalitní domácí vývar.

A takových tipů existují desítky až stovky. Ušetřit se dá i jinak. Navíc, upřímně, když koupíte kvalitní tlačenku, tak není levná - a kazit ji tím, že ji osmažíte?

Láďa Hruška tedy někdy vaří spíš draze a nechutně!

   
29.05.2014 - Sezona - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [71] delfi.na [*]

    Známí to vyzkoušeli a říkali, že tlačenka jako řízek je výborná.

    superkarma: 0 04.06.2014, 10:25:33
  2. [70] Ondu [*]

    Mně přijde hlavně vtipné, jak do hlavních zpráv Nova nacpe vaření . Osmažená tlačenka je hlavní událost dne???? Sml23

    superkarma: 0 30.05.2014, 13:00:09
  3. avatar
    [69] paníliška [*]

    peetrax — #68 Nemůžu posoudit, viděla jsem ho opravdu asi jen 2x, jinak ho nesleduji stejně jako zprávy na Nově.

    superkarma: 0 29.05.2014, 22:58:00
  4. avatar
    [68] peetrax [*]

    paníliška — #61 mně vadí jeho projev a přehánění. To by mi vadilo, i kdyby byl šéfkuchařem v Hotelu International. Sml34

    1. na komentář reaguje paníliška — #69
    superkarma: 0 29.05.2014, 21:52:34
  5. [67] zzandaa [*]

    Ono celkově ty zprávy na nově stojí za prd. Vždyť je to jeden velký bulvár. Solidní zprávy žádné. Ale na Láďu kouknu občas na netu. Recepty jsou staré dobré osvědčené a někdy si i vyberu.

    superkarma: 0 29.05.2014, 21:40:14
  6. avatar
    [66] paníliška [*]

    gerda — #64 Jo, to máš pravdu.

    superkarma: 0 29.05.2014, 21:25:09
  7. [65] zzzlato [*]

    Sml54

    superkarma: 0 29.05.2014, 18:37:29
  8. avatar
    [64] gerda [*]

    paníliška — #63 jo, tyhle recepty kolují dávno internetem, on je teď už jenom připomíná. Je blbý, že se vzdělaný člověk musí takhle živit.Sml15

    1. na komentář reaguje paníliška — #66
    superkarma: 2 29.05.2014, 18:12:01
  9. avatar
    [63] paníliška [*]

    gerda — #62 Přiznávám, že jsem ho viděla asi jen 2x, lučinu jsem dělala dávno před ním, kamarádka peče podle něj sušenky a jsou dobré. Ale fakt nechápu, proč ho tady tolik haní, když on ty recepty sám prostě nevymýšlí.

    Růžičky neznám, ale záviny z listového dělám a máme je rádi.

    1. na komentář reaguje gerda — #64
    superkarma: 0 29.05.2014, 18:07:37
  10. avatar
    [62] gerda [*]

    paníliška — #61 jak dělal růžičky z jablek v lístkovém těstě, tak myslím povídal, že na to přišel v nějaké kuchařce...takže i on hledá a měl by přijít s něčím aspoň trošku méně hutným. Protože tento recept se mi opravdu moc líbil, lístkové těsto sice tučné je, ale zas jsou tam jablíčka! A vypadá to ozdobně. No, samotná jsem zvědavá, kdy mu dojde inspirace a chuť tohle dělat.Sml30

    1. na komentář reaguje paníliška — #63
    superkarma: 0 29.05.2014, 17:58:14
  11. avatar
    [61] paníliška [*]

    Tolik prskání a kritiky na hlavu Ládi Hrušky a při tom si nikdo neuvědomuje, že vaří podle receptů, které mu posílají samy divačky. Sml4

    1. na komentář reaguje gerda — #62
    2. na komentář reaguje peetrax — #68
    superkarma: 1 29.05.2014, 17:51:41

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [60] knizkova8 [*]

    Náhodou spostu toho jsme vyzkoušeli a až na smažák a onu zmíněnou tlačenku ( je to tedy opravdu hrozná představa) bylo jídlo fajn. Nikdo Vás a tím myslím i paní redaktorku, nenutí na něj koukat,nebo jeho recepty zkoušet. Každý má právo na to své a tak i na to mít nebo nemít rád Láďu Hrušku.

    I když faktem je,že na té poslední větě je spousta pravdy,někdy je to drahé a nechutné pořád je to tedy ta tlačenka,ta v nechutnostech vede. Ale třeba sýr z z jogurtu a smetany byl famozní a všem moc chutnal.Sml16

    superkarma: 0 29.05.2014, 17:50:11
  2. avatar
    [59] gerda [*]

    pajda — #56 vážně u vás smažíte tlačenku??Sml15 To je hotové barbarství. Viděla jsem fůru jídel v trojobale, včetně tvarůžků, celeru, játrového sýra, jednou jsem zkusmo smažila i kosmatice - ale tlačenku teda ne. Proč si ji nevychutnat jenom tak?Sml80 Vždyť je to škoda, tak dobré jídlo obalovat a už tak hodně tučné nořit do dalšího omastku.

    superkarma: 1 29.05.2014, 17:40:49
  3. avatar
    [58] gerda [*]

    bobani — #57 protože maří dlouholetou práce těch, kteří se bijí za zdravou výživu. Mezi jeho recepty (až na jednu-dvě výjimky) nejsou žádné zdravé! Všechno je tučné, moučnaté, sladké. Lučina a Tavený sýr. To jediné bych já vzala na milost. Děti mají samozřejmě radost, že se jim recepty daří a taky to určitě radostně zbaští.

    superkarma: 0 29.05.2014, 17:38:17
  4. [57] bobani [*]

    nechápu co  kdo  má  proti  Láďovi  Hruškovi  .  náhodou  to  vůbec  není  špatné ! proti  Ditě  P.  se  vznesla  také  velká  kritika  a  přitom mezi  lidem českým  je  velmi  oblíbená  a  její  recepty  vyzkoušené  a  oblíbené  !  Sml22

    1. na komentář reaguje gerda — #58
    superkarma: 1 29.05.2014, 17:20:47
  5. avatar
    [56] pajda [*]

    Smažená tlačenka je docela dobrá a není mi jasné, co na tom lidem vadí? Jako malá jsem se po ní mohla utlouct. Ve vedlejší vesnici dělají řízko-knedlo-zelo...není to zrovna recept na úsporu, ale je to dobré. Ovšem člověk musí být statečný. Některé z "receptů Ládi Hrušky" proběhly i tady v diskuzích (ovšem dřív, než je natočili na Nově), jiné jsou převzaté z časopisů o vaření. Recept na kuře pečené na plechovce piva vydal před dvěma lety Pohlereich v Apetitu - kolik z vás tam tehdy napsalo, aby nevařil blafy? Zato když ho vydal Láďa Hruška na Nově (ano, je to ten samý, mimochodem vyšel už v kuchařce z roku 1975, ale tehdy kuře stálo na lahvi, plechovky jaksi nebyly), tak prskala polovina Facebooku...neříkám, že bych zkusila kuřecí kůže, ale nechápu to rozčílení nad jinými věcmi, které si v diskuzích navzájem chválíte.

    1. na komentář reaguje gerda — #59
    superkarma: 2 29.05.2014, 16:46:43
  6. avatar
    [55] enka1 [*]

    Ivásek — #54 Chystejte ovar!!

    A dost, mám poslintanou braduSml20

    superkarma: 1 29.05.2014, 15:48:01
  7. avatar
    [54] Ivásek [*]

    enka1 — #53 jasan - v listopadci či prosinci nebo ledenci s Tebou rátáme! Sml24

    1. na komentář reaguje enka1 — #55
    superkarma: 0 29.05.2014, 15:40:51
  8. avatar
    [53] enka1 [*]

    Ivásek — #51 jestli ne, na další zabíjendu se k vám nakýblujuSml54

    1. na komentář reaguje Ivásek — #54
    superkarma: 0 29.05.2014, 15:39:32
  9. avatar
    [52] Ivásek [*]

    enka1 — #50 jenom ždibíček Sml32

    superkarma: 0 29.05.2014, 15:35:08
  10. avatar
    [51] Ivásek [*]

    enka1 — #48 neplakej, vyhraješ balík s masem - já to tuším!!! Sml79

    1. na komentář reaguje enka1 — #53
    superkarma: 0 29.05.2014, 15:34:49
  11. avatar
    [50] enka1 [*]

    Ivásek — #43 a šlehne mě podruhýSml54

    1. na komentář reaguje Ivásek — #52
    superkarma: 0 29.05.2014, 15:34:15
  12. avatar
    [49] enka1 [*]

    kobližka — #42 Sml30 jo, těsně před vchodem k řezníkovi

    superkarma: 0 29.05.2014, 15:33:01
  13. avatar
    [48] enka1 [*]

    Ivásek — #39 aůůůůů, naštvaná nejsem, nešťastná joSml13

    1. na komentář reaguje Ivásek — #51
    superkarma: 0 29.05.2014, 15:31:52
  14. avatar
    [47] gerda [*]

    kareta — #46 zkoušet to nebudu, mně zatím spadl pokaždé namazanou těžší dospodu.

    superkarma: 0 29.05.2014, 14:34:19
  15. avatar
    [46] kareta [*]

    gerda — #37 chleba spadne z 1,80  na NENAMAZANOU STRANUSml8

    1. na komentář reaguje gerda — #47
    superkarma: 0 29.05.2014, 14:23:50
  16. avatar
    [45] gerda [*]

    black.bird.third — #44 neztrácej naději, Borhyová je na rozsypáníSml30

    superkarma: 0 29.05.2014, 13:58:12
  17. avatar
    [44] black.bird.third [*]

    Mně se líbilo hodnocení pana Pohlreicha v rozhlase, když se ho ptali na názor ohledně vaření Ládi Hrušky ve zprávách. Z.Pohlreich na otázku diplomaticky odpověděl:

    "Každý potřebuje platit složenky..."

    TV Nova a její zpravodajství je hnus. Samá bouračka, vražda, nehody, skandály, neštěstí... a k tomu Emmička nebo Petruška, které se div nerozbrečí, když čtou zprávu o jakémkoli neštěstí. Těm jejich lektorům nonverbální komunikace bych dala pěstí. Fakt už na to nejde koukat.

    1. na komentář reaguje gerda — #45
    superkarma: 1 29.05.2014, 13:53:11
  18. avatar
    [43] Ivásek [*]

    kobližka — #42 ale to já jen tak popichuju, to ona ví Sml54 myslím, že vše budu pečlivě dokumentovat a potom jí tu fotoreportáž předám Sml57 Sml24

    1. na komentář reaguje enka1 — #50
    superkarma: 0 29.05.2014, 13:41:18
  19. avatar
    [42] kobližka [*]

    Ivásek — #39 Tak pozor - tahle informace by taky s enkou mohla šlehnout Sml30Sml30Sml30Sml30

    1. na komentář reaguje Ivásek — #43
    2. na komentář reaguje enka1 — #49
    superkarma: 0 29.05.2014, 13:39:51
  20. [41] Klára Křížová [*]

    gerda — #40 To tedy asi je Sml21

    superkarma: 0 29.05.2014, 13:33:50
  21. avatar
    [40] gerda [*]

    elly — #38 u nás se ani neprodávají, to by mě fakt nenapadlo kupovat něco takového.Sml23 Navíc si myslím, že je to hodně choulostivé zboží, taková zasmrádlá drůbeží kůže....Sml57

    1. na komentář reaguje Klára Křížová — #41
    superkarma: 0 29.05.2014, 13:21:44
  22. avatar
    [39] Ivásek [*]

    enka1 — #33 tak to Tě asi naštvu, že v sobotu máme zabijačku - až budu ujídat gulášek a ovárek, tak si na Tebe vzpomenu! Sml57

    1. na komentář reaguje kobližka — #42
    2. na komentář reaguje enka1 — #48
    superkarma: 0 29.05.2014, 13:07:32
  23. avatar
    [38] elly [*]

    gerda — #36 kůže, když je tam kde má být, je super. Kuřecí prsa a vůbec kuřecí maso bez kůže téměř nedělám. Krůtí prso - jedině s kůží. Ale jít do obchodu, koupit půl kila kůží a pak si je osmažit jako chipsy...no brrr...

    1. na komentář reaguje gerda — #40
    superkarma: 2 29.05.2014, 12:56:46
  24. avatar
    [37] gerda [*]

    Klára Křížová — #34 chleba padá na namazanou stranu kvůli tomu, že ta strana je zkrátka těžší, takže se to na ni otočí vždycky. Kdyby se mě Láďa zeptal, nemusel šaškovat před kamerouSml52 Takové plýtvání potravinami jen kvůli trapnému pokusu, když se stačí jenom zamyslit,  je donebevolající.Sml68

    1. na komentář reaguje kareta — #46
    superkarma: 0 29.05.2014, 12:43:36
  25. avatar
    [36] gerda [*]

    paníliška — #28 taky si myslím, že na tom nic špatného není. Pečené kuře pěkně dokřupava je taky celé v kůži. Záleží na nádivce. Nadívaný husí krk je vyhlášená lahůdka. A co je to?? Kůže z krku, plněná nádivkou, zašitá a buď se vaří v polévce anebo klasicky peče. Na plátky nakrájené ozdobí každý talíř a chuť je nepřekonatelná.

    1. na komentář reaguje elly — #38
    superkarma: 0 29.05.2014, 12:39:55
  26. [35] cilani [*]

    Klára Křížová — #34 jestli je zajímá názor čtenářů jako redaktory zde názor čtenářů na kvalitu článků, tak to bude furt stejné, protože si počkají prostě na obměnu diváků, kteří nebudou kritizovat a vybízet ke změně a nápravě, aby to bylo koukatelné/čtivé.. Sml80

    superkarma: 2 29.05.2014, 12:35:15
  27. [34] Klára Křížová [*]

    https://www.youtube.com/watch?v=tppIz3AvsGo

    Parodie na reportáž, která se v žebříčku debility vyšvihla na odpornou

    první příčku. Tato parodie vznikla za dvěma účely: pobavit a upozornit.

    Opravdu si chceme nechat vymývat mozky takovými "reportážemi"? Můžeme s

    tím něco udělat? Zkuste toto video sdílet. Třeba si národ i samotná

    redakce Televizních Novin uvědomí, jestli nedat přednost opravdovým

    zprávám před debilitou pro masy otupělých diváků.

    Sml52Sml52Sml52Sml52

    1. na komentář reaguje cilani — #35
    2. na komentář reaguje gerda — #37
    superkarma: 1 29.05.2014, 12:20:14
  28. avatar
    [33] enka1 [*]

    Suzanne — #26 My, když jsme se pokoušeli o zabijačku  v paneláku, tak jsem ujídala teplou tlačenkovou směs před nacpáním do "igrliťáku" naběračkou a bylo to moc dobré. Vynechám trojobal.Sml54

    1. na komentář reaguje Ivásek — #39
    superkarma: 0 29.05.2014, 12:09:46
  29. avatar
    [32] Myskamaus [*]

    Zkazit dobrou tlačenku dokáže kdekdo, tedy i Hruška.

    To je úchylnost, tenhle recept.

    superkarma: 0 29.05.2014, 11:43:25
  30. avatar
    [31] cicinka [*]

    Láďa je fakt slavnej. Lék na dobrou náladu Sml52

    http://www.youtube.com/watch?v=05YOgJbKXnA

    superkarma: 0 29.05.2014, 11:39:31

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme