Vaření

Láďa Hruška - nový idol českých kuchařek

Láďa Hruška

Kdo by ho neznal. Jako první vyrazil do boje s českými super a hypermarkety za kvalitu čerstvého ovoce a zeleniny. Nemilosrdně ukazoval na konkrétní supermarkety v konkrétních městech, zhnuseně se probíral nahnilým ovocem a vytvářel si vlastní armádu potravinových inspektorů. Nadšení fanoušci posílali fotky a videa ze svých supermarketů a u čerstvých potravin hlídkovali drsní strážci, kteří bránili lidem natáčet.

Šílenství kolem potravinového inspektora utichlo a Láďa Hruška kontroloval burčáky, pivo a nevím, co ještě. A pak, jednoho dne, přišel ten pravý a nejúžasnější projekt. Vaříme LEVNĚ A CHUTNĚ s Láďou Hruškou.

Co je na tom, řekněme že levně a chutně chceme vařit všichni. Jenže Láďa tenhle seriál otevřel opravdu originálním receptem, nad kterým kdekdo nevěřícně kroutil hlavou. Nadívané kuřecí kůžičky. To prostě za pár korun koupíte kuřecí kůže, což je vlastně odpad, a ty doma krásně umyjete, naplníte, zajistíte, aby náplň nevypadla, a upečete. Juchuuu! Jedna taková kůžička vyjde prý na tři koruny a je to neskutečná dobrota!

Nebo, když už si ty kůžičky koupíte, zkuste z nich udělat chutné křupavé chipsy! To prostě jen vyškvaříte kuřecí kůže, potom na ně položíte kousek sýra a třeba pomeranč. To přece MUSÍ být dobré. Nebo ne? Ale je to levné. A jak Láďa v reportáži říká, tak návštěvě prozraďte až po pár skleničkách, na čem si vlastně pochutnává.

Po chutných kůžičkách začal Láďa Hruška pomaličku vařit trochu normálnější, ale stále levné a chutné recepty. Třeba už dlouhou dobu známý a populární chléb bez hnětení. U nás doma ho pečeme už dlouho a patří mezi nejoblíbenější. Má krásně nadýchanou střídku a křupavou kůrku. Mohli jste ho vyzkoušet podle receptu, který vyšel na našem magazínu.

Opravdu výborné, a to myslím vážně, jsou prý Láďovy pivní rohlíky a loupáky. Několik kamarádek už je vyzkoušelo a jsem téměř rozhodnutá, že je zkusím taky. Ale to už mluvíme o klasických receptech, které Láďa pěkně hledá na internetu nebo mu je posílají čtenáři. Už není důvod se pohoršovat a dělat „fůůůůůj“.

A přiznám se bez mučení, že i já jsem včera vyzkoušela jeden z receptů. Děti se pořád dožadovaly langošů. Nechtělo se mi smažit a cpát do nich na noc tučné placky, a tak jsem narazila právě na recept na LEVNÉ, CHUTNÉ a hlavně DIETNÍ pečené jogurtové langoše. Byly hotové hned. Klasickým langošům se moc nepodobaly. Tedy spíš vůbec. Ale to se dalo čekat, když nebyly smažené v oleji.

Suroviny

1 malý bílý jogurt
2 kelímky od jogurtu hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička soli

Těsto smícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme tenkou placku, ze které vykrojíme mini langoše. Já jsem použila hrníček. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova, což je asi 12 minut.

Potřeme olejem s česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

A co vy? Sledujete Láďu Hrušku a vaříte či pečete podle jeho receptů?

   
18.02.2014 - Sezona - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [72] Lucinka215 [*]

    Některé recepty fajn, ale některé jsou fakt děs, např. zrmzlina :D... mouka a olej mě fakt dostaly :D... a přitom se dá udělat perfektní domácí zrmzlina a zdravá :D

    superkarma: 0 08.03.2014, 23:13:14
  2. [71] origi [*]

    Skvělé recepty':-)))) Sml22

    superkarma: 0 03.03.2014, 17:45:31
  3. [70] libuno [*]

    Na reportáže televize Nova s Láďou Hruškou koukám. Občas to však nestihnu, podívám se na stránky, kde jsou recepty publikovány. Zkoušela jsem Lučinu, ale nemělo to s tímto sýrem nic společného. Sice jsme finální výrobek snědli s chutí, ale jak jsem již zmínila, nebyla to ta pravá Lučina.

    O žemlovce jsem slyšela již dávno z úst mých kolegyň, opět žádná novinka. Nicméně tato reportáž je zajímavá, celé zpravodajství oživí.

    superkarma: 0 03.03.2014, 16:12:32
  4. avatar
    [69] Mopsička [*]

    ale jo, já mu fandím, jen ať nám dává receptíky, dělala jsem ty jednohubkové langoše a jen se po nich zaprášilo Sml16

    superkarma: 0 03.03.2014, 15:14:59
  5. [68] janavys [*]

    Kampak asi na ty nápady pořád chodí?Sml30

    superkarma: 0 03.03.2014, 13:18:57
  6. [67] Evelyn1 [*]

    Jsem moc ráda za jeho recepty, proto,že důchodci fakt musí šetřit každou korunu,aby zaplatili garsonku a nezůstali pod mostem.Zkusila jsem jeho koblížky a snědlo se to.Chystám se na jeho zmrzlinu,abych si udělala také radost, mám zmrzliny moc ráda.Sml16

    superkarma: 0 03.03.2014, 11:24:36
  7. [66] žirafka011 [*]

    Ještě jsem nic od pana Hrušky nezkoušela,ale chtěla bych zkusit kroisant z nugátovou čokoládou.

    superkarma: 0 03.03.2014, 10:53:40
  8. avatar
    [65] hubajda [*]

    datura — #46 Sml67Sml59

    superkarma: 0 03.03.2014, 10:34:15
  9. avatar
    [64] hubajda [*]

    Karo Líná — #53 ne kazdy si muze kupovat jen zdrave potraviny vetsina lidi musi pocitat kazdou korunu a recept za par kacek jim bodne ,znam jednoho kluka(pana)co dela u muze v praci kdyz se na nej clovek podiva tak by si o ne kolo neoprel ale co ten clovek vi a zna(myslim to celkove ne jen potraviny) a jak se stravuje je vegetarian a kolik zna ruznych kyticek(pestuje si je sam ) co se daji jist a treba chutnaj jak redkvicky to jsem koukala vse si sam pripravuje ji vetsinou bio vyrobky jen jsem chtela rict ze lide co vypadaj dle vas jak socky nemusej byt socky -clovek nikdy nevi co se muze stat a tou sockou jse muze  stat

    superkarma: 0 03.03.2014, 10:32:44
  10. avatar
    [63] hubajda [*]

    átéčko — #60 dle meho nejsou vsechno blafy treba ta lucina je dobra delam ji doma dlouho  je hodne mladych kucharek co jsou rady za recept ktery zvladnou dnesni mlade holky moc varit neumej ,treba kolik lidicek doma nepeklo housky a diky Hruskovy ted pekly a zjistily ze to opravdu neni nic sloziteho

    superkarma: 0 03.03.2014, 10:23:29
  11. avatar
    [62] Dudlajlama [*]

    Barbucháč — #55 Sml67

    superkarma: 0 02.03.2014, 20:02:31
  12. avatar
    [61] gerda [*]

    átéčko — #60 myslím, že u něj jde především o to, že z toho nedělá vědu. Pokud vím, tak se spousta mladých kuchařek bojí kvasnic. On názorně dokazuje, jak stačí nadrobit do hrnka, udělat těsto...v tom to asi je. Rychle, snadno a zaručený výsledek. Že je chleba spíš buchta? Nevadí, pro začátek stačí. Na kůžích opravdu není nic špatného, protože kuře pečeme většinou s kůží dokřupava. Takže když je v ní místo kuřete dobrá sekaná či jiná náplň, může to být kvalitní. Nadívaný husí krk se traduje jako pochoutka a je to pouze nadívaná husí kůže.Sml80

    superkarma: 0 22.02.2014, 09:48:59

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [60] átéčko [*]

    šája — #16 Já se divím lidem že po tomhle skočí, když to vidí v televizi. tyhle blafy jsou na mimibazaru a já je sem tam vidím jen jako odrazující příklady. Ty koblihy stejně nejsou koblihami. Kuřecí kůže mě dokonale odradily od sledování kuchtění Ládi Hrušky.Sml43

    Myslím, že vařím dobře a vařím i nové věci, snažím se šetřit, ale tímhle způsobem opravdu ne!

    1. na komentář reaguje gerda — #61
    2. na komentář reaguje hubajda — #63
    superkarma: 0 21.02.2014, 16:18:12
  2. [59] Leena [*]

    Některý recepty jsou fajn, jiný jsou úplný blbiny, ale to mi nevadí. Televizi nemáme, takže na netu kouknu na to, co mě zajímá Sml67

    ale ty kalkulace jsou úplnej nesmysl. Chápu, že nepočítá vlastní práci. Ale i tak: Láďá třeba tvrdí, že si chleba upeče za 12 korun, ale zapomněl říct, že v troubě propálí skoro 10 korun a ještě má místo chleba nesmysl z bílý mouky Sml30

    superkarma: 0 20.02.2014, 20:43:09
  3. avatar
    [58] datura [*]

    Barbucháč — #55 zřejmě jsou zvyklí na kaviár a šáňo / pochopitelně pravé francouzské/ Sml30Sml30Sml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 19.02.2014, 18:26:50
  4. avatar
    [57] Suzanne [*]

    enka1 — #21 já kuřecí kůže miluju, normálně to zkusím Sml30 Kůže jím i když vařím kuřecí polévku, tak proč bych to nezkusila se zálivkou Sml58 A nic nezdravého na tom nevidím, pokud toho nesním tunu.

    superkarma: 0 18.02.2014, 21:47:29
  5. avatar
    [56] Barbucháč [*]

    ten článek je tu dnes vyloženě trefně, večeříme totiž pivní rohlíky s pomazánkou ála lučina - i když bych to spíš viděla na žervé Sml16

    kůžičky ve mně tedy taky žádné nadšení nebudí, tak je zkoušet nebudu, možnost volby je totiž úžasné privilegium inteligentního člověka

    superkarma: 1 18.02.2014, 19:25:52
  6. avatar
    [55] Barbucháč [*]

    Karo Líná — #53 miluju lidi, kteří mají ve svém repertoáru slovo "socka", to se hned pozná někdo lepšejší, jehož boban jistojistě voní po fialkách

    1. na komentář reaguje datura — #58
    2. na komentář reaguje Dudlajlama — #62
    superkarma: 6 18.02.2014, 19:18:08
  7. avatar
    [54] gerda [*]

    Karo Líná — #53 tak to si dovoluji odporovat, protože skutečně nevím, co tě na takové Lučině z jogurtu může pohoršovat. Sml58 I takový recept uvedl.

    superkarma: 0 18.02.2014, 18:50:56
  8. [53] Karo Líná [*]

    Nadpis i článek mě zaskočil, protože jsem o tomhle pánovi nikdy neslyšela. A v diskuzi se dočtu, že vystupuje na Nově. Aha, tak to je jasné, novácké zprávy jsem si nepustila už několik let, to se totiž nedá (tehdy nedalo a nemyslím, že by se od té doby zlepšily).

    Ty recepty jsou dost katastrofa a modlím se, abych nikdy nebyla taková socka, že bych se musela takhle příšerně stravovat Sml32 Jsme zvyklí jíst a vařit zdravě, levné recepty nevyhledáváme a na cenu potravin naštěstí (zatím) hledět nemusíme. Kuřecí kůže nebo pochybné bílé pečivo nám nesmí překročit práh, po tom se akorát tloustne, to je tak vše, k čemu to je. A z těch receptů s kuřecími kůžemi, co zazněly v diskuzi i článku, se mi udělalo regulérně nevolno Sml68

    1. na komentář reaguje gerda — #54
    2. na komentář reaguje Barbucháč — #55
    3. na komentář reaguje hubajda — #64
    superkarma: 0 18.02.2014, 17:22:18
  9. avatar
    [52] gerda [*]

    Klára Křížová — #47 v tom guláši, kterému se na Nově říká Zprávy, se to docela ztratí.Sml30 Zaplácli prostor a možná přitáhli diváky. Podle mě je to dost krátkodobá záležitost, než se omrzí. Lepší je prázdninový inspektor, to má aspoň nějakou váhu.

    superkarma: 0 18.02.2014, 13:50:49
  10. avatar
    [51] datura [*]

    wich — #49 na zprávy se nedívám, ale zadám si na internetu Recepty Ládi Hrušky a mám je všechny pohromadě a plky paní či slečny Borhyové můžu vynechat Sml30Sml58

    superkarma: 1 18.02.2014, 13:47:11
  11. avatar
    [50] kobližka [*]

    wich — #49 To víš - jiný kraj,jiný mrav Sml80Sml57

    superkarma: 0 18.02.2014, 13:43:00
  12. avatar
    [49] wich [*]

    kobližka — #39 Klára Křížová — #47 Tomu na Nově se dá říkat zprávy? Sml30Sml30Sml30

    1. na komentář reaguje kobližka — #50
    2. na komentář reaguje datura — #51
    superkarma: 0 18.02.2014, 13:37:23
  13. avatar
    [48] kobližka [*]

    Klára Křížová — #47 Přesně tak Sml67Sml67Sml67 píšu to jinými slovy o několik komentářů níž.

    superkarma: 0 18.02.2014, 13:35:57
  14. [47] Klára Křížová [*]

    Myslím, že by měl vystřídat Babicu a ne vystupovat v televizních zpávách vedle přijetí korunního prince delegace XY...

    1. na komentář reaguje kobližka — #48
    2. na komentář reaguje wich — #49
    3. na komentář reaguje gerda — #52
    superkarma: 3 18.02.2014, 13:31:39
  15. avatar
    [46] datura [*]

    Pekla jsem už několikrát pivní rohlíky, koblihy v troubě a nejlepší se

    mi zdály loupáky. Ale peču to jen když vím, že přijdou vnoučata a hned

    to snědí, jinak bych byla za chvíli jak sud. Ale je to snadné, zvládne

    to každý Sml59

    1. na komentář reaguje hubajda — #65
    superkarma: 0 18.02.2014, 13:30:59
  16. [45] Pavla_b [*]

    enka1 — #36 no však jo..Sml58

    superkarma: 0 18.02.2014, 13:05:39
  17. avatar
    [44] gerda [*]

    PIPIRIK — #41 jestli ti nevykynuly...Sml80

    superkarma: 0 18.02.2014, 12:51:30
  18. avatar
    [43] gerda [*]

    enka1 — #37 když budou z játrovky, moc jater tam mít nebudešSml57Sml52

    superkarma: 0 18.02.2014, 12:50:14
  19. avatar
    [42] lenoška [*]

    PIPIRIK — #41 tak jsi je asi ,,vysušila ,, Sml80 jsou fakt výborný Sml67

    superkarma: 0 18.02.2014, 12:49:54
  20. [41] PIPIRIK [*]

    Pivní jsem taky zkoušela, ale tvrdé jak kámenSml52 tak nevím, kde jsem udělala chybu. Jinak loupáky a jablečňáky mňammSml59

    1. na komentář reaguje lenoška — #42
    2. na komentář reaguje gerda — #44
    superkarma: 0 18.02.2014, 12:37:18
  21. avatar
    [40] lenoška [*]

    já zkoušela jen ty pivní rohlíky a ty nemají chybu..Sml67 nejlepší rohlíky, co jsem kdy pekla Sml67

    superkarma: 0 18.02.2014, 12:25:50
  22. avatar
    [39] kobližka [*]

    Suzanne — #11 No,já jen,že pokud je to součástí TN,tak si myslím,že to do zpráv nepatří.Ale nejsem si jistá.

    1. na komentář reaguje wich — #49
    superkarma: 0 18.02.2014, 11:34:19
  23. avatar
    [38] wich [*]

    Chutně a levně vařím s Jamiem Oliverem Sml29 Nechala jsem si naježit jeho kuchařku a nemůžu si vynachválit, je to dobré a Jamie má styl Sml59

    Tento pán mě děsí už od dob reportéra.

    superkarma: 2 18.02.2014, 11:32:47
  24. avatar
    [37] enka1 [*]

    gerda — #35 Pavla_b — #34 játrový knedlíčky nežeruSml30

    1. na komentář reaguje gerda — #43
    superkarma: 0 18.02.2014, 11:20:24
  25. avatar
    [36] enka1 [*]

    Pavla_b — #31  Však nenutím, jen nezištně dávám vplen, jak píše gerda hned na tvým komentemSml16. Jo a nevařívám tu kůži cíleně, prostě si ji dávám do mrazáku, když je nutné ji stáhnout kvůli jinýmu receptu. Uschovávám si i  už uvařenou třeba z toho vývaru a když je jí dost, je salátSml16

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #45
    superkarma: 0 18.02.2014, 11:19:05
  26. avatar
    [35] gerda [*]

    Pavla_b — #34 jasně, jako každá improvizace, ale jsou situace, kdy jde o čas.Sml58

    1. na komentář reaguje enka1 — #37
    superkarma: 0 18.02.2014, 11:15:01
  27. [34] Pavla_b [*]

    gerda — #32 knedlíčky z játrové paštiky znám, ale z jater jsou stejně lepší..Sml58

    1. na komentář reaguje gerda — #35
    2. na komentář reaguje enka1 — #37
    superkarma: 0 18.02.2014, 11:12:31
  28. [33] Pavla_b [*]

    gerda — #30 Ale jo... ono vaření doma skoro vždycky vyjde levněji..(pokud nepočítáš energii a práci).

    superkarma: 0 18.02.2014, 11:09:18
  29. avatar
    [32] gerda [*]

    A do třetice: do tv s tím nepolezu, protože mi nepoděkoval, nepošlu mu to. Zato to dám nezištně sem....Sml16 Kdo má rád játrové knedlíčky, nemusí se piplat s játrama. Stačí koupit přiměřený kousek játrové paštiky (ale dobré, a ne Májku a spol - já mám nejradši zauzenou játrovku z Globusu nebo játrový sýr ve staniolu), vidličkou rozmačkat, přidat vajíčko, strouhanku, okořenit jak chceme. Knedlíčky zavařit do polévky. A kdo chce mermomocí játrové, nastrouhá si jen lehce povolená mražená játra a pokračuje obvyklým způsobem.

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #34
    superkarma: 1 18.02.2014, 11:08:38
  30. [31] Pavla_b [*]

    enka1 — #26 Konzistence bude asi jiná..no stejně si na tento salát netroufám. Sml58

    1. na komentář reaguje enka1 — #36
    superkarma: 0 18.02.2014, 11:07:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme