Vaření

Kynuté bramboráky

bram

Suroviny

500 g syrových brambor
500 g vařených brambor
125 ml mléka
120 g polohrubé mouky
2 vejce
50 g droždí
4 stroužky česneku
1 lžička cukru
majoránka
sůl
tuk na smažení

Postup

Obojí brambory jemně nastrouháme. Přidáme majoránku a osolíme. Z mléka, rozšlehaných vajec, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
Kvásek vmícháme do brambor, zahustíme moukou a dochutíme prolisovaným česnekem. Těsto necháme přikryté utěrkou na teplém místě asi půl hodiny kynout.
Vykynuté těsto nabíráme naběračkou a zvolna osmažíme z obou stran dozlatova.
Bramboráky po usmažení dáváme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

Dobrou chuť přeje Ludvík.

lupa

   
12.08.2010 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [4] arminka [*]

    tak to by mne nenapadlo cpát do bramboráku droždí ... Sml16

    superkarma: 0 04.11.2012, 00:53:53
  2. avatar
    [3] babicka11 [*]

    Není nad klasický bramborák ....asi by na to koukali doma divně a ptali se : co to je? Jak se to jmenuje? A proč to děláš? A proč neuděláš normální? - Budu ušetřena nemístných poznámek - zůstanu u klasiky..Sml22

    superkarma: 0 17.12.2010, 23:23:29
  3. avatar
    [2] mmarianne [*]

    Těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem, vymazaný a vysypaný strouhankou. Pečem a je to klasická br. buchta bez práce se smažením. Místo části brambor lze nastrouhat cuketu.

    superkarma: 0 12.08.2010, 21:27:56
  4. [1] madam [*]

    Zajímavé,musím vyzkoušet.Sml59Sml67

    superkarma: 0 12.08.2010, 16:56:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme