bram

Suroviny

500 g syrových brambor
500 g vařených brambor
125 ml mléka
120 g polohrubé mouky
2 vejce
50 g droždí
4 stroužky česneku
1 lžička cukru
majoránka
sůl
tuk na smažení

Postup

Obojí brambory jemně nastrouháme. Přidáme majoránku a osolíme. Z mléka, rozšlehaných vajec, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
Kvásek vmícháme do brambor, zahustíme moukou a dochutíme prolisovaným česnekem. Těsto necháme přikryté utěrkou na teplém místě asi půl hodiny kynout.
Vykynuté těsto nabíráme naběračkou a zvolna osmažíme z obou stran dozlatova.
Bramboráky po usmažení dáváme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

Dobrou chuť přeje Ludvík.

lupa

Reklama