Vaření

Kvíz plný masa: co vám říká zabijačka?

Zimní období tradičně patří zabijačkovým hodům. A v České republice se za jeden rok uskuteční přes 350 tisíc těchto domácích masitých slavností. Tak schválně, jaké vědomosti máte z tohoto gastronomického zážitku vy?

POZOR! Tento test se Vám zobrazí a můžete ho vyplnit pouze tehdy, pokud jste zaregistrovaná a přihlášená na našem magazínu. Chcete se zaregistrovat a přihlásit? Je to jednoduché! Registraci najdete ZDE (klikni).

   
14.02.2017 - Vaření - autor: Marie Cicvárek Fléglová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [37] palia [*]

    11 bodů, z toho 5 chybných Sml15Sml30 no jóóó nevím co je grmolec Sml52Sml80

    superkarma: 0 03.03.2017, 12:34:06
  2. [36] fialka63 [*]

    Děvčata, dnes máme zabíjačku, čeká mne postupné zpracovávání všeho možného ze zabitého prasátka, řadu zabíjaček mám za sebou, ale v kvízu bych asi moc neuspěla, po pár prvních otázkách jsem odešla, už jsem neměla čas.... Sml16

    superkarma: 0 16.02.2017, 14:12:32
  3. avatar
    [35] AmeA [*]

    12 náš řezník na Moravě dělala mnoho věcí jinak, jak jste dali do testu...např mozeček a do gulášu???...omdlel by....to se dělávala mozečková omáčka na kerú sa těšil Sml59po krvi na cibulce Sml22

    superkarma: 1 14.02.2017, 22:39:20
  4. [34] iřka [*]

    Celkem dobrý,až na ty krajové rozdíly.

    superkarma: 0 14.02.2017, 19:06:52
  5. avatar
    [33] diblice [*]

    mně tak 2x do roka tři dny nervů, aby všechno klaplo, ale domácí je domácí, vím,čím si to krmím

    superkarma: 0 14.02.2017, 18:10:55
  6. avatar
    [32] Allma [*]

    Pár zabíjaček mám za sebou, alejiný kraj jiný mrav a každý řezník dělá jinak zabíjačku a ochucuje jiným kořenímSml80

    superkarma: 1 14.02.2017, 17:51:58
  7. [31] slávenka [*]

    Sml16Na to, že jsem "absolvovala" mnoho zabijaček by výsledek mohl být lepší.Sml16

    superkarma: 0 14.02.2017, 16:37:09

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] hyenka [*]

    Rikina — #27 Ne, nepokazí se, a je to moc dobré, jen nesmí být člověk vegetarián, víš...?

    superkarma: 0 14.02.2017, 16:33:39
  2. [29] IVECO [*]

    zřejmě jiný kraj, jiný mrav...u nás nezahušťujeme mozečkem nic a prát je prejtSml58

    superkarma: 0 14.02.2017, 16:12:59
  3. avatar
    [28] jarka1234 [*]

    Bucík — #25ten guláš se zahušťuje mozečkem jen někde,více nás to dnes četlo tady poprvé,to není pravidlem všude. Sml58

    superkarma: 1 14.02.2017, 15:52:50
  4. [27] Rikina [*]

    Guláš že se zahušťuje mozečkem? Od kdy? No fuj. Tím by se přece leda pokazil. Sml80 Pohanku do jitrnic, to jsem sice slyšela, ale nikdy nejedla, tak nevím, jestli je v tom nějaký rozdíl.

    1. na komentář reaguje hyenka — #30
    superkarma: 0 14.02.2017, 15:11:08
  5. [26] dallbosco [*]

    Na otázky jsem si ze zajímavosti poodpovídala a jinak já mám zabijačku velmi ráda,ale nemusím jitrnice! Ale jinak jsme zabíjeli i u tchánů a bylo to vždy moc fajn!

    superkarma: 0 14.02.2017, 14:57:35
  6. [25] Bucík [*]

    13- jsem masožravec podle vyhodnocení. Netušila jsem, že se guláš zahušťuje mozečkem, to ho už nebudu jíst. o použití pohanky při zabijačce jsem taky neměla tušení.

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #28
    superkarma: 0 14.02.2017, 14:43:42
  7. [24] Pavla_b [*]

    u rozporky máte chybu Sml58

    13 bodů - nevěděla jsem pohanku a obraz, což zásadně neovlivní chuť našich zabijačkových výrobků Sml57

    superkarma: 0 14.02.2017, 10:46:40
  8. avatar
    [23] gerda [*]

    hyenka — #18Ano, taky tak,Sml22 a proto tam mám chybu.

    superkarma: 1 14.02.2017, 10:04:29
  9. [22] Vendi [*]

    Kvíz se povedl. Zabijačku jsme "provedli" před Novým

    rokem.

    superkarma: 0 14.02.2017, 09:46:03
  10. avatar
    [21] Beatrice [*]

    Ač jsem z Valašska, s pohankou jsem se nesetkala.

    superkarma: 0 14.02.2017, 09:41:18
  11. [20] Stendy [*]

    Celkový počet bodů: 12 - celkem dobrý.

    superkarma: 0 14.02.2017, 09:23:13
  12. [19] babinka [*]

    15 dobrých...netušila jsem, že je možno zahustit guláš mozečkem, protože při zabíjačce se přidává mozeček do játrové omáčky...možná je to krajový zvyk...Sml22ale spokojenost...Sml59

    superkarma: 0 14.02.2017, 09:21:45
  13. avatar
    [18] hyenka [*]

    Guláš se u nás mozečkem zahušťuje. A onu rozporku znám pod názvem grmolec, a u nás se tak říká tomu háku.

    1. na komentář reaguje gerda — #23
    superkarma: 1 14.02.2017, 09:21:08
  14. avatar
    [17] RenataMor [*]

    Sml67

    superkarma: 0 14.02.2017, 09:09:28
  15. [16] MARIE MATEJKOVA [*]

    No ještě to ušlo. Ale mohlo to být lepší. Tak příště

    superkarma: 0 14.02.2017, 09:01:10
  16. [15] nea [*]

    Nikdy jsem neslyšela že by se guláš zahušťoval mozečkem. A u rozporky jsem dlouho váhala. Kdo přidává pohanku jsem vůbec netušila. Ale jinak super.

    superkarma: 0 14.02.2017, 09:00:31
  17. avatar
    [14] ohnivazenaMagdalena [*]

    Jestli se nemýlím, tak rozporka je hák na zavěšení prasete a ne mechanismus na zvedání prasete do výšky. zde

    superkarma: 2 14.02.2017, 08:38:39
  18. avatar
    [13] marianaant [*]

    Tak dneska jsem byla úspěšná až na poslední otázku, nevědělajsem co je prát.Sml22Sml22

    superkarma: 0 14.02.2017, 08:29:46
  19. avatar
    [12] Kadla [*]

    U nás se teda zabijačkový guláš mozečkem nezahušťoval...

    superkarma: 0 14.02.2017, 08:27:52
  20. avatar
    [11] gerda [*]

    jarka1234 — #8Je to krajové, na chrudimsku jsme opravdu měli zabijačkový guláš s mozečkem.

    superkarma: 0 14.02.2017, 07:28:17
  21. avatar
    [10] gerda [*]

    Až na tu rozporku - v tom mám jediný rozpor, neb se tomu u nás říkalo jinak. Ale nevadí, i tak mám pochvalu. Povedený kvíz.Sml16

    superkarma: 1 14.02.2017, 07:26:29
  22. [9] Darmovzalova [*]

    Maria28 — #7taky u nás byl mozeček s vajíčky a chlebem taková chutovka na zabijačce k tomu svařák nebo slivovice .

    superkarma: 0 14.02.2017, 07:15:36
  23. avatar
    [8] jarka1234 [*]

    Maria28 — #7u nás také. Mozeček bylo první jídlo na zabijačce. Byla jsem sice malá,ale pamatuju si to dobře. Dobrota to jeSml58,ale 100% ten mozeček nikdo nedával do guláše.

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 14.02.2017, 07:03:17
  24. [7] Maria28 [*]

    jarka1234 — #5Také mě to zarazilo. U nás se mozeček hóóódně nastavoval vajíčky (těch je na vesnici taky dost) a celá míchanice s chlebem bylo v podstatě první jídlo, které chlapi na dvoře při práci dostali. Jen taková chuťovka ke slivoviciSml16

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #8
    2. na komentář reaguje Darmovzalova — #9
    superkarma: 0 14.02.2017, 06:54:28
  25. avatar
    [6] lenig [*]

    3 chyby, nevěděla jsem například, kde má prase krupón...

    superkarma: 0 14.02.2017, 06:42:32
  26. avatar
    [5] jarka1234 [*]

    Jsem překvapená,že zabijačkový guláš se zahušťuje mozečkem. To jsem nikdy neslyšela,a to jsme zabijačky dělali,bydleli jsme na vesnici.

    1. na komentář reaguje Maria28 — #7
    superkarma: 0 14.02.2017, 06:29:59
  27. avatar
    [4] Věrulinka [*]

    15, 1 mám blbě Sml15Sml30

    superkarma: 0 14.02.2017, 06:06:11
  28. [3] Masle72 [*]

    je vidět,že jsem dítě vesnice a zabijaček bylo u nás několik ,za 16 :-)

    superkarma: 0 14.02.2017, 05:53:18
  29. avatar
    [2] Mafaf [*]

    Myškomedvídek — #1 šikulka Sml79

    Já netrefila "kdo přidává pohanku" Sml52

    superkarma: 0 14.02.2017, 04:59:46
  30. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    Sml59Sml59hrurá vše jsem vědělaSml59Sml59

    1. na komentář reaguje Mafaf — #2
    superkarma: 1 14.02.2017, 00:47:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme