Vaření

Kvíz plný chutí! Jak moc se vyznáte v gastronomii?

Pojďte si otestovat vaše znalosti z oblasti vaření. Cítíte se v kuchyni jako profík nebo se spokojíte se základy?

POZOR! Tento test se Vám zobrazí a můžete ho vyplnit pouze tehdy, pokud jste zaregistrovaná a přihlášená na našem magazínu. Chcete se zaregistrovat a přihlásit? Je to jednoduché! Registraci najdete ZDE (klikni).

   
01.02.2017 - Vaření - autor: Marie Cicvárek Fléglová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [34] palia [*]

    9 bodů Sml15 áále, přehled mám, a to je základ Sml30

    superkarma: 0 03.03.2017, 12:48:06
  2. [33] vocjan [*]

    Celkový počet bodů: 15

    Špatně druhá otázka-francouzská omáčka a Švejka jsem také nečetla. Sml16

    superkarma: 0 01.02.2017, 19:03:39
  3. [32] Iva6020 [*]

    14 bodů, jsem spokojená.Sml30

    superkarma: 0 01.02.2017, 16:44:13
  4. avatar
    [31] denkas [*]

    dadma — #26 Ja zas když sem se přestěhovala na vesnici kousek od Prahy,tak tam řikali bramboraku kocour Sml80,

    superkarma: 0 01.02.2017, 16:06:39

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] sanvean [*]

    Jeden bod dolů za ořech, Švejka jsem si tipla Velouté nepočítám, to mají v testu blbě.

    superkarma: 0 01.02.2017, 16:00:20
  2. avatar
    [29] Mariena47 [*]

    Nevím,jak se mi tam dostal ten konec,zkopírovala jsem si ten recept a asi jsem se přehmátlaSml15Sml15

    superkarma: 0 01.02.2017, 15:52:28
  3. avatar
    [28] Mariena47 [*]

    Nevěděla jsem jen tu omáčku,tak jsem si to hodila do vyhledávače a :

    Veloutée je francouzský název omáčky připravené z bešamelu, do kterého přidáme smetanu, případně smetanu se žloutky.

    Tak nevímSml80

    Více na: http://www.euro.cz/byznys/jak-na-to-682-867523#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copylink

    superkarma: 0 01.02.2017, 15:49:26
  4. [27] Rikina [*]

    13 bodů, Švejka jsem nečetla, a ty francouzské věci nevím vůbec. Sml80

    superkarma: 0 01.02.2017, 13:27:25
  5. [26] dadma [*]

    U nás ve městě na severu Čech ,které již neexistuje,ustoupilo těžbě uhlí se říkalo bramboráku - kecínek nebo kecínky. Setkal jste se někdo s tímto názvem?

    1. na komentář reaguje denkas — #31
    superkarma: 0 01.02.2017, 13:09:16
  6. [25] dadma [*]

    17 bodů jupí...Sml59

    Paráda! V kuchyni jste jako doma. Gratulujeme k vašim kulinářským vědomostem!

    superkarma: 0 01.02.2017, 13:05:55
  7. [24] omama [*]

    anina4 — #20

    podľa mňa je máslová jíška s mliekom bešamel Sml80

    superkarma: 0 01.02.2017, 12:57:16
  8. [23] Pavla_b [*]

    14, neznám omáčku veloutée.

    superkarma: 0 01.02.2017, 12:24:53
  9. [22] bobani [*]

    na to , že dost z toho neznám, dobré

    superkarma: 0 01.02.2017, 10:19:18
  10. avatar
    [21] rusalka2008 [*]

    taky 15 Sml58

    superkarma: 0 01.02.2017, 10:07:25
  11. [20] anina4 [*]

    olly — #3 taky jsem to měla tak s vývarem.....znám to od syna, který je vyučený kuchař,tak mě to zarazilo,že tomu tak není

    1. na komentář reaguje omama — #24
    superkarma: 0 01.02.2017, 10:05:06
  12. [19] Slava901 [*]

    Jsem dobrá . . . Sml16

    superkarma: 0 01.02.2017, 09:33:48
  13. [18] 1949 [*]

    Za 15 bodů super není to se mnou až tak zléSml16

    superkarma: 0 01.02.2017, 09:32:05
  14. [17] MARIE MATEJKOVA [*]

    Sml57 test plný zajímavých otázek

    superkarma: 0 01.02.2017, 09:18:54
  15. avatar
    [16] RenataMor [*]

    pěkný test

    superkarma: 0 01.02.2017, 09:15:19
  16. [15] meme [*]

    Taky super!Ráda jím i vařím,čtu kuchařské knihy.

    superkarma: 0 01.02.2017, 09:10:36
  17. avatar
    [14] chrpa [*]

    olly — #3 přesně, správně je s vývarem

    superkarma: 0 01.02.2017, 09:04:50
  18. avatar
    [13] Hanula [*]

    Sml1614

    superkarma: 0 01.02.2017, 08:41:41
  19. avatar
    [12] ewa2305 [*]

    olly — #3Souhlasím, také ten recept znám takto - jíška ředěná vývaremSml22

    superkarma: 0 01.02.2017, 08:39:13
  20. avatar
    [11] Pentlička [*]

    14 bodů, v kuchyni jsem jako doma. Já - chacha!Sml59

    superkarma: 0 01.02.2017, 08:32:22
  21. avatar
    [10] gerda [*]

    Moc pěkný test!Sml67 Já věděla, že nevím konfitování a omáčku velouté, ty jitrnice jsem měla taky špatně. Jinak dobrý, vařím ráda a lidovou kuchyni mám v malíčkuSml30

    superkarma: 0 01.02.2017, 08:09:22
  22. avatar
    [9] lenig [*]

    Bez chybičky...a lepenici dělám i já, mám ji moc ráda :-)

    superkarma: 0 01.02.2017, 08:07:39
  23. [8] gaguška [*]

    2 chyby, hned zkraje, to jde :-)Sml67

    superkarma: 0 01.02.2017, 07:51:33
  24. [7] Bucík [*]

    Testík se povedl, jen francouzská kuchyně mi nejde.

    superkarma: 0 01.02.2017, 07:47:15
  25. avatar
    [6] jarka1234 [*]

    V kuchyni jsem jako domaSml58. Lehký testík to bylSml58.

    superkarma: 0 01.02.2017, 07:28:53
  26. [5] Masle72 [*]

    14 Sml59

    superkarma: 0 01.02.2017, 05:45:01
  27. avatar
    [4] Věrulinka [*]

    14, já na tu moderní kuchyni nejsem Sml23Sml30

    superkarma: 0 01.02.2017, 04:48:10
  28. [3] olly [*]

    Wikipedie

    Velouté (z francouzského výrazu velour, což znamená samet) je omáčka z máslové jíšky, která je rozředěná vývarem. Je to jedna ze základních omáček, převzatá z francouzské kuchyně.

    Základní předpis praví zhruba toto:

    2 díly másla

    1 díl mouky

    vývar

    Máslo zpěnit, nepřepálit. Přidat hladkou mouku a krátce orestovat, dodat vývar na patřičnou hustotu a provařit.

    Kde je pravda???

    1. na komentář reaguje ewa2305 — #12
    2. na komentář reaguje chrpa — #14
    3. na komentář reaguje anina4 — #20
    superkarma: 3 01.02.2017, 01:10:15
  29. avatar
    [2] Myškomedvídek [*]

    Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 01.02.2017, 00:46:31
  30. [1] Stendy [*]

    Paráda! V kuchyni jste jako doma. Gratulujeme k vašim kulinářským vědomostem!

    superkarma: 0 01.02.2017, 00:20:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme