Vaření

Květákový krém s koriandrem

květákový krém

Krémové polévky jsou chutné a můžete si je připravovat po celý rok. Třeba oblíbená květáková se dá dochutit pokaždé trochu jinak. My jsme tentokrát použili pár kapek lanýžového oleje a svěží čerstvý koriandr. Polévka chutnala dospělým i dětem. A je velice snadná!

U nás doma už se nevaří krémové polévky jinak než v Tefal Easy Soup. Je to opravdu vytížený přístroj, protože krémové polévky máme všichni moc rádi. A když jsou téměř bez práce, tak je to ještě lepší :-) Postup jsem připravila pro majitele klasického hrnce, vařečky a mixéru. V Easy Soup je to jinak fakt easy. Vložíte suroviny na kostičky, zmáčknete tlačítko krémové polévky a za půl hodiny rozléváte do talířů.

Květák je momentálně ve formě, tak toho využijte a užijte si ho. Třeba taky v oblíbeném trojobalu nebo zapečený. Přineseme vám další recepty.

Suroviny

  • 1 květák
  • 250 ml smetany
  • 400 ml vody
  • lanýžový olej (koupíte třeba v Kauflandu, v DeLuxe týdnech ho má i Lidl)
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka bílého pepře
  • semínka černuchy seté
  • čerstvý koriandr
  • celozrnný toastový chléb na krutony

Postup

Květák rozeberte na kousky. Nechejte si také mladé listy, které jsou uvnitř. Ty můžete také použít. Silný stonek nakrájejte na kousky.

Dejte vařit do osolené vody a uvařte doměkka. Uvařený květák rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte smetanu a pár kapek lanýžového oleje. Ještě promixujte.

Toastový chleba nakrájejte na malé kostičky a dejte opéct na plech do trouby. Pěkně dokřupava.

Nasekejte čerstvý koriandr.

Polévku podávejte s krutony, koriandrem a posypanou semínky černuchy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Květákové recepty na našem magazínu

květák

květákový mozeček

smažený květák

Zdroj fotografií: Veronika „KOKO“ Kokešová, Alena Kolaříková

   
15.06.2016 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [9] denkas [*]

    Takovou polévku. Ne Sml23 když květakovou,tak kousky květaku,brambory,..... Ale ten mozecek,ten vypadá dobře Sml59 Ale není nad smažený Sml59měli sme minulý tyden. Ňam.

    superkarma: 0 15.06.2016, 21:17:32
  2. avatar
    [8] gerda [*]

    kobližka — #7Tuhle nouzi si nechám líbit!Sml20

    superkarma: 0 15.06.2016, 13:41:45
  3. avatar
    [7] kobližka [*]

    janavys — #5 Tak nad ten samozřemě není.Placičky jenom v nouzi.

    1. na komentář reaguje gerda — #8
    superkarma: 0 15.06.2016, 13:18:09
  4. avatar
    [6] gerda [*]

    janavys — #5Já se s tím nepářu. Syrový květák postrouhám na okurkovém struhadle, přidám vajíčka, strouhaný sýr, mléko, mouku a krupičku se sušeným droždím, koření - cibule, česnek, majoránka a co kdo chce. Hodně zelené petrželky. Smažit placičky, pěkně nadbudou, jsou křehké a dobré i postudenu.

    superkarma: 0 15.06.2016, 10:54:45
  5. [5] janavys [*]

    U nás vítězí klasika: smažený v trojobalu.Sml22

    1. na komentář reaguje gerda — #6
    2. na komentář reaguje kobližka — #7
    superkarma: 4 15.06.2016, 10:21:19
  6. [4] bobani [*]

    to můžu Sml22

    superkarma: 0 15.06.2016, 08:36:12
  7. [3] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 15.06.2016, 07:22:40
  8. [2] Darmovzalova [*]

    gerda — #1 Takový oběd jsme měli minulý týden i s ledovým salátem a byla to mnamka .Není nad smažený květákSml67

    superkarma: 0 15.06.2016, 06:59:13
  9. avatar
    [1] gerda [*]

    Toho jsem se bálaSml30 - opět mixovaná hmota. Ale opravdu začíná květáková sezóna. Květák mám připravený na dnešní oběd, budou smažené květákové řízečky s novými brambory + ledový salát.

    1. na komentář reaguje Darmovzalova — #2
    superkarma: 0 15.06.2016, 06:13:27

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme