Vaření

Květáková pizza s tuňákem a rajčaty

Bez lepku neznamená bez chuti. Naopak, bezlepkové jídlo je velmi chutné a v mnoha případech předčí i běžné recepty. Vyzkoušejte dnešní pizzu.

Pizza bez

Ingredience

  • 1 velký květák
  • 2 vejce
  • 100g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 2 čajové lžičky oregana
  • špetka himalajské soli

Omáčka

  • 500 ml passaty
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • dochucení: špetka himalajské soli, čerstvě namletý pepř

Poleva

  • dvě lžíce kapary
  • 100 g čerstvého nebo mraženého tuňáku
  • 2 rajčata
  • 1 malá červená cibule
  • parmazán
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej

Nakrájejte květák na drobno nebo ho rozmixujte. Květák dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byl květák ponořen. Vařte 10 minut. Umístěte sítko na hrnec. Vyklopte do hrnce květák a nechejte okapat a zchladnout, poté vymačkejte zbylou vodu z květáku. Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Osmažte cibuli a česnek, přidejte protlak a bylinky. Duste, dokud omáčka nebude dostatečně hustá. Dochuťte trochou solí a pepře.

Dejte květák do mísy, přidejte vejce, parmazán, oregano a špetku soli a vše smíchejte. Forma na pečení pizzy (30 cm) by měla být pokapaná olejem. Vystřihněte kruh z papíru a dejte ho do formy. Vyklopte na něj květákovou hmotu a vyhlaďte ji. Pečte na 200 °C po dobu 25-30 minut. Pizzový základ pokryjte omáčkou, přidejte kapary, kolečka cibule a nakonec přidejte plátky rajčat a tuňáka. Pečte ještě jednou 15 minut, před podáváním přidejte parmazán a lístky bazalky. Můžete přidat i pár kapek olivového oleje.

Další inspiraci naleznete na tescorecepty.cz

Mohlo by vás také zajímat:

   
19.05.2016 - Diety - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [7] kalbac [*]

    radsi klasiku :-)

    superkarma: 0 05.05.2017, 12:43:04
  2. avatar
    [6] lenka.ms [*]

    Na květáku mi chutnají právě ty kousky - růžičky - VCELKU.

    superkarma: 0 19.05.2016, 10:54:33
  3. [5] crazycross [*]

    asi zůstanu u naší klasické pizzy

    superkarma: 0 19.05.2016, 09:09:29
  4. avatar
    [4] gerda [*]

    Nedovedu si představit, že květák pomixuju nadrobno, tu kaši dám vařit. Jak bych to cedila? Jak, když to bude kompaktní a plné vody? Sml80 Recept se mi tímto jeví podezřelým a neobětovala bych vyjmenované (drahé) suroviny na to, abych to zvrzla. Kdepak - dělávám chudou brokolicovou nebo květákovou pizzu, kde stačí hlávku této zeleniny lehce povařit a pak to normálně postrouhám na hrubém struhadle.

    superkarma: 0 19.05.2016, 08:43:22
  5. [3] pajakr [*]

    To by u nás neprošlo Sml23

    superkarma: 0 19.05.2016, 08:31:33
  6. [2] bobani [*]

    tak to asi ne

    superkarma: 0 19.05.2016, 08:07:00
  7. [1] Andreadornova [*]

    Sml79

    superkarma: 0 19.05.2016, 07:04:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme