kvetak

Suroviny

1 velký květák
250 g uzeného masa
100 g eidamu
4 vejce
1/2 hrnku strouhanky
1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
sůl a bílý pepř
máslo na vymazání formy

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Ale jen trochu! Ne příliš doměkka.
Uvařený květák necháme okapat a naskládáme do zapékací misky vymazané máslem. Zasypeme uzeným masem nakrájeným na kostičky. Opepříme.
Vejce rozšleháme v misce s nastrouhaným sýrem, strouhankou a mletými ořechy. Touto směsí zalijeme květák a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 25 minut.
Asi deset minut před koncem pečení můžeme povrch posypat strouhaným sýrem, smíchaným se strouhankou a ořechy.
Nejúžasnější na tomto jídle je křupavá kůrčička ze strouhanky, sýra a ořechů.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama