Vaření

Květák pod křupavou peřinou

kvetak

Suroviny

1 velký květák
250 g uzeného masa
100 g eidamu
4 vejce
1/2 hrnku strouhanky
1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
sůl a bílý pepř
máslo na vymazání formy

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Ale jen trochu! Ne příliš doměkka.
Uvařený květák necháme okapat a naskládáme do zapékací misky vymazané máslem. Zasypeme uzeným masem nakrájeným na kostičky. Opepříme.
Vejce rozšleháme v misce s nastrouhaným sýrem, strouhankou a mletými ořechy. Touto směsí zalijeme květák a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 25 minut.
Asi deset minut před koncem pečení můžeme povrch posypat strouhaným sýrem, smíchaným se strouhankou a ořechy.
Nejúžasnější na tomto jídle je křupavá kůrčička ze strouhanky, sýra a ořechů.

Dobrou chuť přeje elly.

   
26.04.2010 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [3] hubajda [*]

    delam neco podobneho jen ten kvetak narezu a bez orechu ty setrim na vanoce a nebo do buchet

    superkarma: 0 15.11.2012, 00:05:08
  2. avatar
    [2] arminka [*]

    dala bych si to bez těch ořechů Sml16

    superkarma: 0 24.09.2012, 22:54:47
  3. avatar
    [1] delfi.na [*]

    zajímavé, zase něco pro mne nového, určitě vyzkouším Sml58

    superkarma: 0 26.04.2010, 10:22:12

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme