Rodina

Kuty: Sním téměř vše, snad jen kromě držkovky, boršče a pajšlu!

hezký den Vybrat jedno nejvíc nejlepší jídlo nejde.Jsem všežravec a rádožravec.Sním téměř vše snad jen kromě držkovky,boršče a pajšlu. Při vaření hojně využívám čerstvé bylinky,bazalku,koriandr,tymián ,rozmarýn.....Taková slepičí polévka se snítkou tymiánu, hmm to je dobrota a vůně po celém bytě.

Ted je čas grilování,takže krkovice,grilklobásky,křížové kosti,žebírka jsou téměř furt nachystané ,jen je hodit na gril.Ale jedno z mých fakt oblíbených jídel jsou krevety,tady máte recept. A aby nebyla řeč stále jen o mase ,mám ráda i moučníky,takže na konec vám posílám recept na ORGASMUS.

Krevety se žampiony

  • Krevety  2balíčky
  • Půl cibule
  • Stroužek česneku
  • Menší hrst čerstvé petrželky
  • Asi 15 lístků bazalky
  • Citronová štáva
  • Máslo
  • Vanička žampionů
  • Zelená cibulka na posypání
  • Sůl
  • Pepř
  • Smetana 200ml

Na másle osmahneme cibulku,přidáme nadrobno nakrájený česnek,osmahneme.Přidáme krevety,zakápneme citronovou štávou.Asi deset minut podusíme,pak přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony,osolíme,opepříme,přidáme bylinky a dalších deset minut podusíme.Nakonec přidáme smetanu a krátce povaříme.

Orgazmus

Těsto: 

  • 1,5 hrnku pol.mouky
  • 1,5 hrnku cukr krupice
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  •  2 lžičky sody
  • 1 ananasový kompot(menší) rozmixovat i se šťˇávou

Krém:

  • 2 pomazánková másla
  •  Ve 200ml.mléka uvařit půlku vanilkového pudinku
  •   1 lžíce cukru krupice
  •   1 vanilkový cukr
  • Ořechy na posypání a čokoláda na polití

Postup: Vše zamíchat a upéct.Nechat vychladnout,potřít krémem. Nakonec posypat pomletýma ořechama(můžou být jen nasekané) A pocákat čokoládou.

koláč

Krásný jídlem provoněný den přeje Kuty

pozn. red.: text nebyl redakčně upraven


Dnešním tématem jsou

VAŠE OBLÍBENÁ JÍDLA, KTERÁ DOMA PŘIPRAVUJETE!

Pište, posílejte recepty, diskutujte, perte se za vaši nejlepší svíčkovou!

Které je u vás to nejoblíbenější jídlo? Co milujete vy, přítel, manžel, děti, tchyně, soused? Jak probíhá příprava, jste pečlivka, nebo máte za půl hodiny navařeno? Dneska se pořádně nadlábnem! Tak pište, jaký je koloběh jídel právě u vás! Inspirujte ostatní...

Pište mi na redakce@zena-in.cz

předmět JÍIDLO

Nejlepší příspěvek odměním hezkou sadou bambusového prostírání na stůl. Těšte se!

prostirani

   
22.06.2010 - Rodina - autor: Linda Wimmerová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [56] kuty [*]

    Evi,já jsem koupila normální velkou plechovku(500g) a přidávala do těsta od okaSml16.

    superkarma: 0 23.06.2010, 15:18:32
  2. avatar
    [55] enka1 [*]

    Eva_Fl — #54 za hodinu se kouknu v obchoděSml24

    superkarma: 0 23.06.2010, 06:30:47
  3. avatar
    [54] Eva_CZ [*]

    DOTAZ : jak velky ( obsah ) je mensi ananasovy kompot?

    1. na komentář reaguje enka1 — #55
    superkarma: 0 22.06.2010, 22:36:24
  4. avatar
    [53] Eva_CZ [*]

    denkas — #52 Sml67 Jo. A jednou jsem mela prebajecny na Jestedu.

    superkarma: 0 22.06.2010, 22:33:23
  5. avatar
    [52] denkas [*]

    Věrulinka — #29 Boršč,jak dělali v Arbatu v Praze! ten byl!!Sml63 Takovej jsem už nikde jinde nejedla!

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #53
    superkarma: 0 22.06.2010, 21:22:23
  6. avatar
    [51] Eva_CZ [*]

    Sml31 mas jedinou kliku ze zrovna obedvam. MNAM!

    superkarma: 0 22.06.2010, 18:52:18
  7. avatar
    [50] femme [*]

    já miluju tlamovou polévku Sml36 Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 18:15:51
  8. [49] Anai [*]

    Ten recept na krevety se žampionama je moc a moc zajímavý - vyzkouším, díky! Sml16

    superkarma: 0 22.06.2010, 13:52:42
  9. avatar
    [48] Sonne [*]

    DanaD — #40 Zkusím, díky! Sml16

    superkarma: 0 22.06.2010, 13:51:35
  10. avatar
    [47] DanaD [*]

    kuty — #46 chapu te... polivku co se tvari ze je uvarena z  rozvarenech hader na zem taky nejim - to si radej udelam klasickej brgulSml30

    superkarma: 0 22.06.2010, 13:17:37
  11. avatar
    [46] kuty [*]

    enka1 — #38 jo ta z hlívy  může být fakt dobráSml67.

    mě nevadí ta polévka mě vadí ty samotné DRŠŤKY (vidíš Átečko,teďˇjsem to napsala správněSml16).

    1. na komentář reaguje DanaD — #47
    superkarma: 0 22.06.2010, 13:11:06
  12. avatar
    [45] DanaD [*]

    enka1 — #41 jo vyzkousej, masla staci jen trosicku pro tu vuni s porkem, pak pridam trosku vody  a jak se odvari leju tu slehacku

    superkarma: 0 22.06.2010, 13:10:04
  13. avatar
    [44] kuty [*]

    mio — #35 bude i tatarákSml58

    superkarma: 0 22.06.2010, 13:07:44
  14. avatar
    [43] delfi.na [*]

    enka1 — #38 tak ta je nejoblíbenější mého muže ... musím ji dělat každou chvíli. Tedy pokud seženu hlívu Sml52

    superkarma: 0 22.06.2010, 13:03:31
  15. [42] kenikim [*]

    Sonne — #36 ...jdu blejt velebnosti !" Sml54

    superkarma: 0 22.06.2010, 13:02:35
  16. avatar
    [41] enka1 [*]

    DanaD — #40 tak to si udělám

    1. na komentář reaguje DanaD — #45
    superkarma: 0 22.06.2010, 13:02:29
  17. avatar
    [40] DanaD [*]

    Sonne — #39 ja rada hlivu kdyz ji hodis jen tak na kousek masla s hrsti porku, podusis, zalejes slehackou a nechas trosku odvarit osolis a pridas bud trosicku pepre nebo kari, podle toho na co mas chut a nalejes na nejaky testoviny... nejlepsi jsou vretena... mnam.. je to rychle amoc dobre

    1. na komentář reaguje enka1 — #41
    2. na komentář reaguje Sonne — #48
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:58:29
  18. avatar
    [39] Sonne [*]

    enka1 — #38 Ano, taky!! Nedávno jsem ji dělala z doma vypěstované hlívy a Sml25 se mohl utlouct Sml26

    1. na komentář reaguje DanaD — #40
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:56:29
  19. avatar
    [38] enka1 [*]

    Ale vynikající "dršťková" je z  hlívy ústřičný!

    1. na komentář reaguje Sonne — #39
    2. na komentář reaguje delfi.na — #43
    3. na komentář reaguje kuty — #46
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:54:20
  20. avatar
    [37] Sonne [*]

    enka1 — #33 Přesně, ty trubky, bleeeeee!!!!

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:49:22
  21. avatar
    [36] Sonne [*]

    delfi.na — #32 Ano, ano... Je to v podstatě svíčková omáčka, ale mně asi vadí pohled na to jídlo (jakoby ho už někdo pozřel) Sml30 Jo a hlavně tam nesmím najít ty trubice z plic - a to je právě ten zážitek ze ŠJ Sml43 Třeba kdyby ho dneska někdo uvařil (a předtím řádně "odkrájel"), jedla bych to Sml80

    1. na komentář reaguje kenikim — #42
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:48:41
  22. avatar
    [35] mio [*]

    kuty — #12 ok Bubo, dojedu na krevety, ale když by udělal tvůj Jiří ten tatarák, nezlobila bych seSml54

    enka1 — #24  a taky srdceSml68Sml68

    1. na komentář reaguje kuty — #44
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:48:17
  23. avatar
    [34] DanaD [*]

    me plicka na smetane taky krkem neprolezou, jak se me to  zacne trepat a pruzit mezi zubama, dal to nepustim Sml23

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:46:35
  24. avatar
    [33] enka1 [*]

    delfi.na — #32 ale musí se vykrájet jen kousíčky bez "trubek" a  bobkový list nesmí chybět

    1. na komentář reaguje Sonne — #37
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:41:42
  25. avatar
    [32] delfi.na [*]

    Sonne — #8 to já dělám pajšl a vždycky mi z toho vznikne něco jako svíčková omáčka se srdíčky, plíčky atd. Výbornéééé  

    1. na komentář reaguje enka1 — #33
    2. na komentář reaguje Sonne — #36
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:35:14
  26. avatar
    [31] delfi.na [*]

    Věrulinka — #29 to jsi můj člověk, taky můžu mňam Sml58

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:33:36

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] evelyn [*]

    zaludek jsou drstky

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:32:18
  2. avatar
    [29] Věrulinka [*]

    Pajšl, boršč, drštvka-miluju Sml67Sml30

    1. na komentář reaguje delfi.na — #31
    2. na komentář reaguje denkas — #52
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:27:55
  3. avatar
    [28] Tanzi [*]

    evelyn — #21 také to v obchodě nevídámSml23

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:27:44
  4. avatar
    [27] kuty [*]

    enka1 — #24 ano,jsou to plíce a blivajz blivajzovatý

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:26:08
  5. avatar
    [26] Lukáš Čejka [*]

    enka1 — #24 i slezinka a muzes ta prihodit jazyk Sml57

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:23:22
  6. [25] jastura [*]

    enka1 — #24 tak to taky nejím. Z vnitřností jím asi jen játra...

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:22:02
  7. avatar
    [24] enka1 [*]

    jastura — #22 řekla bych plíce

    1. na komentář reaguje jastura — #25
    2. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #26
    3. na komentář reaguje kuty — #27
    4. na komentář reaguje mio — #35
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:20:06
  8. [23] kenikim [*]

    je mi mdlo, téměř blivno... a to to jenom čtu Sml80

    superkarma: 0 22.06.2010, 12:18:35
  9. [22] jastura [*]

    kozicka — #3 nejsou to žaludky? (nebo jiné vnitřnosti?)

    1. na komentář reaguje enka1 — #24
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:18:33
  10. avatar
    [21] evelyn [*]

    Sonne — #20 ja uz to od te doby nevzala do pusy a nevezmu. Ja ani nevidela, ze by se to tu dalo koupit

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #28
    superkarma: 0 22.06.2010, 12:05:13
  11. avatar
    [20] Sonne [*]

    evelyn — #16 To je pravda, při vaření ledvinky fakt páchnou, ale pak se ten puch česnekem, cibulí a kmínem úplně zneutralizuje. Na talíři už to fakt necítím (a to jsem taky hrozná citlivka na jídlo) Sml58

    1. na komentář reaguje evelyn — #21
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:59:50
  12. avatar
    [19] evelyn [*]

    Tanzánie — #18 v praci tady jsem mela kolegu, desnej gurman, nebylo jidlo, co by nezkusil, ale kdyz jsme zacali na tema ledvinky, mel na to stejnej nazorSml52

    superkarma: 0 22.06.2010, 11:58:22
  13. avatar
    [18] Tanzi [*]

    evelyn — #16 právě a to je určitě i při vaření těch držtěk

    1. na komentář reaguje evelyn — #19
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:56:58
  14. avatar
    [17] Sonne [*]

    Tanzánie — #15 Aha, no já vařím v tlakáči vlastně skoro vsjo Sml16

    superkarma: 0 22.06.2010, 11:55:27
  15. avatar
    [16] evelyn [*]

    Tanzánie — #13 átéčko — #11 nesnasim jidla, ktera smrdi pri vareni. Jako dite jsem mela rada ledvinky s ryzi, do te doby, nez jsem je jednou sama uvarila, vsechno to svinstvo jsem vyrizla, namacela v mlece, prevarovala v horke vode  a furt jsem citila chcanky, jeste ted se mi zveda kufr jen na to vzpomenu

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #18
    2. na komentář reaguje Sonne — #20
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:54:57
  16. avatar
    [15] Tanzi [*]

    Sonne — #14 prý se dlouho vaří, tlakáč nemám, tak si raději koupím hotovou..ale dobrouSml67vybírám si

    1. na komentář reaguje Sonne — #17
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:52:15
  17. avatar
    [14] Sonne [*]

    Tanzánie — #13 Proč? Nic na tom není? Sml80 Dršťky musíš akorát dobře vyprat, pak je to téměř stejný jako guláškovka Sml16

    1. na komentář reaguje Tanzánie — #15
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:51:17
  18. avatar
    [13] Tanzi [*]

    Držková polévka je náhodou moc dobrá, ale vařit bych se s ní nechtěla.

    Dobrou uměla mamka, pak jsme se na ni dost často stavovali v jenom motorestu, když jsme jeli do Prahy.

    A ted si ji občas koupíme tady od jednoho soukr. řezníka.

    1. na komentář reaguje Sonne — #14
    2. na komentář reaguje evelyn — #16
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:47:05
  19. avatar
    [12] kuty [*]

    mio — #2 jatýrka mám taky rádaSml22.Mé pozvání na krevetky samozřejmě mášSml16.

    1. na komentář reaguje mio — #35
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:40:36
  20. avatar
    [11] átéčko [*]

    evelyn — #10 Holky totiž nejí držkovku a pajšlSml22

    1. na komentář reaguje evelyn — #16
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:40:23
  21. avatar
    [10] evelyn [*]

    no ty vyjmenovana jidla bych nedala do ust

    1. na komentář reaguje átéčko — #11
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:35:37
  22. avatar
    [9] enka1 [*]

    Dršťkovka je dobrůtka, naučila jsem se ji jíst na vandrech. Krevetky vypadají dobře ale nemívám doma čerstvý bylinky.

    Dante Alighieri — #1 V budějckým Ternu mají vynikající drsťkovku dováženou z Týna. Jsem tam na ní dvakrát týdněSml22

    superkarma: 0 22.06.2010, 11:33:25
  23. avatar
    [8] Sonne [*]

    Dršťkovku a boršč miluju, pajšl je bohužel jediné jídlo, které na mně zanechalo následky ze školní družiny Sml43Kdysi jsem nesnášela třeba i dušenou mrkev nebo rizoto, ale to už jsem dávno překonala.

    Jo a moučníček Orgazmus je fakt chuťový orgazmus, mňam!!Sml67

    Krevety bych dusila jen tak deset minut, dvacet mi připadá dost dlouho. Sml80 Jinak, ty teda můžu taky a recept vyzkouším, díky! Sml59

    1. na komentář reaguje delfi.na — #32
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:32:56
  24. avatar
    [7] lalica [*]

    Tak držkovku, pajšl a krevety nejím,ale "Orgasmus "mohu mít i denně....

    Já jej dělám s trochou kakaa, kompot nakrájím na drobnější kousky, i do těsta dám trochu mletých ořechů a na koláč čokoládovou polevu posypanou kokosem. I tento je moc dobrý, měli jsme jej o víkendu.Sml67

    superkarma: 0 22.06.2010, 11:29:44
  25. avatar
    [6] Dante Alighieri [*]

    mio — #4 Já to taky znám, táta si jí občas dělá a to je na poblití.

    superkarma: 0 22.06.2010, 11:28:44
  26. avatar
    [5] mio [*]

    kozicka — #3 nic pěknéhoSml23

    superkarma: 0 22.06.2010, 11:28:08
  27. avatar
    [4] mio [*]

    Dante Alighieri — #1 a to ještě kdyby viděl tu přípravu - ty velké kusy žaludků  - a ten smrad, když se to vaří (brácha měl vesnickou hospodu, takže to znám..).

    Můj táta kdysi dělával falešnou dršťkovku z nudliček sójového masa, ale to byste nevěřily, jak je tohle dobrý!Sml67

    1. na komentář reaguje Dante Alighieri — #6
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:27:20
  28. avatar
    [3] kozicka [*]

    Jdu googlit, co je to pajšl.

    1. na komentář reaguje mio — #5
    2. na komentář reaguje jastura — #22
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:25:48
  29. avatar
    [2] mio [*]

    Kuty - ty jsi zřejmě moje dvojče - pajšl a dršťkovku fakt nepozřu a boršč jsem neměla asi tak milion let a vůbec mi to nevadí! Ještě nemusím ledvinky nebo plíčka..Ale zase takový jatýrka mám ráda.

    Orgasmus zkusím!!Sml67Sml67

    Dary moře nee, ty ochutnávám jen zřídka a když už si je dám, musí je připravit někdo jiný - leda bys mě pozvalaSml30

    1. na komentář reaguje kuty — #12
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:24:42
  30. avatar
    [1] Dante Alighieri [*]

    Přítel měl rád dršťkovou. Nedávno jsem mu řekla, že je dělaná z hovězích žaludků - nevěděl to. A asi to přestane jíst, koukáme totiž na Faktor strachu. Sml54

    1. na komentář reaguje mio — #4
    2. na komentář reaguje enka1 — #9
    superkarma: 0 22.06.2010, 11:23:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme