Vaření

Kuskusy a polévky od LeGracie prodlouží léto

Po létě pomalu přichází podzim. Vracíme se z dovolených domů plní neopakovatelných zážitků a načerpaných sil. V každodenním shonu se však mohou rychle rozplynout. Sedavý způsob života, stres a nedostatek času sami na sebe nás může zase rychle vrátit k nezdravým návykům. Proč to nezměnit a nezkusit v práci k obědu něco nového? Zapomeňme na vlašák s rohlíkem, či čínu plnou glutamátu. Díky středomořským kuskusům a italským  polévkám od LeGracie si můžeme připomenout dovolenkovou atmosféru a také udělat něco dobrého pro naše tělo.

grac

 „Miluji cestování, léto, vůni moře a jídlo. A moje nejmilejší vzpomínky italskou a středomořskou kuchyni  snad najdete v našich 3 kuskusech. Všichni si rádi během podzimu a zimy léto připomínáme. Vzpomínky hřejí na duši a na těle, nebo v žaludku vás zahřeje nějaká dobrota,“  uvádí Simona Hošnová, zakladatelka značky LeGracie, která stojí za recepturami jednotlivých pokrmů. A kuskusy mají stejně jako ostatní jídla od LeGracie společné to, že jsou za několik minut hotová, bez krájení a složitých příprav je zvládnou připravit i „nekuchaři“ a přitom všem jsou zcela bez chemie a chutná. Kuskusy přitom stačí zalít vodou a nechat odstát. Kuskusy se nevaří, a tak jsou vhodné jako alternativa pro obědy v práci, či rychlá teplá večeře pro rodinu.

 Kuskus Vario v sobě skrývá pravou esenci léta. Vedle kuskusu je v něm skvělý poměr zeleniny a křupaných kukuřičných vloček, které dodají jídlu nezapomenutelnou konzistenci    a chuť. Nejlépe chutná s čerstvě nastrouhaným parmazánem, nebo s chuťově výraznějším zralým čedarem. Novinkou je kuskus Zante, který odkazuje na prosluněné Řecko – je plný oliv a sušených sladkých rajčat.  Kuskus Basilicata vytvořila Simona Hošnová jako vzpomínku na jih její oblíbené Itálie: „Itálie je moje srdeční záležitost. Přejedu hranice a mám pocit, že tam patřím – skvělá káva    a víno, jedinečná kuchyně a obrovská úcta k surovinám a jejich zpracování. Každý říká, že čím více jedete na jih, tím více toto pořekadlo platí.“V kuskusu Basilicata najdeme neobvyklý mix ingrediencí jako jsou mandle, rozinky       a pikantní paprika, který v ústech vytvoří hotovou symfonii.

grac1

 V chladnějších obdobích roku se však také rádi vracíme k polévkám, které nejen potěší chuťové buňky, ale také zahřejí. V pošmourném počasí si každý rád pochutná na vydatné, s láskou připravené polévce, jejíž ingredience jsou pečlivě pěstovány českými farmáři, vybírány a šetrně sušeny. LeGracie připravila čtyři polévky patřící do italské řady, které lze jednoduše uvařit jen za pomocí vody, oleje a špetky soli během 20 minut. Dolce je jemná zeleninová polévka s jáhlami „jako od maminky“, která pohladí bříško svými bezlepkovými ingrediencemi a kuchyň krásně provoní petrželkou. Vigna je tak trochu hrstková polévka po italsku s fazolkou mungo a pohankou. Avena je hustá krémová ovesná polévka, která chutná nejlépe dohladka rozmixovaná. Naproti tomu Umbrie je hustá luštěninová polévka, ve které „stojí lžíce“, a která zasytí i pořádného muže.

grac2

 Každou polévku i kuskus lze díky skvělému vyvážení chutí upravit jen tak, jak je. Tedy jen s pomocí vody, případně trochou másla, či oleje a špetičky soli. Nemusíme již nic zdlouhavě škrábat, krouhat, loupat, ať už zeleninu či jiné ingredience. To vše v LeGracii udělali již za nás. A nejen to, zeleninu a další dobroty, které naleznete v pytlíku pečlivě vybírali u českých farmářů tak, aby se k nám dostalo jen to nejlepší. Ale pokud si chceme udělat radost a vyzkoušet něco nového a zapojit svou kreativitu, můžeme do polévky nasypat trochu čerstvých bylinek, krutony, opražená semínka, slaninu či namísto vody použít vývar. Kuskusy zase skvěle doplní grilované maso, ryba, či sýr, nebo čerstvá zelenina, která promění kuskus v salát. Fantazii se meze nekladou. S Legracií je vaření legrace a zábava.

grac3

Rychlovky v práci – chutný a zdravý oběd

ZA 7 MINUT- LEGRAC(I)E!

 Kuskus Vario s tuňákem ředkvičkami

  • Kuskus Vario
  • 5 ředkviček
  • 1 malá konzerva tuňáka
  • Strouhaný parmezán
  • Olivový olej, sůl

Připravte si 1 porci kuskusu dle návodu na etiketě. Mezi tím rozkrájejte ředkvičky na tenké plátky. Po 7 minutách kuskus osolte, přidejte ředkvičky, tuňáka a  olivový olej a vše promíchejte.

Kuskus Zante se sýrem Feta a rukolou

  • Kuskus Zante
  • Sýr Feta
  • Rucola
  • Olivový olej, sůl

Kuskusy pro rychlý oběd a večeři nebo jako překvapení pro návštěvu, rodinou oslavu, party či posezení s přáteli

 Kuskus Vario s kuřecími játry a jarní cibulkou

  • Kuskus Vario
  • Jarní cibulka – 1 svazek
  • Kuřecí játra – 1 balení
  • Olivový olej, sůl

Kuskus připravte dle návodu na etiketě. Mezitím na pánvi orestujte na kolečka nakrájenou bílou část z jarní cibulky a na drobno nakrájená očištěná kuřecí játra.  Až budou játra měkká, odstavte je, osolte a vmíchejte do nich na kolečka nakrájenou zelenou nať jarní cibulky. Podávejte společně s kuskusem Vario.

Kusus Vario s kuřecími játry, jarní cibulkou a avokádem – party style

  • Kuskus Vario
  • Jarní cibulka – 1 svazek
  • Kuřecí játra – 1 balení
  • Olivový olej, sůl
  • 2 avokáda
  • ½ citronu

Kuskus připravte dle návodu na etiketě. Mezitím na pánvi orestujte na kolečka nakrájenou bílou část z jarní cibulky a na drobno nakrájená očištěná kuřecí játra. Po odstavení játra osolte.  Avokádo nakrájejte na malé kousky, pokapejte citronem a osolte.

Připravte si malé pohárky nebo mističky. Do každé dejte vrstvu avokáda, vrstvu kuskusu a vrstvu jater. Ozdobte nasekanými zelenými natěmi z jarní cibulky.

 

LeGracie,

Ryze česká značka z jihočeského Tábora, která spadá pod rodinnou firmu Bellinni. Vyrábí potraviny, které udělají z každého kuchařskou hvězdu. Cílem je připravit takové jídlo, které bude kvalitní, chutné a cenově dostupné, a všechny ingredience budou připraveny v jednom balíčku. K vaření je pak potřeba jen vody, soli, olivového oleje nebo másla. 

LeGracie nabízí pět řad výrobků – italské polévky,benátskou řadu rizot, špaldota, středomořské kuskusy a řadu pokrmů pro snídaně, svačiny či jako dezert. Díky své chutnosti, jednoduchosti a snadné dostupnosti si získali velmi rychle desetitisíce fanoušků. Oblíbili si je manažeři, maminky, studenti, kulinářští nováčci i profesionální kuchaři. 

LeGracie, česká značka, která vyrábí své pokrmy s láskou.

Motto: S námi je vaření LeGrac(i)e.

   
13.10.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme