Domácnost

Kurz rychlovaření Vypelichaného F@una

 

Kurz rychlovaření Poněkud Vypelichaného F@una.

Motto: Jako kuchař docela ujdu, ale jako sexuální maniak? To jsem jen pára nad hrncem,...


Milé dámy,

Baví vás domácí práce? Milujete teplo vaší kuchyně? Trávíte zde rády všechen váš volný čas? Ano? Tak to nečtěte dál a šupky, dupky zpátky ke sporáku….

Když jsem si na www.žena-in.cz přečetl, že příprava selské polévky zabere 60 min času, řekl jsem si, že pro ty, kterým je jejich čas vzácný, připravím kurz rychlovaření.

Jsem sice chlap, ale domnívám se, že každý si rád ušetří čas, který potom může strávit lezením po skalách nebo třeba lakováním nehtů. Obě činnosti mohou být pro někoho zajímavé a někdy i dobrodružné :o) Mám teorii, že příprava jídla by neměla být delší než trojnásobek času nutného ke konzumaci. Při přípravě jídla v přírodě, používám-li dehydrované pokrmy, zabere mnohdy víc času jídlo než jeho příprava :o) To ale doporučuji dělat doma pouze v případě, že přijela tchyně i s fíkusem, nebo chcete drahou polovičku donutit k podání žádosti o rozvod.

Pokusím se ukázat, jak rychle navařit večeře od pondělí do pátku.

Nechme stranou sobotní večeři, protože normální lidé v sobotu vyrážejí do přírody a jsou tedy odkázáni na stravování v restauraci , nebo buřta na ohýnku před chalupou nebo stanem. Pokud vaříte v sobotu, patříte do kategorie „šupky, dupky ke sporáku“. Nedělní oběd by asi zasloužil více péče a času - ideálně času někoho jiného. Například času matky vašeho muže. Můžete se jí případně pomstít za kritiku vámi připáleného kapra o minulých Vánocích.

Tak tedy vaření pondělí až pátek.

Snídaně jsou jednoduché, ale zrychlit ji můžete pomocí hesla dřinu strojům. Do kávovaru (překapávače) v neděli večer nalijte vodu a nasypte čaj a dejte vajíčka do vajíčkovaru. Nastavte si časovač tak, aby 5 minut před budíkem začal kávovar vařit čaj a vajíčkovar vejce. Pokud večer vyndáte máslo z lednice, bude se vám lépe a rychleji mazat na chleba.

Obědy? Ale milé dámy! Manžel se nají „dole ve městě“, dítě má zaplacené obědy ve školní jídelně. Je úplně jedno, kde bude vaše ratolest odmítat jídlo, ale takhle vás to stojí mnohem méně času. Při stravování dětí zabere dvojnásobek času přípravy pokrmu pokus nacpat pokrm do ústní dutiny dítěte. Kontrolovat, zda to ten malý terorista spolkl, lze stejně pouze rentgenem, pokud je koprová omáčka ochucena radioaktivním izotopem Boru. V nuceném stravování mají zejména učitelky bohatou praxi. Ještě teď se mi otvírá kudla v kapse.

 

Rychlý jídelníček večeří na celý pracovní týden:

Pondělí: Grilované kuře, bramborová kaše, okurkový salát.

Úterý: Hustá bramborová polévka v chlebu, piškotový pudink s jahodami a šlehačkou

Středa: Rizoto Naší Goreng s kuřecím masem a vaječnou omeletou, melounový salát

Čtvrtek: Mexické Taccos s vepřovým masem, sýrem, sýrová variace s jablkem a ořechem, teplý jablečný závin se zmrzlinou

Pátek: Plněný paprikový lusk s rýží, smažená jablka s vinným šodo

Otázka do pranice: Kolik času celkem potřebuje F@un na přípravu těchto pěti večeří? Předpokládejme, že má suroviny předem nakoupené v igelitkách na stole.

Ceny pro vítězky:

První tri tipující s nejbližším tipem: Kurz potápění zdarma!

Přesný tip: Oběd s F@unem v pražské restauraci "Zlaté časy. "

Na výslovné požádaní proběhne oběd ve vší počestnosti!!!

   
15.09.2005 - Dům a byt - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [115] Lhasa [*]

    Chudáčku F@aune To musí být komplex jako , když potřebuješ poučovat ženský o tom, jak mají správně uvařit, viď?

    superkarma: 0 16.09.2005, 22:30:32
  2. avatar
    [112] babamary [*]

    Syja: možná by to byla dobrá lekce pro něktarý umachrovaný chlapy...?

    superkarma: 0 16.09.2005, 08:08:55
  3. avatar
    [108] About [*]

    hodinu

    superkarma: 0 15.09.2005, 22:17:32
  4. [107] esunad [*]

    F@un: ale kdo nám zaručí,že to tvoje klohnění bude k jídlu,to by chtělo nějaké dobrovolníky,kteří se nebudou bát podstoupit riziko,že se nedožijí rána

    superkarma: 0 15.09.2005, 21:02:12
  5. avatar
    [106] pajda [*]

    Asi tak dvě hodiny...no, řekněme hodinu a třičtvrtě přesně:-)

    superkarma: 0 15.09.2005, 19:08:57
  6. avatar
    [105] babamary [*]

    Syja: koho?

    superkarma: 0 15.09.2005, 17:37:15
  7. avatar
    [104] zeva [*]

    4 hodiny 32 minut

    superkarma: 0 15.09.2005, 17:21:32
  8. avatar
    [101] Křeček [*]

    F@un: Náhodou, od té doby, co jsem matka a občas musím vařit, tak si vážím rýže ve varných sáčcích, instatntní bramborové kaše a podobných vymožeností. Možná ještě nejsem zasloužilá
    A svůj mail po ukončení experimentu zveřejníš? Já si to celé ještě propočítám, až bude čas

    superkarma: 0 15.09.2005, 16:24:21
  9. [80] Klára Křížová [*]

    F@un:

    superkarma: 0 15.09.2005, 14:46:17

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [78] xenie [*]

    jak čtu ten jídelníček, tak koukám že to bude další adept na hubnutí

    superkarma: 0 15.09.2005, 14:12:58
  2. avatar
    [77] Simoušek [*]

    Teplé večeře? Když se manžel nají "dole ve městě" a dítě ve školní jídelně? Mám pocit, že je tu někdo sto let za opicema.

    superkarma: 0 15.09.2005, 14:12:26
  3. avatar
    [70] Luciš [*]

    no a já zas předpokládám, že grilované kuře z pouličního stánku není surovina

    superkarma: 0 15.09.2005, 13:27:13
  4. avatar
    [69] Luciš [*]

    2 hodiny a 50 min kuře dřív než za hoďku neugriluješ

    superkarma: 0 15.09.2005, 13:24:52
  5. avatar
    [68] Kelly [*]

    Tohle se u nás neprovozuje. Večeři si každý "mastí" sám - to, na co má každý chuť. A denně vyvařovat teplou večeři? ... bych se radši .

    superkarma: 0 15.09.2005, 13:23:15
  6. avatar
    [67] Meander [*]

    F@un: Jednou jsem tu nějakého rozcapeného haranta nazvala malým teroristou a málem mě místní zasloužilé matky vykuchaly zaživa. Jak je možné, že tobě to prošlo?

    superkarma: 0 15.09.2005, 13:14:45
  7. avatar
    [66] tyrkys [*]

    75 minut

    superkarma: 0 15.09.2005, 13:13:16
  8. avatar
    [65] Křeček [*]

    F@un: Vem si tužku a papír a pěkně si nás opiš

    superkarma: 0 15.09.2005, 13:06:37
  9. avatar
    [58] Ch.Z. Kochanská [*]

    david.lister: jídlo je tvůj největší koníček? a neděláš někde chybu?

    superkarma: 0 15.09.2005, 12:32:00
  10. avatar
    [57] Simba [*]

    1 hodina 56 minut?

    superkarma: 0 15.09.2005, 12:31:15
  11. avatar
    [56] benynka [*]

    3 hodiny a 45 minut

    superkarma: 0 15.09.2005, 12:27:41
  12. avatar
    [53] Mici [*]

    48 minut

    superkarma: 0 15.09.2005, 12:22:23
  13. avatar
    [46] gerda [*]

    david.lister: jsi zkrátka masožravec!

    superkarma: 0 15.09.2005, 12:00:13
  14. avatar
    [39] Křeček [*]

    6 hodin 30 minut

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:41:09
  15. avatar
    [38] gerda [*]

    david.lister: jestli tam nebyl sýr, tak se nedivím. To chce ještě nějakou tu bílkovinu.

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:39:13
  16. avatar
    [37] gerda [*]

    jo! a zapomněla jsem, že jsem tenhle týden udělala vynikající, fakt vynikající sojové nudličky. Dala jsem do toho pravé hříbky, buráky, krájenou kedlubnu (bambus. výhonky jaksi nemám), dochutila a to bylo s rýží tak dobrééééé - a docela i rychlé!

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:38:25
  17. avatar
    [36] Meander [*]

    david.lister: Bych ti přála zažít moje domácí knedlíky! Bys těm kupovaným postavil pomník

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:32:22
  18. avatar
    [35] kaatja [*]

    tak 2 hod 55 minut

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:32:13
  19. [26] mamoutek [*]

    Můj tip je hodinu a čtvrt všechna jídla

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:28:41
  20. avatar
    [25] Meander [*]

    david.lister: V Plzni na Americké naproti mekáči je stánek s nejlepšími grilkuřaty na světě! A je otevřený nonstop!

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:27:59
  21. avatar
    [24] Meander [*]

    david.lister: Palačinky jedině s riccotou a šunkou.

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:26:41
  22. [15] Rikina [*]

    45 minut

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:18:32
  23. avatar
    [14] gerda [*]

    pár dní by to takhle šlo, ale dál už ne. Jsemť staromilec a vaření nešvindluju. Vařím denně, ale nepářu se s tím a vymýšlím si variace: 1. večeře - dušená mrkvička na másle orientální s bramborem + zbylé pečené kuře z neděle. 2. večeře - špenát z protlaku, vejce + bramborové palačinky (z těch starších brambor, co zbyly ze včera). 3. večeře - cuketová buchta slaná se sýrem, uzeninou + rajčata. Manžel má denně i polévku, navařím ji vždycky na dva dny. Provařím zhruba hodinu denně. Maso moc nejíme.

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:12:00
  24. [13] louže [*]

    Ada1:
    Nenosí - nechá si to donášet (dovážet), takže otázka by měla znít, kolik za to platí, i když jako stálý zákazník má donášku zdarma!

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:11:30
  25. avatar
    [12] pavlistranska [*]

    Tipuji tak 1hodinu na celý týden.

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:06:41
  26. avatar
    [9] Kocicka [*]

    no můj tip je 3 hodiny

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:03:32
  27. avatar
    [8] Ada1 [*]

    podle toho, jak je daleko ta vyvarovna, ze ktere to nosi

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:01:41
  28. avatar
    [5] Florencie [*]

    teda...Tak F@une trošinku překlep

    superkarma: 0 15.09.2005, 11:00:41
  29. avatar
    [4] Florencie [*]

    Fak F@une, dávám ti maximálně hodinku a třičtvrtě

    superkarma: 0 15.09.2005, 10:59:58
  30. avatar
    [3] catcat [*]

    hadam tak 3 hodiny a to uz tak je moc

    superkarma: 0 15.09.2005, 10:56:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme