Vaření

Kuřecí steak s liškami

Liška - houba, která roste v lesích prý čím dál častěji je prý ukazatelem čistého životního prostředí. Tak nevím. V lese jsem lišku ještě nepotkala. Zatím jen na trhu. Ale taky dobré. Hlavně na talíři.

Po úterním předkrmu následuje pochopitelně hlavní chod. Polévku jsme nějak vynechali, ale z lišek bude určitě taky výtečná.
Připravili jsme si steak z kuřecího prsíčka, jen opepřený a osolený. K tomu dokonalé lišky s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha stačila křupavá bageta. Steak jsme připravili na pánvičce, ale v poslední době jsme si oblíbili úpravu masa i ryb v páře. Takto připravené jsou chuťově mnohem výraznější, lepší a šťavnatější. Vyzkoušejte!

steak s liškami

Příprava tohoto jídla vám nezabere více než čtvrt hodiny a výsledek je jako z té nejvyhlášenější restaurace.

Suroviny

maso na kuřecí nebo jiné steaky
sůl a pepř
lišky
jarní cibulka nebo šalotka
smetana
máslo

Postup

Maso osolíme a opepříme a opečeme na pánvi doměkka. Kdo chce, může zkusit osolené a opepřené maso připravit v páře. Určitě vám zachutná.
Mezitím si nakrájíme cibuli nebo šalotku nadrobno a podusíme na kousku másla. Přidáme lišky, můžeme přilít trochu vody nebo vývaru a podusíme. Nepřeháníme to s tekutinou, protože omáčku ničím nezahušťujeme, tak aby nebyla příliš řídká.
Nakonec přidáme trochu smetany a přebytečnou tekutinu necháme vyvařit. Mícháme a nezapomeneme dochutit solí, případně trochou pepře.

Steaky podáváme s liškami a křupavou bagetou.

Dobrou chuť přeje elly.

 

   
30.09.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme