Reklama

pošírované kuřecí

Už dříve jsem zkoušela v mléce pošírovat vepřovou panenku. Výsledek příjemně překvapil, protože kromě dokonale křehkého a jemného masa jsem získala i výbornou omáčku. A není to žádná věda!

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kůže
1 litr plnotučného mléka
sůl a čerstvě mletý pepř
oblíbené bylinky
kousek másla a kapka oleje

Postup

Kuřecí prsíčka si očistíme, osolíme, opepříme a osmahneme na kousku másla s kapkou oleje, pěkně dozlatova.

Osmahnutá prsíčka vložíme do hrnce a zalijeme plnotučným mlékem tak, aby byly celé ponořené. Přidáme oblíbené bylinky či koření. Pokud jsou čerstvé, tak je to ideální.

Plotýnku pod hrncem zapneme naplno a mléko přivedeme téměř k varu. Nyní budeme udržovat teplotu asi na 80 °C. Máte-li kuchyňský teploměr, je to ideální. Jinak je to jednoduché - mléko nesmí vřít, ale jen se tak lehoučce chvět.

Takto pošírujeme maso asi 45 minut. Poté hotové maso vyndáme z mléka a uložíme, nejlépe do vyhřátého hrnce s pokličkou. Zapneme teplotu plotýnky naplno a varem zredukujeme množství mléka, teď už omáčky, na požadovanou hustotu. Promícháváme, aby se nám mléko nepřipálilo.

Připravenou omáčkou přelijeme uvařené těstoviny a nahoru dáme kousky masa.

Dobrou chuť přeje elly.