Reklama

plátky kuřecího masa s omáčkou

Dnešním receptem potěšíme milovníky masa i zeleniny. Milovníky zdravých omáček bez špetky mouky. A také ty z vás, kteří nechtějí trávit v kuchyni moc času. Recept je totiž snadný a rychlý.

Když spěcháte a přesto chcete podávat výborné jídlo, hodí se nápady „z jednoho pekáčku“, případně „z jednoho hrnce“. Na dnešní recept budete potřebovat plátky kuřecích nebo krůtích prsíček. Obojí se hodí, obojí výborně chutná a obojí je rychle měkké. Dále jen cuketu, rajčata v plechovce a přílohu k hotovému jídlu.

Výborně se hodí bulgur, který vidíte na fotce. Můžete však zvolit také kuskus, brambory, těstoviny, rýži. Knedlík nedoporučuji :-) Protože celý recept je bez špetky mouky, s hromadou zeleniny a tudíž zdravý. Tak proč to kazit knedlíkem.

Suroviny

  • 4 plátky krůtích prsou (případně více menších kousků kuřecích prsou)
  • 3 menší cukety
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 - 450 g)
  • sůl a pepř
  • pro dochucení trochu třtinového cukru, ale není nutné
  • špetka skořice a oregana, pro dochucení omáčky

Postup

Krůtí nebo kuřecí plátky osolte a opepřete z obou stran.

Cuketu omyjte, zbavte konců a rozkrojte podélně. Naskládejte do pekáčku, řeznou stranou nahoru. Osolte a opepřete.

cuketa s masem

Na cuketu naskládejte plátky masa. Kolem masa nalijte obsah plechovky - rajčata i se šťávou. Dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte, dokud není maso hotové. Trvat to bude tak dlouho, jak máte silné plátky. Většinou kolem 20 - 30 minut.

kuřecí maso s rajčaty

Hotovo? Vyndejte maso z pekáče, ideálně na nahřátý talíř. Směs z pekáče rozmixujte na omáčku. V nádobě výkonného mixéru nebo tyčovým mixérem v hrnci. Dochuťte solí, pepřem, oreganem a podle chuti i špetkou skořice a trochou cukru.

Podávejte s vybranou přílohou a masem.

Dobrou chuť přeje Elly.

 
Strava bohatá na ovoce a zeleninu, pravidelná strava, pití doporučené sklenky džusu každý den, stejně jako nahrazení masa rostlinnými náhražkami jsou jednoduché a účinné cesty, jak si uchovat pohodu a energii na celý den. Ale pamatujte, že jen trvalá změna stravovacích návyků a ne podléhání momentálním módním trendům nám umožní těšit se lepší vitalitě a pohodě po delší dobu.

Krůtí maso je výborné! Dochází vám recepty? Najděte si u nás nové!

krůtí stehna   

krůtí játra s křupavou cibulkou

pikantní krůtí maso s pomeranči

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková