kuřecí paličky

Nápad zkombinovat majoránku a kari přišel velice rychle. Obojího je u nás doma dost, a tak nebyl problém vyzkoušet. Kuřecí paličky jsem ve směsi obalila a upekla v troubě. Určitě by bylo skvělé nechat je marinovat přes noc a klidně na druhý den hodit na gril.

Jako přílohu jsem připravila bulgur a skvělou zeleninovou směsí.

Suroviny

kuřecí maso s kůží - použili jsme paličky, ale stejně dobrá budou i celá stehna či křídla
slunečnicový olej
sůl a čerstvě mletý pepř
majoránka
kari koření
trocha medu

Postup

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme. Sůl do masa pěkně vmasírujeme.

Připravíme si kořenící směs. Do misky nalijeme olej, přidáme majoránku, kari koření, čerstvě umletý pepř a trochu medu. Důkladně promícháme a natíráme na kuřecí maso. Můžeme nechat marinovat do druhého dne, ale můžeme ihned rozehřát troubu a dát péct.

Pečeme dozlatova a dokřupava. Z masa se vypeče trochu šťávičky, takže můžeme v klidu podávat s rýží, bulgurem, kuskusem, případně zeleninou, bramborovou kaší, pečivem. Vlastně s čímkoli vás napadne a na co máte chuť.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama