Vaření

Kuřecí maso s dýní Hokkaido

dýně s kuřecím masem

Moje kuchyně, jídelna i vstup do domu je v obležení dýní. Některé jsem dostala, jiné koupila a nemůžu přestat. Oranžovo-žluto-zelené zákoutí mi zvedají náladu, zahřívají a zdobí interiér. Je tady podzim a já chci využít dary, které nám dává. Budu proto vařit s dýně. Už jsem naučila i děti, že dýně není „fuj“ a chutná vlastně lépe než čekali.

Polévku z dýně už máme vyzkoušenou na několik způsobů. Ale co zkusit dýni podusit s kousky kuřecího masa? Jako příloha u nás vyhrála tarhoňa, kterou jsme si velice oblíbili.

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
1 dýně Hokkaido
1 velká cibule
sůl a pepř
150 ml smetany
máslo

Postup

Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Dýni omyjeme, vydlábneme semínka a nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kousky.

dýně

Ve velké pánvi si rozpustíme kousek másla. Vsypeme na něj cibuli, kterou první dvě minutky smažíme zprudka a poté snížíme teplotu asi na polovinu a necháme cibuli mírně zkaramelizovat. Nezapomínáme promíchávat, aby se nepřipálila. Asi po čtvrt hodině přidáme maso, které osolíme a opepříme. Osmahneme ze všech stran.

Nakonec nasypeme kostičky dýně. Můžeme ještě lehce posolit a nechat pod pokličkou dusit až do změknutí dýně, což trvá asi půl hodiny.

Dýně je měkká a teď stačí už jen nalít do směsi trochu smetany, promíchat a nechat ještě minutku povařit.

Jako přílohu jsme u nás doma zvolili tarhoňu, ale hodily by se i brambory, rýže nebo jiné těstoviny.

Dobrou chuť přeje elly.

   
23.10.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [10] mirkakrim [*]

    Já ji dělám pečenou v troubě jako přílohu místo brambor Sml67  Nebo orestovanou na pánvičce s jinou zeleninou jako přílohu.

    superkarma: 0 29.10.2013, 22:06:34
  2. avatar
    [9] Myškomedvídek [*]

    Sml22Sml67

    superkarma: 0 24.10.2013, 23:47:36
  3. avatar
    [8] Allma [*]

    Pavla_b — #4 já jsem si ji nechala koupit na Slovensku a už jsem ji viděla i v Lidlu

    určitě vyzkouším, dostala jsem dvě od sestry

    superkarma: 0 23.10.2013, 20:51:31
  4. avatar
    [7] Brixik [*]

    anina4 — #3 No já z půlky měla luxusní polívku. Ale byl to můj první pokud s touhle dyní a dost mě vyděsilo, jak je tvrdá. Bále jsem se, že nezměkne, ale krásně se udusila a změkla i se slupkou.

    superkarma: 0 23.10.2013, 10:36:22
  5. [6] Pavla_b [*]

    misa.35 — #5 děkuji za infoSml58

    superkarma: 0 23.10.2013, 10:00:57
  6. avatar
    [5] misa.35 [*]

    Pavla_b — #4 Těstovina http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #6
    superkarma: 0 23.10.2013, 09:12:13
  7. [4] Pavla_b [*]

    Asi je to dobré, ale na té fotce to vypadá trošku nevábně.

    A nevím, co je tarhoňaSml58.

    1. na komentář reaguje misa.35 — #5
    2. na komentář reaguje Allma — #8
    superkarma: 0 23.10.2013, 09:05:59
  8. [3] anina4 [*]

    Brixik — #1 mě taky ležela v lednici,ale včera jsem z ní udělala koláč,tak si tento tip nechám na příště

    1. na komentář reaguje Brixik — #7
    superkarma: 0 23.10.2013, 08:56:34
  9. [2] magic11 [*]

    dobrý tip na víkend Sml67

    superkarma: 0 23.10.2013, 08:23:57
  10. avatar
    [1] Brixik [*]

    Ha, díky za recept. jedna hokaido mi leží v ledničce, tak ji využiju.

    1. na komentář reaguje anina4 — #3
    superkarma: 0 23.10.2013, 06:46:12

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme