Reklama

kuře s citronem a oreganem

Kuřecí maso je právem hvězdou každého grilování. Na grilu mu stačí necelá půlhodinka a už můžete podávat skvělou dobrou. Určitě doporučujeme grilovat s kůží, ta je krásně křupavá. Jen pozor, ať ji nespálíte!

Dnešní kuře je s citrono - oreganovou marinádou. Při našem grilování bylo vyhodnoceno jako nejpovedenější ze všeho připraveného masa.

Suroviny

naporcované a vykostěné kuře, s kůží
2 citrony
olivový olej
sůl a pepř
2 hrsti nasekaného čerstvého oregana

Postup

Důkladně omyjeme citrony, ze kterých nastrouháme kůru. Přidáme k nim i šťávu a olivový olej. Nakonec vmícháme oregano.

Kuřecí maso osolíme a opepříme a naložíme do připravené marinády. Nejlepší je nechat maso uložet přes noc, ale postačí mu i dvě, tři hodinky.

Grilujeme z každé strany asi deset minut.

Dobrou chuť přeje elly.

citronové kuře