Kuřecí maso je právem hvězdou každého grilování. Na grilu mu stačí necelá půlhodinka a už můžete podávat skvělou dobrou. Určitě doporučujeme grilovat s kůží, ta je krásně křupavá. Jen pozor, ať ji nespálíte!
Dnešní kuře je s citrono - oreganovou marinádou. Při našem grilování bylo vyhodnoceno jako nejpovedenější ze všeho připraveného masa.
Suroviny
naporcované a vykostěné kuře, s kůží
2 citrony
olivový olej
sůl a pepř
2 hrsti nasekaného čerstvého oregana
Postup
Důkladně omyjeme citrony, ze kterých nastrouháme kůru. Přidáme k nim i šťávu a olivový olej. Nakonec vmícháme oregano.
Kuřecí maso osolíme a opepříme a naložíme do připravené marinády. Nejlepší je nechat maso uložet přes noc, ale postačí mu i dvě, tři hodinky.
Grilujeme z každé strany asi deset minut.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Čerstvé bylinky, na ty nedám dopustit.
Moc hezky to vypadá
Toto jídlo vaříme již dlouho. Výborný!
Dala bych si hned
Vzpadá moc hezky.
holčice — #24 Tak to jsme dvě já ho také nemusím.
něco podobného jsem nedávno dělala s majoránkou a dobromysl jsem tam šoupla také,oboje mám na balkoně v truhlíku
Já nevím,citron mi tam vadí....
Trefa:kureci maso ja mam rada.vyskousim,diky za recept.
Vypadá to lákavě,ale já nemůžu oregano
tak tohle vypadá opravdu lákavě.už vím co zítra k obědu.děkuji za tip.
mnam
no neviem. recept mě moc nezaujal
ten citron
Kuřecí ano, ale ten citron ne.
Kuřecí mám ráda.
kuřecí máme rádi na všechny způsoby
rychlý a nenáročný recept
receptik rychlej a dobrej vyzkousim
Ikdyž kuřecí máme častěji toto vypadá úchvatně
Kuřecí děláme doma často.